Στόχος μου η ζωή και όχι η ζωή μου στόχος! H θέση του ΚΚΕ για τα ναρκωτικά

Κανένα σχόλιο

Ζωή με δόσεις, ναρκωκουλτούρα, διαφήμιση ουσιών, χρήση, εξάρτηση. Δεν χρειάζεται να περιγράψουμε μια κατάσταση που ήδη ξέρεις. Χρειάζεται όμως.,.. να αναρωτηθούμε: Ποιος κερδίζει από την διάδοση των ναρκωτικών; Είναι άραγε τυχαίο ότι η φαρμακοβιομηχανία Bayer έφτιαξε την ηρωίνη, η Hoecht τη μεθαδόνη; Ότι θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν την πρόληψη, την απεξάρτηση και την επανένταξη; Ότι το εμπόριο ναρκωτικών είναι το δεύτερο πιο επικερδές μετά το εμπόριο όπλων; Ποιος κερδίζει όταν οι νέοι παραιτούνται από τη ζωή;

drugs Κερδίζουν όσοι θέλουν να γιγαντώνουν ανενόχλητοι τα κέρδη τους. Κερδίζουν όσοι θέλουν να φτιάχνουν τη δική μας ζωή με βάση τα δικά τους συμφέροντα! Γιατί έχουν συμφέρον

"Sponsored links"

  • Να ζούμε χωρίς δικαιώματα
  • Να μην έχουμε τη δύναμη να διεκδικήσουμε
  • Να μην αναγνωρίζουμε τις αιτίες των προβλημάτων μας
  • Να μην καταδικάζουμε τους ενόχους

Ένοχη είναι η πολιτική τους. Που μας θέλει να ζούμε με υποκατάσταστα. Αντί για μόρφωση,…. Κατάρτιση. Αντί για δουλειά με δικαιώματα… ημιαπασχόληση. Αντί για πολιτισμό… υποκουλτούρα. Αντί για αθλητισμό… κερκίδα. Αντί για μια ζωή με δικαίωμα.. ζωή με δόσεις! Είναι ψεύτικες και επικίνδυνες οι λύσεις που μας προτείνουν. Είναι παγίδα.

Το πρόβλημα των ναρκωτικών δε θα λυθεί:

  • Με τον διαχωρισμό των ουσιών σε σκληρά και μαλακά
  • Δεν υπάρχουν μαλακές και σκληρές αιτίες που οδηγούν ένα νέο στη χρήση
  • Με τη νομιμοποίηση του χασίς. Νομιμοποίηση του χασίς σημαίνει νομιμοποίηση και αθώωση όλων των ναρκωτικών στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας
  • Αν το κράτος γίνει έμπορος των ουσιών. Άλλωστε δίπλα στο εμπόριο πάντα ανθεί και το παραεμπόριο. Δε μπαίνουμε στη λογική να επιλέξουμε ποιος θα κερδίσει από τη δυστυχία και το θάνατό μας.

Κερδίζουν όλοι όσοι θέλουν να ζούμε στριμωγμένοι στα μέτρα της… γι’ αυτό και παίρνουν μέτρα.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ

Προσπαθούν να καταργήσουν τις δομές πρόληψης να ιδιωτικοποιήσουν τις υπηρεσίες απεξάρτησης. Ονομάζουν τα ναρκωτικά «χρόνια και υποτροποιάζουσα αρρώστια» που δεν μπορεί να θεραπευτεί. Καταστέλλουν το χρήστη και όχι την ουσία.

Ο ΣΥΝ

Ηγείται εκστρατείας με την διάδοση της ναρκωκουλτούρας. Διαφημίζει με κάθε τρόπο τις ουσίες βλ. δηλώσεις Τσίπτρα, Ψαριανού. Θέλει να φέρει για συζήτηση στη βουλή πρόταση αποποινικοποίησης του χασίς.

Από κοντά και ο ΛΑΟΣ

Προτείνει «να θεωρούνται οι χρήστες ασθενείς» δε λέει κουβέντα για τις κοινωνικές αιτίες του φαινομένου. Συντηρούν τη ναρκωλαγνεία και το φόβο, συντηρούν το πρόβλημα. Γιατί θέλουν να εξασφαλίσουν τη διαιώνιση του συστήματος. Μη τους χαρίζεσαι. Η ζωή σε περιμένει. Στρίμωξε αυτούς που σε στριμώχνουν.

"Sponsored links"

Διεκδίκησε:

  • Δημόσιες και δωρεάν δομές πρόληψης, απεξάρτησης και επανένταξης που να καλύπτουν τις ανάγκες τις χώρας.
  • Δημόσια δωρεάν παιδεία, δουλειά με δικαιώματα πρόσβαση στον πολιτισμό και τον αθλητισμό, ζωή σε ανθρώπινο περιβάλλον, δημιουργικό ελεύθερο χρόνο

Πάλεψε για τη ζωή που σου αξίζει! Καταδίκασε την πολιτική που σε στήνει στον τοίχο. Ενίσχυσε το ΚΚΕ το μόνο κόμμα που με την 90χρονη πορεία του παλεύει σταθερά και αταλάντευτα για τα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας, έχει ολοκληρωμένη πρόταση για τη ζωή του νέου ανθρώπου. Έλα μαζί μας με την ΚΝΕ την μόνη πολιτική οργάνωση νεολαίας που στρέφεται ενάντια; Σε όλα τα ναρκωτικά που από την πρώτη στιγμή ύπαρξης και δράσης της άνοιξε πόλεμο με τη ναρκωκουλτούρα.

Έλα να παλέψουμε όλοι μαζί για μια κοινωνία όχι με ελεύθερα ναρκωτικά αλλά ελεύθερη από τα ναρκωτικά. Έλα μαζί μας στην πάλη για το σοσιαλισμό. Την Πέμπτη 26/6 το πρωί κλιμάκιο της ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ και του ΝΑ Χανίων της ΚΝΕ θα επισκεφθεί το ΚΕΘΕΑ. Το απόγευμα της Πέμπτης 26/6 θα πραγματοποιηθεί μαζική εξόρμηση στο παλιό Λιμάνι και το Κουμ Καπι.

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live