Βόρεια Κορέα: Οι χρεοκοπημένοι απειλούν!

Κανένα σχόλιο

Συνηθίζεται- παρά τοις διπλωματικαίς μεθόδοις- να θεωρείται «το Δίκαιον του ισχυρότερου» σαν το μοναδικό και αδιαμφισβήτητο δίκαιο! Κι οποιοσδήποτε άλλος, ή οποιαδήποτε άλλη χώρα, επιθυμεί να θωρακιστεί απέναντι σ’ αυτό τον ισχυρό ή τα περιφερειακά τσιράκια του, (βάσει της …λεόνειτας λογικής), δεν το δικαιούνται!!!

Του Α. Χαρχαλάκη

"Sponsored links"

Αυτό συμβαίνει, για πολλοστή φορά, με τις ΗΠΑ και τη Βόρεια Κορέα. Που εξελίσσει το πυραυλικό της οπλοστάσιο , δοκιμάζοντας πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, αψηφώντας την αντίθεση του πάλαι ποτέ (και φαινομενικά ακόμη) ισχυρού του Πλανήτη. Ακόμα κι αν διαθέτει πυρηνικά όπλα, ποιος είναι εκείνος που δικαιούται να της αμφισβητήσει αυτό το δικαίωμα, αφού ο ίδιος είναι κάτοχος τόσων που μπορούν να σκοτώσουν πολλές φορές τον πληθυσμό όλου του πλανήτη; Βρίσκει κανείς καλοπροαίρετος άνθρωπος πως η μονομέρεια υπέρ του ισχυροτέρου έχει λογική;

Ασχέτως αν και στη χώρα μας, το ψεύδος πάει γόνατο, ένεκα φανατισμένων δυτικόφρονων γραφιάδων της συμφοράς, αμφοτέρων των φύλων. Προ αρκετού χρόνου, κυρία «Πολιτική επιστήμων» (που δεν το κούνησε από τα Χανιά) έγραψε κάποιες ηλιθιότητες που μόνο για αναγνωστικό κοινό από κρετίνους, ήταν ενδεδειγμένος: Πως στην Β. Κορέα πεινούν σε σημείο απέχον ελάχιστα από τον Κανιβαλισμό!!! Τέτοια πώρωση! Φιλοξενούμενη βέβαια εντύπωση και φορέων γνωστών τοις πάσι…

Όμως ας δούμε τα τωρινά- γιατί αρκετή τιμή κάναμε σ’ αυτές τις κυρίες και τα έντυπα- που σχετίζονται με την Βορειοκορεάτικη επάρκεια κρατικής αξιοπρέπειας. Που… γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της, τις απειλές και προειδοποιήσεις των χρεοκοπημένων πέραν του Ατλαντικού. Που έχουν (συνειδητά) την πεπλανημένη εντύπωση, του Πλανηταρχικού κέντρου.

Και δια στόματος του επικεφαλής των Αμερικάνικων μυστικών υπηρεσιών Ντένις Μπλερ, απειλούν τη Β. Κορέα. Σαφώς εν γνώσει του Ομπάμα, που παρέλαβε την σκυτάλη ενός «Ονείρου» (του Αμερικανικού) το οποίο προ πολλού έχει μετατραπεί σ’ εφιάλτη… Βρε τον «Μπουάνα»! Τον εκ της μαύρης φυλής προκύψαντα! Προσπαθεί να το παίξει ύπατος Μπουάνα (αφεντικό στη γλώσσα Σουαχίλι). Όμως δυστυχώς γι’ αυτόν και τους υποβολείς του, Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους, «καιροί ου μενετοί»! Ασχέτως αν «μάθαινε στα παλιοπέτσια και πάντα παλιοπέτσια ζητάνε»…

Να πω ότι δεν κατάλαβαν πως ο Κόσμος αλλάζει; Και αλλάζει γιατί από τη μια η μητρόπολη του Καπιταλισμού χρεοκόπησε κι από την άλλη αναδύονται σιγά σιγά άλλα κέντρα γεωπολιτικής και οικονομικής ισχύος! Κι όσο για τη δήλωση του αρχικατάσκοπου ο οποίος προΐσταται των Αμερικάνικων μυστικών υπηρεσιών, πως η Β. Κορέα κινδυνεύει με τη διεθνή καταδίκη «ή κάτι χειρότερο»; Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα! Αυτό το «χειρότερο» το παθαίνουν στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, και καλά θα κάνουν να απεμπλακούν! Όσο για τη Β. Κορέα, ο …οδοντίατρος που έφτιαχνε στο Αμέρικα τα βιονικά δόντια, ετελεύτησε και μένουν έκτοτε με σάπια οι παγκόσμιοι τρομοκράτες!

Ας κοιτάξουν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα, δηλ. να αναστηλώσουν την οικονομία τους, και να δώσουν δουλειά και προοπτικές στο εργατικό τους δυναμικό. Που υποπτεύομαι δεν θα αντέξει (ούτε θα τους αντέχει) για πολύ ακόμα… είδατε αγαπητοί μου πως έρχεται ιστορικά η φορά των πραγμάτων; Και λαβαίνει έκαστος και εκάστη Δύναμη, ότι της αξίζει, δηλαδή τα επίχειρα των πράξεών τους! Όσο για την απειλή «Διεθνούς καταδίκης» για τη Β. Κορέα, ο νους μας πηγαίνει κατ’ αρχήν στον ΟΗΕ με το «Συμβούλιο Ασφαλείας» του .

Ερωτήσεις: Γιατί το βούλωσε όταν οι Εβραίοι αιματοκυλούσαν τη Γάζα; Γιατί ενέκρινε προ ετών την επέμβαση ενάντια στην τότε Γιουγκοσλαβία; Γιατί ενέκρινε τις επεμβάσεις σε Ιράκ- Αφγανιστάν; Γιατί σιωπά, όταν παραβιάζονται η διεθνής νομιμότητα και τα δικαιώματα εθνικών ομάδων, φυλών και λαοτήτων; Γιατί… Γιατί… Γιατί…

Το τραγικό είναι πως ο ΟΗΕ διοικείται από επιτελείο που φοράει… δύο ειδών γυαλιά. Όταν πρέπει να δουν το δίκαιο και το επιβεβλημένο, φοράνε τα γυαλιά για μακρυνά, ενώ όταν είναι να θριαμβεύσει το άδικο, βάζουν τα γυαλιά για κοντινά… Κοντολογίς, αυτό το όργανο «συλλογικής ασφάλειας», στο οποίο πολλά είχε επενδύσει η καταματωμένη από το 2ο παγκόσμιο πόλεμο, Ανθρωπότητα, έχει γίνει επικίνδυνα ανυπόληπτο. Και αντ’ αυτού, αποφασίζουν οι πραγματικοί τρομοκράτες, που βαφτίζουν τρομοκράτες τους λαούς και τις χώρες που δεν δίνουν «γην και ύδωρ». Όπως το Ιράν , τη Β. Κορέα, καθώς και κάποιες άλλες χώρες.

Καταλήγοντας κύριοι, να πούμε πως οι επεμβάσεις τύπου Ιράκ. Αφγανιστάν κλπ τέλειωσαν! Παρά τις απειλές και τα κοκορέματα!… Τώρα και στο εξής, εκείνο που προέχει είναι η … επέμβαση ενάντια στην Κρίση που προκάλεσε ο Καπιταλισμός, για να κερδοφορήσουν τα υψηλά κλιμάκιά του!! Κι αυτό αφορά εξ ίσου ΗΠΑ- Ε.Ε. Όμως ας επιμένουν οι λαοί και ο δικός μας, στον αγώνα για απομάκρυνση των στρατιωτικών εγκαταστάσεων των χρεοκοπημένων, που για να παίρνουν.. δύναμη, απειλούν!!!

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live