Ε.ΣΥ.Φ.: Τρόφιμα περισσότερο ακριβά και ανασφαλή

Κανένα σχόλιο

Ο Ελληνικός Σύλλογος Φυτοπροστασίας (Ε.ΣΥ.Φ.) εκφράζει την απογοήτευση των ασχολούμενων με τη φυτική παραγωγή και την προστασία της για την ακραία θέση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων σε επίπεδο ακολούθων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο διαμόρφωσης του νέου θεσμικού πλαισίου της ΕΕ για τη φυτοπροστασία, η οποία υπερέβη εκείνη και των κατ’ επάγγελμα αυστηρών κριτών των προϊόντων Φυτοπροστασίας, δηλαδή των βορείων κρατών-μελών των οποίων η γεωργία είναι οριακή.

Μια πρόταση που κατέθεσε ο Έλληνας εκπρόσωπος, η οποία αγνοεί τις ανάγκες της Ελληνικής Γεωργίας και της επιστημονικής προσέγγισης του θέματος, απειλεί να θέσει εκτός κυκλοφορίας μεγάλο αριθμό προϊόντων Φυτοπροστασίας με άμεσο αντίκτυπο στη γεωργική παραγωγή. Ελαιοκομία, λαχανικά, σταφύλι, ρύζι και πατάτα θα είναι οι καλλιέργειες που θα θιγούν σε πρώτη φάση με σοβαρότατες συνέπειες.

"Sponsored links"

Σε μια περίοδο αλματώδους αύξησης της ζήτησης των γεωργικών προϊόντων, τοποθετήσεις αυτής της μορφής θα οδηγήσουν σε περαιτέρω συρρίκνωση της γεωργικής παραγωγής και εισοδήματος, καθώς και σε υποβάθμιση της ποιότητας και αύξηση των τιμών των τροφίμων.

Ο Ε.Σ.Υ.Φ. και μαζί ο γεωργικός κόσμος της Ελλάδος απευθύνει έκκληση στην ηγεσία του Υπουργείου Γεωργίας να αναθεωρήσουν τη στάση τους κατά τις επόμενες διεργασίες προώθησης της σχετικής οδηγίας.

Γενικές πληροφορίες για τον Ε.ΣΥ.Φ.:

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Φυτοπροστασίας (Ε.ΣΥ.Φ.), πρώην Πανελλήνιος Σύλλογος Εισαγωγέων Βιομηχάνων Γεωργοχημικών (ΠΑ.Σ.Ε.ΒΙ.ΓΕ.), ιδρύθηκε το 1970 και εκπροσωπεί εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

Ο Ε.ΣΥ.Φ., μέλος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Φυτοπροστασίας (ECPA) και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Φυτοπροστασίας (CropLife International), συνεργάζεται στενά με όλους τους εμπλεκόμενους στην εμπορία και διακίνηση των φυτοπροστατευτικών προϊόντων, καθώς και με τους υπεύθυνους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς για την πιστοποίηση των ελληνικών γεωργικών προϊόντων.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live