Αρνητικό το υπουργείο στην αναβάθμιση του πυροσβεστικού κλιμακίου Βρυσών

Κανένα σχόλιο

Αρνητικά απάντησε το Υπουργείο Εσωτερικών διαμέσου του Υφυπουργού κ. Χηνοφώτη στην αναφορά που κατέθεσε πρόσφατα ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Χανίων Μ. Σκουλάκης, με την οποία ζητούσε την Αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Βρυσών σε Πυροσβεστικό Σταθμό. Όπως τονίζεται στο κείμενο της απάντησης «οι προτάσεις για ίδρυση νέων πυροσβεστικών σταθμών ή αναβάθμιση υφισταμένων, κατ’ αρχάς δεν απορρίπτονται, αλλά επί του παρόντος και υπό τις υφιστάμενες συνθήκες, δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθούν με δεδομένο τις μεγάλες ελλείψεις του Πυροσβεστικού Σώματος, οι οποίες ανέρχονται στο 30% της οργανικής του δύναμης» και συμπληρώνει ο κ. Χηνοφώτης πως «αυτό δεν συνεπάγεται πως στον επικείμενο επανασχεδιασμό του Υπουργείου δεν θα ληφθούν υπόψη τα θέματα που θίγονται στην αναφορά του κ. Σκουλάκη».

180a Τέλος, σε ότι αφορά την πυροπροστασία της περιοχής Βρυσών, ο Υφυπουργός τονίζει πως «σύμφωνα με τον υφιστάμενο επιχειρησιακό σχεδιασμό, πέραν των αρμοδίων τοπικών υπηρεσιών, η αντιμετώπιση των δασικών και λοιπών πυρκαγιών, όταν υπάρχει ανάγκη, γίνεται και με τη συνδρομή των όμορων υπηρεσιών αλλά και των αερομεταφερόμενων πεζοπόρων τμημάτων, όπως επίσης και από τα λοιπά διαθέσιμα για το σκοπό αυτό επίγεια και εναέρια μέσα της ηπειρωτικής χώρας και στο πλαίσιο αυτό θα αντιμετωπισθεί κάθε περίπτωση πυρκαγιάς ή άλλου συμβάντος στην περιοχή».

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live