Υστερόγραφα (Σάββατο 5 Ιουλίου)

Κανένα σχόλιο

Πολλοί το υποψιάζονταν, αλλά τώρα το ακούμε καθαρά από οικονομολόγους: Η τερατώδης αύξηση των τιμών του πετρελαίου οφείλεται σε… κερδοσκοπικά παιγνίδια, κυρίως στις ΗΠΑ! υγκεκριμένα, ακούσαμε ότι η ΡΑΕ των ΗΠΑ απελευθέρωσε από το 2000 και μετά τη δυνατότητα των κερδοσκόπων να «επενδύουν» σε πετρέλαιο και τρόφιμα. Έτσι, ενώ το 2000 ήταν μόλις 13 δις δολάρια επενδυμένα στον τομέα των τροφίμων, σήμερα φτάνει στο ιλιγγιώδες ποσό των… 260 δις. δολάρια!

(Υ.Γ.: Και βεβαίως την ίδια στιγμή τρίβουν τα χέρια τους οι μεγαλομέτοχοι των πετρελαιοεταιρειών των ΗΠΑ και της Βρετανίας αλλά και… της Ρωσίας!…)

"Sponsored links"

*

Ενώπιον νέου… πραξικοπήματος βρίσκεται η Τουρκία; Δηλαδή φανερού, γιατί κρυφά και άτυπα πραξικοπήματα φαίνεται ότι είναι συχνότερα στη χώρα αυτή, απ’ ότι οι… επικλήσεις του Αλλάχ από τους μουεζίνηδες στους μιναρέδες! Οι ανώτατοι δικαστές του «βαθέος κράτους» εξετάζουν αν θα θέσουν σε…. πολιτική καραντίνα τον ίδιο τον πρωθυπουργό και το κόμμα του! Ο ίδιος ο κ. Τ. Ερντογάν απαντά με συλλήψεις απόστρατων στρατηγών. (Άγνωστο αν επιχειρήσει αργότερα να προχωρήσει σε συλλήψεις και εν ενεργεία στρατηγών ή θα τον… δέσουν αυτοί…)

(Υ.Γ.: Όλ’ αυτά προς δόξαν της… «ευρωπαϊκής προοπτικής» της γείτονος χώρας, την οποία μετά μανίας προωθεί και υποστηρίζει η Κυβέρνηση Καραμανλή!…)

*

Του αγίου Υακίνθου (και της αγίας Ζουμπουλίας) ήταν την Πέμπτη που μας πέρασε. Και θυμηθήκαμε τα… περασμένα μεγαλεία άλλων εποχών, όταν η σύζυγος του πρωθυπουργού κ. Νατάσα Παζαΐτη – Καραμανλή επισκεπτόταν τον ομώνυμο ναό στον Ψηλορείτη, προσκαλεσμένη από το δημιουργό αυτού του χώρου, καλλιτέχνη κ. Γ. Δραμουντάνη ή «Λουδοβίκο των Ανωγείων».

Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι οι επισκέψεις αυτές συνοδεύονταν και από γενναίες χρηματοδοτήσεις ύψους… εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ προς το σωματείο των «φίλων του αγίου Υακίνθου» εκ μέρους του τότε Γ.Γραμματέα του ΥΠΠΟ (που λέγεται ότι ήταν του «κλίματος Νατάσας») του γνωστού κ. Χ. Ζαχόπουλου.

(Υ.Γ.: Αλήθεια, έγινε καμία προκαταρκτική έρευνα για τον… πακτωλό των χρημάτων αυτών, με τα οποία… «λιπάνθηκαν» πολλά και ποικίλα σωματεία;…)

*

"Sponsored links"

Και μιας και αναφερθήκαμε στην υπόθεση Ζαχόπουλου: Πολλοί παρατηρούν μια… έκλειψη από τη δημόσια ζωή της συζύγου του πρωθυπουργού, μετά την «έκρηξη» της υπόθεσης αυτής.

(Υ.Γ.: Δεν αποκλείεται να πρόκειται για διακριτική απόσυρση της κ. Παζαΐτη – Καραμανλή για να μην βλαφθεί η πρωθυπουργική εικόνα, από την «εμπλοκή» της στην υπόθεση αυτή!…)

*

Διαβάζουμε στο «Βήμα» της Τετάρτης 2 Ιουλίου, ότι το «Μέγαρο Μουσικής» διοργανώνει «Αίθριες Νύχτες στο Αίθριο των Μουσών», στις οποίες θα λάβουν μέρος σπουδαίοι καλλιτέχνες και ανάμεσά τους ο «πολυτάλαντος καλλιτέχνης» (όπως γράφει το «Βήμα») Μιχάλης Τζουγανάκης.

(Υ.Γ.: Έτυχε να τον δει κανείς τώρα πρόσφατα σε εκπομπές του «Κρήτη 1», όπου παίζει (όταν ήταν νεαρός λαουτιέρης) με το μεγάλο λυράρη Λεωνίδα Κλάδο; Αν όχι, τότε να ακούσει το κομμάτι «Στην Κοκαρέ σιγοβροντά…» και θα καταλάβει για ποιο… μάγο της Μουσικής και για ποιο ανυπέρβλητο τραγουδιστή πρόκειται!…)

*

Η (ελεγχόμενη από την κυβέρνηση της ΝΔ) Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Ελλάδας, αποφάσισε ότι «καμία υποχρέωση δεν έχει η Deutche Telekom (DT) να υποβάλει δημόσια πρόταση για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών του ΟΤΕ». Αυτό σημαίνει ότι οι Γερμανοί πλήρωσαν ακριβά – ακριβά τους κ.κ. Βγενόπουλου και Αλογοσκούφη και… εγγράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τα εκατομμύρια των μικρομετόχων του ΟΤΕ!…

(Υ.Γ.: Προχθές Τετάρτη, η μετοχή του ΟΤΕ άξιζε στον πίνακα της Σοφοκλέους μόλις… 15 ευρώ τη στιγμή που πληρώθηκαν γύρω στα 25 ευρώ για τις μετοχές Βγενόπουλου και Αλογοσκούφη! Ααααυτά είναι λεφτά!…)

*

Ακούμε στις ειδήσεις ότι τέθηκε σε διαθεσιμότητα Ανώτερος αξιωματικός της Αστυνομίας, διότι κατηγορείται για υπεξαίρεση …700.000 ευρώ! Ο ίδιος ήταν επικεφαλής της Επιτροπής που παρέλαβε το σύστημα «ΤΕΤΡΑ» (σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων) και σήμερα είναι στην Επιτροπή παραλαβής του διαβόητου (Σι Φορ Άι» (C4I). (Υπολογίζεται ότι θα… παραλαμβάνεται συνεχώς στις επόμενες… δεκαετίες!…)

(Υ.Γ.: Κλασσικές εφαρμογές του ευαγγελικού «λύκου που φυλάει τα πρόβατα»!…)

*

Νέος «Πρόεδρος» της Ευρώπης (μια που η Γαλλία αναλαμβάνει την Προεδρία του Συμβουλίου των ηγετών από 1ης Ιουλίου) ο Πρόεδρος της Γαλλίας κ. Νικολά Σαρκοζί.

(Υ.Γ.: Ο κ. Σαρκοζί που αποδεικνύεται προφητικός, σχετικά με την απόλυτη άρνησή του να δεχτεί την Ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, διακηρύσσοντας ότι η χώρα αυτή ΔΕΝ είναι ευρωπαϊκή χώρα, δεν αποκλείεται να… πιάσει από το γιακά και εκείνο τον σπιθαμιαίο Πολωνό πρόεδρο, ακροδεξιό κ. Κατσίνσκι (με λίγη προσπάθεια θα λεγόταν… Κατσίκης!) που δεν χάνει ευκαιρία να μην δείξει τον δουλικό φιλοαμερικανισμό του και να ρίξει… «πάρθια βέλη» κατά της Ε.Ε. και να του δείξει την πόρτα της εξόδου!…)

*

Μεγάλη πλάκα είχε το διήγημα «2 φωτογραφίες» του φίλου κ. Θόδωρου Λουλουδάκη στον «Αγώνα» της Τετάρτης και ιδίως η σκηνή που ο ταβερνιάρης της Σούδας «…Κρύφτηκε πίσω από τον πάγκο και μετά από κάθε ντοματοβολή, πρόβαλλε το κεφάλι και χαμογελώντας τους παρακινούσε φωναχτά:

Βαράτε τον κουφάλα! Βαράτε τον κουφάλα!» Είναι απόλαυση να διαβάζει κανείς τις λαγαρές, εύστοχες και περιεκτικές προτάσεις των κειμένων του Θ. Λουλουδάκη, όπως και το σπινθηροβόλο χιούμορ που αποπνέουν τα διηγήματά του!

(Υ.Γ.: Μόνο που μας άφησε με την απορία ο Θόδωρος – αν και υποψιαζόμαστε – ποιος πολιτικός… «κουφάλα» ήταν στο κάδρο του Σουδιανού ταβερνιάρη!…)

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live