Στη δημοσιότητα το πόρισμα για τη δολοφονία του Μανώλη Χορευτάκη

Κανένα σχόλιο

Εκδόθηκε το ΠΟΡΙΣΜΑ, για τις συνθήκες αποφυλάκισης του Ζαχαρία Λαγουδάκη, ο οποίος, την 16-5-2008, εκτέλεσε, χωρίς λόγο τον Φοιτητή Μανώλη Χορευτάκη, στο Ρέθυμνο. Το Πόρισμα, συνέταξε, Διευθυντής Α΄ του Υπουργείου Δικαιοσύνης. –Διευθυντής φυλακών-  Σε γενικές γραμμές είναι Συναδελφικό. Παραδείγματος χάρη, παραχωρεί, επιείκεια, σε Προσωπικό της Φυλακής.  Κυρίως, σε Αρχιφύλακα, που, έδωσε, ΔΥΟ επιστολές, «καλής διαγωγής» στον κρατούμενο, που, τις χρησιμοποίησε στο Δικαστικό Συμβούλιο, για ν’ απαλλαγεί, από το πειθαρχικό αδίκημα, της απείθειας, που, είχε τιμωρηθεί για συμμετοχή σε «Στάση» κρατουμένων. Και άνοιξε, έτσι, ο δρόμος της αποφυλάκισης.

Παρά το πνεύμα, όμως αυτό, καταφαίνεται, από το περιεχόμενο του Πορίσματος, το μέγεθος του κινδύνου, που, περιέκλειε, η αποφυλάκισή του.

"Sponsored links"

Το ΠΟΡΙΣΜΑ κατά την εκτίμηση, -ενδεικτικά- του περιεχομένου του:

1. Παραθέτει τ’ αδικήματα, στα οποία, είχε περιπέσει, ο Ζαχαρίας Λαγουδάκης έξω και μέσα, στις φυλακές. Και τις ποινές, που, του είχαν επιβληθεί. Είναι, τα περισσότερα και σκληρότερα, στην ιστορία του εγκλήματος, για τέτοια ηλικία. (30 περίπου χρόνων).

2. Στην φυλακή κατείχε, μαχαίρια, ρόπαλα, σουβλιά, κ.λ.π. χωρίς να σέβεται τους υπαλλήλους και να φοβάται, τις συνέπειες. Ηθελε, να είναι αντιμέτωπος ακόμη και με τον ΝΟΜΟ και εντός της φυλακής. Εκανε το παλληκάρι και ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου.

3. Απειλούσε την Υπηρεσία της Φυλακής, «πως, αν, δεν πετάξει στα σκουπίδια, την απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου και δεν τον βγάλει έξω από το Πειθαρχείο, να μην τολμήσει να ξαναπάει, στο Καφενείο, (της Φυλακής) ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ συγκρατούμενός του, τον οποίο κατονόμαζε. Διότι, προφανώς, θα τον σκότωνε!!

4. Στην ταράτσα των φυλακών, «παρουσιάστηκε σαν Προστάτης του Εισαγγελέα», για λόγους εντυπωσιασμού και προκειμένου ν’ αμβλύνει και να μετατρέψει, την, σε βάρος του, εικόνα.

Αυτή η προσποίηση, – κατά το ΠΟΡΙΣΜΑ-, έπρεπε, να ληφτεί σοβαρά υπ’ όψη, για την ποιότητα και την διαγωγή του.

5. Ηταν εριστικός και βίαιος. Τ’ αδικήματά του, φώναζαν ότι, αυτός, ο άνθρωπος δεν σωφρονίστηκε. Και από το Σωφρονιστικό κατάστημα, δεν έλαβε την δέουσα αγωγή. Γιατί, δεν ήθελε!…

6. Απεναντίας, ήταν πανέξυπνος και απέσπασε, από Αρχιφύλακα της Φυλακής, που κατονομάζει, ΔΥΟ επιστολές «καλής διαγωγής», για να τις χρησιμοποιήσει στην απαλλαγή του, από Πειθαρχικό παράπτωμα για «Στάση».

Με αντάλλαγμα, πληροφορίες, που έδιδε, -κατά συγκρατουμένων του- τις οποίες ο Αρχιφύλακας, πίστευε, πως, ήταν σωστές, (Πληροφοριοδότης Φυλακής) ενώ, αυτές, ήταν, για στάχτη, στα μάτια και εύνοια.

"Sponsored links"

7. Είχε μεταχτεί από το Κατάστημα της Αλικαρνασσού, στο Κατάστημα Κέρκυρας, μετά, στην Δικαστική Φυλακή Νεαπόλεως, όπου, για ξυλοδαρμό του συγκρατουμένου του, υποβλήθηκε σ’ αυτόν, η σκληρή ποινή, «της Προφορικής Επίπληξης!»

8. Παρά τα παραπάνω, όλοι, στην φυλακή, τον κάλυπταν, με αοριστολογίες και ασάφειες. Μόνιμα, καταθέτονταν, οι φράσεις: «δεν ξέρω», «δεν είδα», «δεν γνωρίζω».

9. Κοντοχωριανός του –υπάλληλος, που κατονομάζεται-, γνώριζε πολλά. Αλλά σιώπησε, απόλυτα.

10. Αλλος υπάλληλος της Φυλακής, -που κατονομάζεται-, απέστειλε, ανεξήγητα, την, από 12-11-2007 επιστολή του, προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, «για καλή συμπεριφορά», εισερχόμενος, σε υπηρεσιακές αρμοδιότητες, που, δεν του ανήκαν.

11. Υστερα απ’ αυτά, το Πόρισμα, παραθέτει, αυτολεξεί: «ένας κρατούμενος, που, έχει διαπράξει στην φυλακή, τόσα, πειθαρχικά ΣΚΛΗΡΑ αδικήματα, θα έπρεπε να είχε παραπεμφτεί, για αυτά και ποινικά. Ομως, ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ, σε μιά στιγμή, «ΣΑΝ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ».

Από τις παραπάνω παραδοχές του ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ, προκύπτει, πως, οι Υπηρεσίες της Φυλακής και οι Δικαστικές, γνώριζαν, την επικινδυνότητα του δράστη, εάν, εξέρχονταν, των Φυλακών και κυκλοφορούσε ελεύθερος.

Παρά ταύτα, τον αποφυλάκισε, με ενσυνείδητες ενέργειες, παράνομες, πειθαρχικά διώξιμες και ποινικά κολάσιμες. Ετσι, έθεσαν, την ζωή των πολιτών, σε άμεσους και αναπότρεπτους, κινδύνους. Οι Συνήγοροι της οικογένειας,, Ανδρέας ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ και Αλέξης ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ, συμπλήρωσαν, τον φάκελλο ΚΑΙ με το ΠΟΡΙΣΜΑ αυτό, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, «ΕUROPEAN COURT OF HUMAN RIGHTS». Oπου έχουν προσφύγει, όπως είναι γνωστό, οι γονείς, για ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ του δικαιώματος, για ζωή, του παιδιού τους!..

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live