Ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου στους Κούμους

Κανένα σχόλιο

Με λαμπρότητα, παρουσία πλήθους πιστών, γιορτάστηκε για άλλη μία χρονιά η γιορτή του Αγίου Γεωργίου στους Κούμους Ρεθύμνου. Μετά τη Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε η λιτανεία της εικόνας του Αγίου Γεωργίου στους δρόμους του χωριού, με τη συνοδεία νέων με παραδοσιακές φορεσιές και τη συμμετοχή Γεωργαλίδικων αλόγων. Ακολούθησε ο αγιασμός των γαλακτοκομικών προϊόντων και στη συνέχεια η Ομάδα Ριζίτικου των Κούμων απάγγειλε το τραγούδι του Άη Γιώργη.

Στη συνέχεια διανεμήθηκαν στους εκκλησιαζόμενους τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα οποία να πούμε ότι είναι μια προσφορά όλων των κτηνοτρόφων του χωριού στη Χάρη του Αγίου Γεωργίου. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με το παραδοσιακό κέρασμα με άφθονο κρασί, βραστό και ποικιλία μεζέδων.

"Sponsored links"

1_resize 2_resize
Η λιτανεία της εικόνας του Αγίου Γεωργίου στους δρόμους του χωριού Νέοι με παραδοσιακές φορεσιές
3_resize 4_resize
Ο Αγιασμός των άρτων και των γαλακτοκομικών προϊόντων Η ομάδα ριζίτικου των Κούμων απάγγειλε το τραγούδι του Άη Γιώργη
5_resize 6_resize
Άφθονο κρασί, βραστό και ποικιλία μεζέδων περίμεναν τους εκκλησιαζόμενους στο τέλος Στους Κούμους βρέθηκε και ο πολιτευτής της Ν.Δ. κ. Κωστής Σχοινάς

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live