Απόφαση Δ.Σ. Ενιαίου Συλλόγου Φοιτητών: «Να μην πάρει καμία απόφαση η σύγκλητος όσο απουσιάζει ο Σύλλογος Φοιτητών»

Κανένα σχόλιο

Σήμερα το πρωί ενημερωθήκαμε ότι ο κ.Γρυσπολάκης όρισε Σύγκλητο την Τρίτη 23 Δεκέμβρη. Ανάμεσα στα θέματα της ημερήσιας διάταξης περιλαμβάνονται και τα εξής:

  • Τετραετής Ακαδημαϊκός και Αναπτυξιακός Προγραμματισμός
  • Επιπλέον εξεταστική για τους τελειόφοιτους φοιτητές (εμβόλιμη εξεταστική)

Τα δύο αυτά θέματα αποτελούν εδώ και καιρό ζητήματα αντιπαράθεσης μεταξύ του Συλλόγου Φοιτητών και της Πρυτανείας του κ.Γρυσπολάκη, καθώς οι αποφάσεις που παίρνονται και αυτά που προβλέπουν οι νόμοι, σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες μας.

"Sponsored links"

Ο τετραετής προγραμματισμός αποτελεί εφαρμογή του νέου Νόμου Πλαίσιο, ενώ διακυβεύεται ακόμα από το πανεκπαιδευτικό κίνημα αν θα εφαρμοστεί. Ο κ.Γρυσπολάκης είναι απ’ τους πρώτους Πρυτάνεις (αν όχι ο πρώτος) που έρχονται να εναρμονιστούν με τις επιταγές της κυβέρνησης της Ν.Δ. Η θέση της Πρυτανείας για το ζήτημα της εμβόλιμης εξεταστικής είναι αυτή της εναρμόνισης πάλι με τον Νόμο Πλαίσιο, χωρίς να λαμβάνονται υπόψην τα αιτήματα και οι ανάγκες του Συλλόγου Φοτητών για κατοχύρωση της εμβόλιμης εξεταστικής απ’ το 5ο έτος και πάνω.

Είναι απαράδεκτο απ’ τη μεριά του Πρύτανη Γρυσπολάκη να ορίζει Σύγκλητο 2 μέρες πριν τα Χριστούγεννα, την στιγμή που γνωρίζει ότι οι φοιτητές απουσιάζουν – οι εκπαιδευτικές διαδικασίες τελειώναν στις 19 Δεκεμβρη – ενώ τους αφορούν άμεσα τα ζητήματα αυτά. Αν γινόταν αυτό για πρώτη φορά θα καταλαβαίναμε ότι όλοι έχουν το δικαίωμα να κάνουν λάθος. Πως όμως να κάνει λάθος ο ¨γνωστός-αγνωστος¨ πρύτανης της βίας όταν σκοπίμως συνεδριάζει τα όργανα του ιδρύματος εν-κρυπτώ όταν ξέρει ότι όλοι οι φοιτητές έχουν φύγει.

Ειδικά σε αυτή την περίοδο που όλες οι (περίπου 200) καταλήψεις φοιτητών σε όλη την Ελλάδα ζητούν να πέσει η κυβέρνηση και μαζί της οι νόμοι για την παιδεία που ψήφισε! Με κόκκινο πανί το Νέο Νόμο Πλαίσιο. Αυτόν ψηφίζει αύριο ο «κύριος» Γρυσπολάκης δίνοντας εξετάσεις για ακόμη μία φορά στα κομματικά επιτελεία της ΝΔ και στην κυβέρνησή της. Εκφραστής με το πιο δειλό τρόπο των κυβερνητικής πολιτικής που το μόνο που ξέρει καλά είναι η καταστολή. Από τη κατάργηση του αυτονόητου δικαιώματος του λόγου, μέχρι τα δακρυγόνα, το ξύλο και τις ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ όπως του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόουλου. Είναι η ίδια πολιτκή που προσπαθεί να καταπνίξει κάθε αντίθετη άποψη, κάθε αγώνα, κάθε φωνή αντίσταση. Τον καλούμε να αποσύρει τα θέματα από τη σύγκλητο και να την κάνει δημόσια αμέσως μετά τις γιορτές.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ Η ΣΥΓΚΛΗΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live