Ο ρατσισμός προσβάλει εξίσου και όσους τον ανέχονται

Κανένα σχόλιο

Σύνθημα 1ο. «Καμιά ζωή δεν είναι λαθραία»…: Όλοι θα συμφωνούσαμε. Μόνο που έρχεται η πραγματικότητα να μας διαψεύσει στην πράξη. Η ζωή των μεταναστών, των «παράνομων» εργατών ΕΙΝΑΙ λαθραία. Σε όλα τα επίπεδα είναι ανύπαρκτη. Ακόμα κι όταν αυτή η ζωή, χαρίζει ζωή σε άλλους συνανθρώπους μας. Πριν λίγες μέρες, στο Νοσοκομείο Χανίων, μετανάστης χωρίς χαρτιά, έχασε τη ζωή του σε εργατικό ατύχημα. Πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, χάρισε ζωή σε κάποιους άλλους, χαρίζοντας τα όργανά του. Η δημοσιότητα που καλύπτει συνήθως γεγονότα τέτοιας ανθρωπιάς, δεν υπήρξε, εκτός από μια εκπομπή (ευαισθητοποιημένης δημοσιογράφου) σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι.

clip_image002Γιατί…; Παράνομος, μετανάστης, ξένος, εργατικό ατύχημα… Παρά τα παραπάνω «κακά» χαρακτηριστικά του, χάρισε ζωή.

"Sponsored links"

Σύνθημα 2ο. «Η σιωπή είναι συνενοχή»…: Δε δικαιούται κανείς να συγκαλύπτει εργατικά ατυχήματα. Να κάνει διακρίσεις ακόμα και στην προσφορά ζωής. Μια κοινωνία που ανέχεται να καταπιέζεται, να εξευτελίζεται, και μέσα της να είναι «ανύπαρκτος» ο ξένος, ο διαφορετικός, ο «άλλος», δεν μπορεί να υπερασπίσει ούτε καν τα δικά της δικαιώματα.

Σύνθημα 3ο. (που δε χρήζει σχολιασμού): «Ο ρατσισμός δε θίγει μόνο όσους τον υφίστανται, προσβάλλει εξίσου και όσους τον ανέχονται»

Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live