Υστερόγραφα (Σάββατο 21 Ιουνίου)

Κανένα σχόλιο

Θόρυβος μέγας για τη διαβόητη Siemens!

Τον γερμανικό αυτό κολοσσό των τηλεπικοινωνιών, που διατηρούσε εν Ελλάδι (και όχι μόνο)… «μαύρα ταμεία». Από τα οποία μοίραζε «μαύρα» πράγματα. Είτε τηλεπικοινωνιακά κέντρα ήταν αυτά, είτε εκατομμύρια μάρκα! Ε, λοιπόν τα πιθανά αδικήματα, όσον αφορά τους πολιτικούς, έχουν… παραγραφεί!!!

(Υ.Γ.: Αμ’ πώς – που θα ‘λεγε κι ο αείμνηστος Χατζηχρήστος – τζάμπα διατηρήθηκε από το πολιτικό κατεστημένο, ο «νόμος του αίσχους» ή αλλιώς ο «νόμος περί (μη) ευθύνης υπουργών» που είχε θεσπίσει η… Χούντα;…)

"Sponsored links"

*

Μετά την «ημέρα Περιβάλλοντος» (5η Ιουνίου) και η «ημέρα κατά της Ερημοποίησης» (17η Ιουνίου)! Ως γνωστόν οι διάφορες «ημέρες» είναι η καλύτερη μέθοδος για να… «καθαρίσουμε» κάτι και να έχουμε και ήσυχη συνείδηση!… Ωστόσο, και παρά την «ημέρα» που καθιερώσαμε, η Ερημοποίηση ΕΙΝ’ ΕΔΩ! Προάγγελοί της είναι οι καύσωνες, οι πυρκαγιές και η ξηρασία.

(Υ.Γ.: Δυστυχώς, η Κρήτη βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των στόχων της Ερημοποίησης, εξαιτίας της άμεσης γειτνίασής της με τη Λιβύη και τη Τυνησία!…)

*

Εξοργισμένος ενεφανίσθη στο γυαλί της (τοπικής) τηλεόρασης, ο ηγούμενος της μονής του Γουβερνέτου, πατήρ Ειρηναίος, ο οποίος καταφέρθηκε κατά όσων εναντιώνονται στη (θηριώδη) επένδυση των 2000 στρεμμάτων (!), σχετικά με τη δημιουργία ηλιοθερμικού κέντρου 50 MW, σε εκτάσεις της μονής στο Ακρωτήρι.

Είπε όμως και κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον: Είπε ότι προϊσταμένη αρχή της μονής (δηλαδή οποιασδήποτε μονής) είναι αποκλειστικά η Εκκλησία και «ουδείς άλλος»!

(Υ.Γ.: Δηλαδή οι μονές βρίσκονται… έξω από τη δικαιοδοσία του Ελληνικού κράτους;…).

"Sponsored links"

*

Προηγουμένως, και στην ίδια εκπομπή, ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Ι. Γρυσπολάκης ήταν εξόχως διαφωτιστικός: Έθεσε το θέμα του μεγέθους της επένδυσης, το αν λειτουργεί και με μαζούτ, το θέμα της Ψύξης και της διάθεσης μετά του θερμασμένου νερού και τελικά είπε ότι το Πολυτεχνείο Κρήτης θα εκφράσει έγκυρα τη γνώμη του όταν έχει τα πλήρη στοιχεία και (φυσικά) πλήρη (και έγκυρη) Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

(Υ.Γ.: Περί των δηλώσεων Γρυσπολάκη δεν ομίλησε ο άγιος Πατήρ (εφόσον τις ήξερε) εφάρμοσε το εκκλησιαστικό ρητό: «Απορία,… καλογήρου βήξ»!…)

*

Ο… φοβερός Καρχιμάκης ξαναχτύπησε:

Αποκάλυψε στη Βουλή ότι η σύζυγος του υπουργού Οικονομικών κ. Αλογοσκούφη, εργάζεται σε (αμερικάνικη) εταιρεία που διαχειρίστηκε τα ακίνητα της Deutche Telekom (και που φυσικά θα διαχειριστεί και τα ακίνητα της θυγατρικής της πλέον, που ακούει στο όνομα ΟΤΑ…)

Ο κ. Αλογοσκούφης αντέκρουσε οργίλος τα παραπάνω…

(Υ.Γ.: Ας μην επαναλάβουμε γνωστά ρητά, όπως είν’ αυτό το… περί της γυναικός του Καίσαρος!…)

*

Ο πρόεδρος των Ελλήνων Βιομηχάνων εγκαλεί την Κυβέρνηση Καραμανλή ότι είναι ο υπαίτιος της ακρίβειας που δέρνει τον κοσμάκη. Το ίδιο πράττει και η Κυβέρνηση (δια του αρμοδίου υπουργού), όσον αφορά τους επιχειρηματίες (βιομήχανους και χονδρέμπορους).

(Υ.Γ.: Και ο κοσμάκης διερωτάται αν θα βάλλουν και… εισιτήριο γι’ αυτήν την… θεατρική παράσταση!…)

*

«Μόδα» έχουν γίνει εσχάτως οι ολοσέλιδες καταχωρήσεις στις εφημερίδες (κυρίως των Αθηνών) από υπουργεία, Οργανισμούς και από άλλους κυβερνητικούς φορείς.

(Υ.Γ.: Θέλουν να ενημερώσουν τον κοσμάκη ή να… φράξουν τα «στόματα» των βαρώνων των ΜΜΕ;…)

*

Ο νέος διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλος είπε τα αναμενόμενα κατά τις πρώτες δηλώσεις του: ανησυχεί για τον πληθωρισμό, για την αύξηση της τιμής του πετρελαίου, των τροφίμων κ.λπ.

(Υ.Γ.: Κατά τα άλλα, δεν ακολούθησε την… «πεπατημένη Γκαργκάνα», σύμφωνα με την οποία πρέπει να κρατούνται «παγωμένοι» οι μισθοί και συντάξεις πείνας, που ισχύουν εν Ελλάδι!…)

*

Χωριστές συγκεντρώσεις ανά την Ελλάδα (και στα Χανιά), σύμφωνα με τα παγίως κρατούντα, κατά της ακρίβειας. Σ’ άλλες πλατείες η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και σ’ άλλες το (προσκείμενο στο ΚΚΕ) ΠΑΜΕ!…

(Υ.Γ.: Δεν αποκλείεται να ακουσθεί το τραγούδι: «Αυτή η ακρίβεια είναι δική τους και δική μας…»!…)

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live