Ωκεανός από Καθρέφτες!!!

Κανένα σχόλιο

Φίλε κ. Δ/ντά, παρακαλώ επιτρέψτε μου με την παρούσα μου επιστολή να διατυπώσω δημόσια τους προβληματισμούς και την πίστη μου σ’ ό,τι αφορά την υπόθεση του Ηλιοθερμικού Πάρκου στην περιοχή του Δήμου Ακρωτηρίου. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα όλοι οι καλόγεροι ήταν «Μερακλήδες». Ασκληπιεία, Μαντεία και όποιοι άλλοι ιεροί χώροι, «φύτρωναν» σε πανέμορφα φυσικά τοπία. Άγιο Όρος, Μετέωρα, Ακρωτήρι Χανίων αποδείχνουν του λόγου το αληθές. Όταν λέμε «Μερακλήδες» εννοούμε ανθρώπους με ευαισθησία, με γούστο, ισορροπημένους και όχι ξιπασμένους,.

gouberneto Οι Μοναχοί αισθάνονταν πως η Φύση, η ανόθευτη Φύση, ήταν ο καλύτερος τόπος και τρόπος, για να επικοινωνούν με τον Θεό. Ο Παναγιώτατος προκαθήμενος της Ελληνοθροδόξου Εκκλησίας στο Φανάρι, «έπιασε» αυτή την Θεία Επιταγή και αλήθεια, και έγινε παγκοσμίως ο εκκλησιαστικός σημαιοφόρος της οικολογίας.

"Sponsored links"

Και τώρα για το Ηλιοθερμικό Πάρκο του Γουβερνέτου:

Δυστυχώς ό,τι έχει γίνει μέχρι σήμερα στο Ακρωτήρι με τον μανδύα της περιβαλλοντικής μελέτης, της σύγχρονης τεχνικής και τεχνολογίας, βγήκε «μάπα καρπούζι». Και μόνο ο τίτλος Ηλιοθερμικό ΠΑΡΚΟ όζει οικολογικά, δηλαδή και Θεολογικά, μπουγαδομπουγαδολογίας. Ένας Ωκεανό από Καθρέφτες ονομάζεται ΠΑΡΚΟ!!! Δηλαδή δεν φτάνει που μας περνούν για καθυστερημένους, αλλά και μας το δημοσιεύουν.

Βέβαια, αν δεν υπάρχει άλλος τόπος για ηλιακή ή αιολική ενέργεια, τότε να τα στήσουν στο κεφάλι μας απάνω. Αλλά δεν υπάρχει; Ας σημειωθεί ότι εν προκειμένω υπάρχει έγγραφο της Εφορείας Μεσαιωνικών Μνημείων που μιλεί για ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ. Επίσης υπάρχει και μελέτη οικολογικού χαρακτήρα που αφορά στην διαδρομή Ι.Μ. Αγ. Τριάδας μέχρι Ι.Μ. Γουβερνέτου.

Κάποιοι εν αφελεία ή πονηρία ή οκνηρία , μπορούν να πουν:

sunmir Η περιβαλλοντική Μελέτη θα δείξει… Μα αυτοί που ρυπαίνουν με κάθε λογής ρύπο, δεν πάνε ξυπόλυτοι στ’ αγκάθια! Έχουν πολλά βέλη στην φαρέτρα τους.
Έχουν Νομική Υποστήριξη, διαθέτουν Μελετητές και Ισχυρές Γνωριμίες. Εκτός αυτού για κάθε μελέτη υπάρχει και μια αντιμελέτη. Θα μου πείτε, γιατί δεν πάνε αλλού, αλλά «γουστάρουν» Γουβερνέτο; Αυτό είναι το ΜΕΓΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ!

Αυτό θα πρέπει να προβληματίσει ιδιαίτερα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ακρωτηρίου. Υπάρχει και το προηγούμενο με τα Σκουπίδια στο Στρογγυλό Κεφάλι. Η «δουλειά» ήταν στημένη και η ‘κονόμα χοντρή. Δεν ευδοκίμησε, γιατί κάποιοι είπαν αποφασιστικά ΟΧΙ. Όσο για τα έσοδα της Εκκλησίας, προκειμένου να ενισχύσει την ανθρωπιστική και πνευματική αποστολή της, υπάρχει το παράδειγμα του Αγίου Όρους, των Μετεώρων και άλλων τόπων.

Στο Ακρωτήρι και στην περιοχή των Μοναστηριών υπάρχουν περισσότερες και μεγαλύτερες προοπτικές εσόδων για την Εκκλησία, αλλά πιο πολύ για τον Τουρισμό Ολόκληρης της Κρήτης που σέβονται το φυσικό και ιστορικό περιβάλλον. Τα Μοναστήρια δεν ανήκουν μόνο στην Εκκλησία. Ανήκουν, προπαντός, στην Ιστορία: Πολιτική, πολιτισμική, πνευματική οικονομική και κοινωνική του Ελληνικού Έθνους.

Με την παρούσα μου εκφράζω την συμπαράστασή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο Ακρωτηρίου, αλλά και την βεβαιότητα ότι την όποια απόφασή τους, θα την κρίνει η Ιστορία.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

"Sponsored links"

Ακρωτήρι

Θ.Γ.Λουλουδάκης

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live