Ο Πρόεδρος της Βουλής στην έκθεση για τον Μινωικό πολιτισμό στη Νέα Υόρκη

Κανένα σχόλιο

Στην έκθεση «Από τη γη του Λαβυρίνθου: Μινωική Κρήτη, 3000-1100 π.Χ.», που στεγάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος «Αλέξανδρος Ωνάσης» στον Ολυμπιακό πύργο της Νέας Υόρκης, ξεναγήθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας και διακομματική Αντιπροσωπεία βουλευτών, οι οποίοι βρίσκονται στην αμερικανική μητρόπολη, στα πλαίσια των εορτασμών της Ομογένειας για την 25η Μαρτίου.

04040820_resize.jpgΚαλωσορίζοντας τον Πρόεδρο της Βουλής, ο εκτελεστικός διευθυντής του θυγατρικού Ιδρύματος «Αλέξανδρος Ωνάσης», κ. Λουκάς Τσίλας εξέφρασε μεγάλη χαρά και ικανοποίηση, για την παρουσία εκπρόσωπων του Ελληνικού Κοινοβουλίου στην έκθεση. «Σκοπός μας είναι να προβάλλουμε τον ελληνικό πολιτισμό υπό τη διαχρονική και οικουμενική του έννοια. Βρίσκουμε παντού ανοιχτές πόρτες και αυτό είναι μια κατάκτηση των αξιών και του πολιτισμού μας».

"Sponsored links"

Ο Πρόεδρος της Βουλής, ξεναγήθηκε στην έκθεση και έδωσε συγχαρητήρια τόσο στον κ. Τσίλα, όσο και στους συνεργάτες του, για την άρτια οργάνωση της έκθεσης και την παρουσίαση των εκθεμάτων και πρότεινε να φιλοξενηθεί στον ίδιο χώρο η έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων, με θέμα την Αθηναϊκή Δημοκρατία και το πως αυτή λειτουργούσε, όπως προκύπτει μέσα από τις επιγραφές. Νωρίτερα ο κ. Σιούφας, επισκέφθηκε το ελληνοαμερικανικό Γυμνάσιο και Λύκειο Άγιος Δημήτριος στην Αστόρια.

Τα παιδιά υποδέχθηκαν την Αντιπροσωπεία με ελληνικά τραγούδια, ενώ μια μαθήτρια, εκπροσωπώντας τους συμμαθητές της, ευχαρίστησε το Ελληνικό Κοινοβούλιο για το θεσμό της Βουλής των Εφήβων, σημειώνοντας ότι συμμετέχουν σε αυτόν κάθε χρόνο παιδιά από το σχολείο της.

04040821_resize.jpg«Στον σημερινό κόσμο των απαιτήσεων η γνώση είναι εκείνη που μπορεί να σας εξοπλίσει για να στέκεστε μόνοι σας στα πόδια σας και στις δικές σας δυνάμεις, να επιτύχετε στη ζωή και να προσφέρετε στον εαυτό σας, στην οικογένειά σας, αλλά και στον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία» είπε ο Πρόεδρος της Βουλής στο χαιρετισμό του, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην σημασία της ενότητας του απανταχού Ελληνισμού.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, κ. Χρήστος Παπουτσής, και η βουλευτής της Ν.Δ. και μέλος της Επιτροπής Αποδήμου Ελληνισμού, κ. Παρθένα Φουντουκίδου. Ο κ. Παπουτσής εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια προς τα Ελληνόπουλα για την προσοχή με την οποία παρακολουθούν τα εκπαιδευτικά προγράμματα αλλά και στους εκπαιδευτικούς που μεταγγίζουν τη γνώση και διασφαλίζουν τη συνέχεια του ελληνικού πολιτισμού. «Όλα αυτά στηρίζονται στον κύριο πυλώνα της εκκλησίας που καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για την υποστήριξη αυτού του έργου».

04040822_resize.jpgΗ κ. Φουντουκίδου αφού ευχαρίστησε τους μαθητές για τη συγκλονιστική μαρτυρία του Ελληνισμού, τους παρότρυνε να κρατούν ψηλά τη σημαία της Ελλάδας και της Ορθοδοξίας. «Με τη δική σας στάση μας αναγκάσατε να ενωθούμε, εμείς οι πολιτικοί στην Ελλάδα, σε μια διακομματική συνεργασία, ώστε μαζί με την ελληνική ομογένεια η Ελλάδα να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες προκλήσεις».

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live