Σχόλια στο άρθρο ενός κατ’ επάγγελμα σκοταδιστή

Κανένα σχόλιο

Στο φύλλο του «Αγώνα» της 16ης Ιουλίου, διάβασα το άρθρο ενός κατ’ επάγγελμα (και καθ’ έξιν;) σκοταδιστή. Και θεώρησα πως προσβάλει τους νοήμονες αναγνώστες, θεωρώντας τους συλλήβδην ανιστόρητους και περίπου κρετίνους. Δεν είναι ανάγκη να πώ το όνομα του «δράστη», ξέρει εκείνος… Σκέτο περιβόλι… μεσαιωνικών «καλλιεργειών» το κείμενο! Και θα τολμούσα να το παρομοιάσω με τεμάχιο χασισοφτείας που το προϊόν της βλάπτει πρωτίστως το πνεύμα, χωρίς ν’ αφήνει ανέπαφον και το σώμα, από τις αναξιοπρεπείς ταπεινώσεις που τούτο υφίσταται: εδαφιαίες επικύψεις (μετάνοιες). Στοματικοί ασπασμοί (επικίνδυνοι και από άποψη υγείας) ζωγραφισμένων σανίδων (εικόνων). Ταπεινωτικές επικύψεις του τραχήλου, σύμβολον δουλοφροσύνης, στο παράγγελμα «τας κεφαλάς ημών τω Κυρίω κλίνομεν». Ποιος είναι αυτός ο Κύριος;

Του Α. Χαρχαλάκη

"Sponsored links"

Γιατί το πράγμα θέλει συζήτηση. Είναι το ιδεατόν μορμολύκειον ή οι «εκπρόσωποί του» επί της γης κοσμικό – ιερατικό κατεστημένο; Όμως τη μεγάλη, την ανήμεστη, την καθοριστική, ζημιά την παθαίνει το πνεύμα. Το οποίο εν τη προόδω του χρόνου, παρουσιάζει δείγματα πνευματικού αυνανισμού. Και πληρόνται από ιστορικά και κοινωνικά ψεύδη. Και εξιδανικεύσεις του φορέως στον οποίο ανήκει και ο εν λόγω σκοταδιστής (εκκλησία). Στοχεύσεις έχουσες σχέσεις με τα βιοποριστικά αιτήματα του γράφοντος αυτά τα σκοταδιστικά!

Όμως, όπως και νάχει, τέτοια συνειδητά ψεύδη δεν επιτρέπονται, σε μία εποχή άπλετου φωτός, χάρις στο διάπυρο έρωτα της ιστορικής αλήθειας, κάποιων φωτισμένων πνευματικών συνειδήσεων. Που σε αντιδιαστολή με τα εκκλησιαστικά και παπαδιστικά ψεύδη, προκαλούν αισθήματα, τουλάχιστον, απαξίωσης προς αυτά τα ψεύδη κι αυτούς που τα εκφέρουν ανερυθρίαστα.

Διαβάζοντας αυτό το εμετικό κείμενο (χαράς το κουράγιο μου που άντεξα) είχα στιγμές – στιγμές την εντύπωση πως είμαι παιδάκι της Τρίτης Δημοτικού, τότε που ο αγράμματος παπάς της ενορίας μας – και για δικούς του βιοποριστικούς λόγους – προσπαθούσε με το κατηχητικό, να κρατήσει, ει δυνατόν, τις ασχημάτιστες ακόμη νοημοσύνες μας σε νηπιακό στάδιο για όλη την μετέπειτα ζωή μας. Το ίδιο επιχειρεί και ο εν λόγω «αρθρογράφος» όμως μιλάει σε ενήλικες και με πληθώρα γνώσεων!

Που γρονθοκοπούνται με τα κομικά και αναχρονιστικά (για να μην πώ τίποτε πιο βαρύ) ψεύδη του! Ας δούμε όμως αναλυτικά τουλάχιστον όσα από το κείμενό του χρήζουν αντίκρουσης. Λέει: «Αρνούμαστε το Βυζάντιο, το γέννημα και το θρέμμα της κλασσικής αρχαιότητος», «και μαζί με τη γλώσσα τους, χάσαμε και το πνεύμα τους, εκείνο το πνεύμα που προκάλεσε το θαύμα του ελληνικού κλασσικού πολιτισμού»!!! (τα θαυμαστικά δικά μου).

Παπά μου, αν δεν είσαι αδιάβαστος (;) είσαι συνειδητός ψεύτης, που είναι ακόμη πιο λυπηρό… Το Βυζάντιο γιατί λέγεται, από τους ιστορικούς «Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία»; Δημιούργημα εν πολλοίς του εκκληματία χριστιανού αυτοκράτορος Κωνσταντίνου (του «αγίου»). Και είναι, το λιγότερο, ανέντιμο εκ μέρους σου να το λες «γέννημα θρέμμα της κλασσικής αρχαιότητας»!! Εμείς οι έχοντες γνώσιν και εντιμότητα, κι όχι παπαδιστικές σκοπιμότητες, αρνούμαστε κάθετα αυτό το σκοτεινό και τραγικό χριστιανικό – γεωπολιτικό, μόρφωμα το γεμάτο φρίκη και προστυχιά!

Εσύ προσβάλλεις συνειδητά, τον ελληνισμό όπως οι πρόγονοί σας εβραιοχριστιανοί, που προσβάλλουν τον ελληνισμό. Και βάλλουν εναντίον του παντοιοτρόπως, και με τα κείμενα που διαβάζει και η αφεντιά σου στην εκκλησία! «Αιδώς Αργείε»! «… Το πνεύμα που προκάλεσε το θαύμα του κλασσικού ελληνικού πολιτισμού», δεν δικαιούστε – δικαιούσαι, να το βάζετε στο στόμα σας!

Ακριβώς γιατί κατά τους σκοτεινούς και αιμοσταγείς χριστιανικούς Μεσαιωνικούς χρόνους, προσπαθήσατε «φιλότιμα» να το θάψετε. Εκτός κάτι λίγα «σώματα» που κρίνατε πως βόλευαν το χριστιανικό ψεύδος. Καταστρέφοντας εκείνα τα πνευματικά διαμάντια, της ανθρωποκεντρικές και αντι – ιδεαλιστικής κληρονομιάς, που θα κοσμούσαν το ανθρώπινο πνεύμα! Όμως δεν συνέφερε, γιατί η λάμψη εκείνων των διαμαντιών, θα έδειχνε τις αράχνες στους τοίχους των ναών, όπου… σαλαγάτε τα πρόβατα της «λογικής ποίμνης», ως να πρόκειται για νεοσύλλεκτους που τους οδηγούν για εκκλησιασμό! Και για να ξέρετε, αυτό σας τόχουμε χρεώσει και δεν θα σας το συγχωρήσουμε!

Παρακάτω γράφεις: «…στην αγία μας Εκκλησία, που περιέθαλψε στοργικά τις γενιές του σκλαβωμένου γένους» και άλλες τερατολογίες… Αλήθεια παπά μου, τις περιέθαλψε, ή τις κυβερνούσε συντροφικά με τους Σουλτάνους, τους πασάδες, τους μπέηδες; Φυσικά υπό τον όρο, να μη θιχτεί στο ελάχιστον η κολοσσιαία, από τότε, εκκλησιαστική περιουσία! Θάπρεπε να ντρέπεστε, γιατί αυτά τα γνωρίζει και… η γάτα μας. εκτός αν είστε αδιάβαστος, σε επίπεδο μεσαιωνικού παπά. Ή μετρά για σας, η «πάσα βιοτική μέριμνα»…

Η εκκλησία είσπραττε τους φόρους για λογαριασμό της οθωμανικής εξουσίας. Κρατούσε πειθήνιο το ραγιά, ήταν ενάντια στην αμφισβήτηση της Τουρκικής κατοχής, «…ήν έχωμεν λάβει θεόθεν προς κολασμόν των αμαρτιών ημών» (Από Πατριαρχική «αδελφική» εγκύκλιο, που τη διάβαζαν οι παπάδες στις εκκλησίες).

"Sponsored links"

Αφόρισε την Φιλική Εταιρεία, τους «καταραμένους αντίθεους τους ομώσαντες συνομωσίαν…» κ.λ.π. ένας δε επίσκοπος, ο Άρτης ονόματι Πορφύριος, αν συγκρατώ ορθώς τ’ όνομά του, συγκρότησε σώμα – σε στυλ ταγματασφαλιτών – από κολήγους και δουλοπάροικους των μονών της επικράτειάς του. Που πολεμούσαν στο πλευρό των Τούρκων! Άλλος, ο Κυδωνίας – Αποκορώνου Αρτέμιος, εκβίαζε με μηνύματα τους Αγωνιστές της Γραμπούσας, να παραδοθούν!!… Ο Παλαιών Πατρών Γερμανός – που πήρε για λογαριασμό του τα τζοβαϊρικά των Τούρκων της Τριπολιτσάς, όταν κατελήφθη και τάστειλε στους δικούς του στη Ζάκυνθο – προσπάθησε, μαζί με τους Μωραΐτες κοτζαμπάσηδες – να πιάσει τον Παπαφλέσσα και να τον παραδώσουν στον πασά της Τριπολιτσάς, επειδή προσπάθησε να τους μυήσει στη Φιλική Εταιρεία! Είπε κιόλας, όπως τον κύκλωναν: «ωρέ τρελόπαπα, θέλεις δέσιμο! Εμείς καλά τα βολεύουμε με τον Τούρκο». Ας μην επεκταθώ άλλο, όμως αυτή την περίθαλψη έκαμε η Εκκλησία στις γενιές του σκλαβωμένου γένους; Δεν θάτανε καλύτερα να σιωπάς ευσχήμως, αντί να προκαλείς την ιστορική αλήθεια κι εμάς που γνωρίζουμε;

Αν δεν ήταν οι έλληνες της διασποράς τότε, που κράτησαν την ελληνικότητά τους – με ό,τι σημαίνει αυτό – ίσως σήμερα (και με ευθύνη του παπαδαριού) να είμαστε όπως τα Μπαντουστάν της Νοτ. Αφρικής, και μικρόψυχοι όπως οι μαύροι που τα κατοικούσαν! Θα μου πεις, αυτό θα σας βόλευε – όπως τους «μάγους» εκείνων των Μπαντουστάν – ενώ τώρα (όπως κι εσύ παραδέχεσαι, εμμέσως έστω) η εκκλησία διέρχεται χαλεπούς καιρούς. Μάθε το λοιπόν κι εσύ κι όλοι σας, πως «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια»!

Και πως τα ποιμνοιοστάσια, συγνώμην οι ναοί, θα κενούνται προβάτων όλο και περισσότερο. Ίσως έτσι, εν τη πρόοδω του χρόνου, επανελληνιστεί ο Ρωμιός, που επιχειρείται να του δοθεί μια χριστιανική, και γι’ αυτό πλαστή φυλετική υπόσταση!

Λές παρακάτω: «Η Αγία μας Εκκλησία, καλείται να ξαναπαίξει το ρόλο της λειτουργικά. Εκείνο που έπαιξε στα χρόνια της μαύρης δουλείας του γένους, να ξαναλειτουργήσει το Κρυφό σχολειό της, με νέες μεθόδους και τακτικές»!!! Άκου τα λοιπόν παπά μου: Αλλοίμονο στο λαό και στη χώρα, αν ξαναπαίξει το ρόλο της λειτουργικά! (Αν κι έχουμε πικρή πείρα από τον προσφάτως εκδημήσοντα Χριστόδουλο, με αντικαταστάτη τον βαδίζοντα ομοίως Ιερώνυμο). Όσο για την «μαύρη δουλειά», ήταν περισσότερο από τουρκική, παπαδιστική όπως πιο πάνω είπα.

Το Κρυφό σχολείο, που το απορρίπτουν οι αδέσμευτοι ιστορικοί, είναι παραμυθάκι που σας βολεύει! Και θάπρεπε τουλάχιστον να κοκκινίζετε με το αναμάσημα μιας εξώφθαλμης ιστορικής – εκκλησιαστικής ανακρίβειας! Όσο για τις «νέες μεθόδους και τεχνικές», δόξα των Ιεοβά ή Γιαχβέ, τέτοιες έχετε μπόλικες στη διάθεσή σας! Συνιστούν ένα «σχολειό» κι αυτές, δίπλα στο Δημόσιο, κι όχι μόνο για παιδάκια μα και για μεγάλους. Που λαμβάνουν μαθήματα από «τσόντα» μέχρι θεογνωσία!

Κι αυτά είναι τα αμέτρητα κανάλια. Τη μια παρουσιάζουν τα σχετικά με τον «άγιο Βησαρίωνα», την «Αγία Ζώνη», το «Άξιον εστί», τα διάφορα… «θαύματα», την άλλη τις… εμπνευσμένες ομιλίες των μεγαλοπαπάδων. Και, μια που… είσαστε με τις ανησυχίες του ποιμνοίου, τις «οικολογικές» ανησυχίες των, που αναφέρονται στους «εν Χριστώ αδελφούς» τους «Πλησίον» και δεν συμμαζεύεται, που ρυπαίνουν!

Πράγματι… βλέπουμε αυτές τις ανησυχίες, όπως αυτή που «εκφράζεται» από τους καλόγερους της μονής Γουβερνέτου, για το ηλιοθερμικό πάρκο και τις 360.000 ευρώ ετησίως που θα καρπούνται η Μονή Βατοπεδίου για να ξέρουμε και τι λέμε δηλαδή… Μα ποιο κοροϊδεύουν οι αξιωματούχοι της εκλησίας και σύμπαν το παπαδαριό; Και πάλι «Αιδώς Αργείοι»!

Όλα φυσικά με το αζημίωτο, όπως το Φαρισσαϊκό ιερατείο, στα χνάρια του οποίου βαδίζει η ζώσα εκκλησία.

Καλή η υπηρεσία στον Κύριο, απαραίτητη και στον Μαμωνά! Έτσι δεν είναι; Αφού και σκανδαλώδη διαστρέβλωση της αλήθειας κάνετε. Πέραν «τεχνικών και μεθόδων» έχετε την – αμοιβαίως συμφέρουσα – πολιτειακή αρωγή: Στην Παιδεία, που στοχεύεται να βγάζει ανελλήνιστα μέν, αλλά αναλώσιμα τεχνοκρατικά στελέχη, χριστιανούς δε! Πείτε μου, ξέρετε άλλη χώρα με μάθημα θρησκευτικών εκτός των Ισλαμικών; Με υπουργείο Παιδείας – Θρησκευμάτων; Με θρησκευτικό όρκο, από τον Ανώτατο άρχοντα, την Κυβέρνηση, τους Βουλευτές, τους κυβερνητικούς αξιωματούχους; Αφήστε λοιπόν την κλάψα, μα κι αν η Εκκλησία χειμάζεται τρώτε καλά! Η Εκκλησία και της Ελλάδας και της Κρήτης, και τα Πατριαρχεία, είναι χρυσωρυχεία! Με αφορολόγητες περιουσίες και από τα κατατεθειμένα ΕΥΡΩ και από τα έσοδα των παγκαρίων. Τα ξέρετε δα, καλύτερα από μένα.

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live