Υστερόγραφα (Σάββατο 19 Απριλίου)

Κανένα σχόλιο

Γράφει ο Χρήστος Ι. Πετράκης

Ο ελληνικός αθλητισμός… μας άφησε χρόνους! Τα δε ολυμπιακά μετάλλια και οι δαφνοστεφανωμένοι αθλητές (για την ακρίβεια ελαιοστεφανωμένοι) που επιστρέφουν οίκαδε, όπως οι αρχαίοι νικητές, θα γίνουν… είδος υπό εξαφάνιση! Η δε κυβέρνηση, που προφανώς είναι πολύ ενοχλημένη με την… αναποδιά που της έτυχε και που μάλλον δεν θα μπορεί το ερχόμενο καλοκαίρι να πανηγυρίσει για την… «πρόοδο του ελληνικού εθλητισμού» και να αγρεύσει εξ αυτού ποσοστά στις δημοσκοπήσεις, ετοιμάζεται, όπως διαβάζουμε, να καταθέσει «αυστηρό νόμο» κατά της ντόπας…

(Τ.Γ.: Το γεγονός μπορεί να εξομοιωθεί με την περίπτωση που κάποιος δολοφονείται και ύστερα οι αρμόδιοι ψηφίζουν νόμο που να… απαγορεύει τη δολοφονία του!…)

"Sponsored links"

*

«Άμεση κάθαρση» ακούμε στις ειδήσεις ότι διέταξε ο πρωθυπουργός κ. Καραμανλής τους αρμοδίους υπουργό και υφυπουργό Πολιτισμού κ.κ. Λιάπη και Ιωαννίδη, εν σχέσει με την «ατομική βόμβα» της ντόπας που έσκασε στα θεμέλια του ελληνικού αθλητισμού.

(Υ.Γ.: Το ίδιο δεν είχε διατάξει τους… τρεις (όχι σωματοφύλακες) υπουργούν που έδωσαν την «παράσταση» για το θέμα των υποκλοπών; Το οποίο – ως γνωστόν – «ετέθη στο αρχείο»! Άρα;…)

*

Σύμφωνα με επιστολή του Νομάρχη Χανίων προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης «ο ΕΛΓΑ με ανακοίνωσή του έκαμε γνωστό στους κατά δήμους ανταποκριτές του στα Χανιά ότι όσα ελαιόδεντρα ήταν στρωμένα με δίχτυα δεν μπορούν να αποζημιωθούν».

(Υ.Γ.: Ο κ. Νομάρχης μάλλον δεν θα είχε υπόψη του νεότερη ανακοίνωση του ΕΛΓΑ η οποία λέγεται ότι απαιτεί από τους ελαιοπαραγωγούς, προκειμένου ν’ αποζημιωθούν για τις καταστροφές που έπαθαν, να έχουν στρωμένες τις ελιές με… μοκέτα!…)

*

Ποιος Ευρωπαίος (ή ποια Ευρωπαία) έλαβε το 2005 επιδοτήσεις, ύψους… 700.000 ευρώ, για μεγάλες εκτάσεις καλλιεργήσιμης γης που κατέχει; Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο αυτή είναι η… βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ, η οποία, προκειμένου να υπερασπίσει τα συμφέροντά της συγκρότησε «μέτωπο αντίστασης» (όπα! Και… αντιστασιακή η βασίλισσα!) με τις… κολεκτίβες των αγροτών της πρώην Ανατολικής Γερμανίας, που κατέχουν τεράστιες εκτάσεις γης από την εποχή του «επάρατου» κομμουνισμού!… Άλλος ένας εστεμμένος, ο πρίγκηπας Αλβέρτος του Μονακό έλαβε την περίοδο 2002 – 3… 254.000 ευρώ, για 7.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης που κατέχει στη Βόρεια Γαλλία!… Αντιθέτως, ο έκπτωτος τέως μονάρχης της Ελλάδας «φρόντισε» να αρπάξει καμιά 12αριά εκατομμύρια ευρώ (4 δις. δραχμές) από τον ελληνικό λαό για την «περιουσία του»… Μ’ αυτά θα έκανε «ίδρυμα» για να βοηθήσει τους Έλληνες, αλλά σίγουρα «το ξέχασε»!…

(Υ.Γ.: Είδες οι γαλαζοαίματοι;…)

"Sponsored links"

*

Ποιος θυμάται τον κ. Θανάση Χούπη; Μα είναι ο περιβόητος σύμβουλος του υπουργού κ. Προκόπη Παυλόπουλου ο οποίος, ενώ ήταν διευθυντής του γραφείου Τύπου του κ. Παυλόπουλου, διατηρούσε και εταιρεία, η οποία είχε αναλάβει «να διαμορφώσει τους όρους… πρόσληψης 600 ατόμων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο»!!! Ο κ. Θ. Χούπης (που τότε είχε παραιτηθεί) άνοιξε το… χορό των σκανδάλων της κυβερνώσας παράταξης…

(Υ.Γ.: Ο κ. Θ. Χούπης αποδείχτηκε «εφτάψυχος»! Όπως όλοι σχεδόν οι γαλάζιοι εμπλεκόμενοι στα σκάνδαλα! Ο κ. Χούπης μετά την παραίτησή του «επέστρεψε» αθόρυβα στην κρατική ΕΤ3 και σήμερα αναλαμβάνει αρχισυντάκτης εκεί!… Είδες οι γαλάζιοι;…)

*

«Λαγός της κ. Μπακογιάννη» είναι, κατά τον Πρόεδρο του «ΛΑΟΣ» κ. Γ. Καρατζαφέρη, ο πρώην υφυπουργός Πολιτισμού (γνωστός και για τις επιστολές τους προς Καραμανλή) κ. Π. Τατούλης, ο οποίος έριξε μια… κεραμίδα κατά της κυβέρνησης, με την ευκαιρία της συνεδρίασης της Κ.Ε. της Ν.Δ.!

(Υ.Γ.: Σε παρατήρηση του παρευρισκομένου δημοσιογράφου Γ. Σαραντάκου ότι «που να βρεθούν λαγοί;» ο Πρόεδρος του «ΛΑΟΣ» απάντησε: «Από λαγούς η Οικογένεια…» και έδειξε χαρακτηριστικά ένα αόρατο καπέλα ταχυδακτυλουργού!…)

*

Οι συζητήσεις των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή είναι «ζωντανές» και ως εκ τούτου δικαιολογούνται κάποια μικρά γλωσσικά ολισθήματα!

(Υ.Γ.: Από την άλλη μεριά, είναι ολίγον… κωμική η συνήθεια του πρωθυπουργού να λέει «πρόκεται» και «πρόκεται» αντί του ορθού «πρόκειται»!…)

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live