Υστερόγραφα (Σάββατο 26 Απριλίου)

Κανένα σχόλιο

Και τα… νήπια γνωρίζουν ότι η παραχώρηση του ιστορικού ονόματος «Μακεδονία» προς τους Σκοπιανούς, αποτελεί αυτή καθεαυτή μια ελληνική υποχώρηση ανυπολόγιστων διαστάσεων! Τα νήπια επίσης γνωρίζουν ότι η καθιέρωση ονόματος ΧΩΡΙΣ γεωγραφικό προσδιορισμό, και η αποδοχή του ονόματος «Νέα Μακεδονία» αποτελεί μια εξίσου κολοσσιαία και απαράδεκτη ελληνική υποχώρηση!… Η οποία, εκτός των άλλων, συντηρεί και υποδαυλίζει τις αλυτρωτικές και επεκτατικές βλέψεις των Σκοπιανών εις βάρος της πατρίδας μας… Στα πλαίσια αυτά, ΠΩΣ να εξηγήσει κανείς τη δήλωση της κυρίας υπουργού των Εξωτερικών (και μάλιστα ενώπιον των καμερών!) ότι «…η Ελλάς συζητεί το όνομα ‘‘Νέα Μακεδονία’’ το οποίο (άκουσον, άκουσον!) έχει… γεωγραφική έννοια»!!!

(Αργότερα η κυρία υπουργός αναίρεσε τη δήλωσή της για το συγκεκριμένο όνομα).

(Υ.Γ.: Μήπως τα… πατρικά γονίδια έχουν καθοριστική επίδραση επί της κυρίας υπουργού;…)

"Sponsored links"

Γράφει ο Χρήστος Ι. Πετράκης

*

Διαβάζουμε στο έγκυρο «Βήμα της Κυριακής» (20.4) ότι η γερμανική ‘‘Deutsche Telecom’’ θα καταβάλλει 2.860.000.000 ευρώ για την αγορά του 23% περίπου των μετοχών του ΟΤΕ. Εξ αυτών η γνωστή «MIG» (των Αράβων και του κ. Βγενόπουλου) θα τσεπώσει 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ και στα δημόσια ταμεία του κ. Αλογοσκούφη θα εισρεύσουν… 360 εκατομμύρια ευρώ!…

(Υ.Γ.: Με το ποσό αυτό, οι Γερμανοί θα αποκτήσουν τον έλεγχο στις τηλεπικοινωνίες όλης της Βαλκανικής (!) και φυσικά όλα τα «φιλέτα» του Οργανισμού, όπως είναι ο τζίρος του, που για το 2007 ήταν… 6.319,8 εκατομμύρια παραπάνω από το διπλάσιο όσων δίδουν! – τη θυγατρική Cosmote, την «ΟΤΕ Estate» η οποία διαθέτει περίπου 2500 ακίνητα, μόνο στο αττικό λεκανοπέδιο, αξίας άνω των 1,3 δις. ευρώ!!!)

*

Διαβάσαμε όμως και κάτι άλλο που δίνει κάποια εξήγηση για την πρεμούρα της κυβέρνησης της ΝΔ να προσφέρει τη διαβόητη «εθελούσια»: «Με το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου συνταξιοδοτήθηκαν 7.000 εργαζόμενοι, μεταξύ των οποίων έμπειρα συνδικαλιστικά στελέχη και άλλαξαν οι εργασιακές σχέσεις. Με τους συνδικαλιστές «ξεδοντιασμένους» και τους 5000 νέους υπαλλήλους, χωρίς μόνιμες θέσεις και χαμηλότερα αμειβόμενους, είναι αναμενόμενο να μην εκδηλώνονται δυναμικές αντιδράσεις στον ΟΤΕ»

(Υ.Γ.: Ας μην κατηγορούμε άδικα για ασυνέπεια την κυβέρνηση: Στο θέμα του (ξε)πουλήματος του ΟΤΕ φαίνεται ότι εκπόνησε και ακολουθεί… μακροχρόνιο σχέδιο!…)

*

"Sponsored links"

Στα (διαβόητα) δελτία των «8», μεταξύ των «σταρ» των τηλεπαραθύρων είναι και οι δημοσιογράφοι κ.κ. Γ. Κύρτσος (στον «Άλφα») και Γ. Τράγκας (στο «Άλτερ»). Και οι δύο διακρίνονται για τις φιλοκυβερνητικές θέσεις τους. (Διακριτικά ο Γ. Κύρτσος και περισσότερο κραυγαλέα ο Γ. Τράγκας).

(Υ.Γ.: Το 2007 η εφημερίδα του κ. Κύρτσου, που διανέμεται δωρεάν, έλαβε από κρατική διαφήμιση… 4,1 εκατομμύρια ευρώ! Η «Χώρα» του κ. Τράγκα, που έχει καθημερινή κυκλοφορία… 1058 φύλλα, έλαβε το ίδιο έτος… 3,4 εκατομμύρια ευρώ!!! Δηλαδή το κράτος, δια της κρατικής διαφήμισης, πληρώνει πάνω από 10.000 ευρώ την ΗΜΕΡΑ στη «Χώρα» του κ. Τράγκα, όσο δηλαδή είναι το ΕΤΗΣΙΟ εισόδημα χιλιάδων μικροσυνταξιούχων, για τη διαφήμισή του!…)

(Τα στοιχεία είναι από το «Βήμα της Κυριακής», 20.4, που κι αυτό έλαβε 3,3 εκατομμύρια ευρώ, αλλά η κυκλοφορία του είναι γύρω στις 200.000 φύλλα)

*

Βροχή οι… απειλές των αρμοδίων ότι το ερχόμενο καλοκαίρι, που κορυφώνεται η ζήτηση του ηλεκτρικού ρεύματος, «από… τύχη θα γλιτώσουμε το γενικό μπλακάουτ»! Ο Πρόεδρος της ΡΑΕ (Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας) δήλωσε (πλήρης «αισιοδοξίας»): «…εύχομαι να μην αντιμετωπίσουμε τους περυσινούς καύσωνες» (κάτι μάλλον… αναμενόμενο!) Ο Πρόεδρος της ΔΕΗ παραδέχτηκε ότι «… δεν καταφέραμε να βρούμε αεριοστροβίλους και θα δουλέψουμε με ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη», ενώ από το υπουργείο Ανάπτυξης γινόταν το σχόλιο ότι «…τώρα όπου βρούμε αεριοστροβίλους θα τους προμηθευτούμε».

(Υ.Γ.: Είναι περισσότερο από πιθανότατο ότι όλη αυτή η ολιγωρία των αρμοδίων, θα ξεσπάσει, ως συνήθως, στην… «καμπούρα» των καταναλωτών!…)

*

Όλη τη συμπάθεια, όλων των Ελλήνων έχουν οι επιβαίνοντες του ελικοπτέρου που συνετρίβη, ο τραγουδιστής Κ. Μακεδόνας (απ’ ότι ακούσαμε το «Μακεδόνας» είναι ψευδώνυμο) και ένας απόστρατος αξιωματικός.

(Υ.Γ. Μήπως όμως είναι υπερβολή να βγαίνει ως… πρώτη είδηση στα κανάλια και μάλιστα να αφιερώνεται γι’ αυτό άφθονος τηλεοπτικός χρόνος;…)

*

Την ίδια συμπάθεια εξέφρασε όλος ο κόσμος και στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργο Παπανδρέου, για το αρκετά σοβαρό ατύχημα που είχε με το ποδήλατό του.

(Υ.Γ.: Όλων η σκέψη «ταξίδεψε» στο ατύχημα που είχε ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, ενώ έπαιζε ποδόσφαιρο και ύστερα έγινε… Πρωθυπουργός!…

Δεν αποκλείεται να επαναληφθεί το φαινόμενο!)

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live