H Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου

Κανένα σχόλιο

Τις τελευταίες ημέρες επιχειρείται συνειδητά τόσο από το Υπουργείο Άμυνας, όσο και από την Δημοτική Αρχή, μια απέλπιδα προσπάθεια για να χαλιναγωγήσουν και να κάμψουν επιτέλους την θέληση σύσσωμου του χανιώτικου λαού ως προς το θέμα της διεκδίκησης του συνόλου του στρατοπέδου Μαρκοπούλου για πράσινο και σχολείο. Από την μια μεριά λοιπόν, το υπουργείο άμυνας φαίνεται να εφαρμόζει την γνωστή σε όλους μας μέθοδο του σκοτσέζικου ντουζ (ζεστό – κρύο).

Έτσι πρώτα είχαμε τις ιδιαίτερα ζεστές δηλώσεις του πρώην υφυπουργού άμυνας κ. Λαμπρόπουλου εντός της Βουλής : «Οι ένοπλες δυνάμεις και το υπουργείο εθνικής άμυνας είναι ένα τμήμα, ένα κομμάτι του λαού μας και ποτέ δεν αντιδικεί ούτε με δήμους, ούτε με νομαρχίες, με την Τοπική Αυτοδιοίκηση γενικότερα…Για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου υπάρχει η διάθεση και η πολιτική απόφαση…να περιέλθει το σύνολο του στρατοπέδου στο Δήμο Χανίων, που πιστεύουμε ότι, επειδή είναι μια πόλη που έχει πολύ λίγο πράσινο, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα εξαντλήσει ό,τι περιθώριο έχει και θα βρει πάση θυσία λύση….και αυτή την καλή δουλειά εμείς θα την κάνουμε σε λίγες μέρες…Όλοι μαζί να το συζητήσουμε!…Να είστε σίγουροι ότι θα βρούμε τη λύση πάρα πολύ σύντομα….Μπορώ να σας διαβεβαιώσω, λοιπόν, ότι σε πολύ σύντομο χρόνο όλος ο κόσμος στα Χανιά θα είναι ευχαριστημένος και όλοι μας θα χαρούμε όταν θα υπογράψουμε το τελευταίο χαρτί…».

"Sponsored links"

markopoulou.jpgΣτη συνέχεια έχουμε τις πρόσφατες και «κρύες» δηλώσεις του Υφυπουργού κ. Μεϊμαράκη: «εντός του συγκεκριμένου στρατοπέδου στρατωνίζονται στρατιωτικές μονάδες των οποίων η μετεγκατάσταση κρίθηκε αδύνατη επί του παρόντος. Κατόπιν των παραπάνω η στρατιωτική υπηρεσία αποφάσισε τη διατήρηση του στρατοπέδου Μαρκοπούλου για την κάλυψη των στρατιωτικών αναγκών της και κατά συνέπεια την ακύρωση της ένταξής του στον πίνακα των αποδεσμευμένων στρατοπέδων»

Από την άλλη, ο Δήμαρχος Χανίων χρησιμοποιώντας την γνωστή του μέθοδο των αλλεπάλληλων τηλεοπτικών συνεντεύξεων χωρίς ενοχλητικές ερωτήσεις, κατακεραυνώνει την θέληση όλων αυτών που διεκδικούν το σύνολο του στρατοπέδου (δηλαδή σύσσωμου του χανιώτικου λαού) και δεν τον αφήνουν ήσυχο να διαπραγματευτεί μόνος του όπως αυτός θέλει (μαζί με τους φοβισμένους και άβουλους δημοτικούς του συμβούλους) με το υπουργείο.

Το θλιβερό όμως για τον Δήμαρχό μας (και για να μην ξεχνιόμαστε μαζί με τους φοβισμένους και άβουλους δημοτικούς του συμβούλους) ότι ενώ εδώ και πάνω από ενάμιση χρόνο ως νέος Ναπολέοντας έχει αναλάβει ο ίδιος το θέμα των διαπραγματεύσεων, αποκλείοντας (χρησιμοποιώντας και απαξιωτικές εκφράσεις) όλους τους άλλους φορείς όπως Νομαρχία, ΤΕΕ, Βουλευτές, κ.α.) δεν διαθέτει ίχνος θάρρους για να αναλάβει και το κόστος από το τεράστιο προσωπικό του «Βατερλό»!

Ο στόχος και του Υπουργείου αλλά και της Δημοτικής Αρχής είναι ξεκάθαρος: Να ενοχοποιήσουν όλους εμάς τους πολίτες που σε πείσμα των καιρών αντιστεκόμαστε σε αποφάσεις που υποβιβάζουν ακόμα περισσότερο την ποιότητα της ζωής μας. Να μας αποθαρρύνουν και να μας τιμωρήσουν για το θράσος μας να έχουμε γνώμη για την πόλη μας και να διεκδικούμε λύσεις πρασίνου που δεν αποφέρουν κέρδη στους εργολάβους τους.

Όλοι πλέον αντιλαμβανόμαστε ότι η μοναδική ανάγκη που υπάρχει στην παρουσία των στρατιωτικών στο στρατόπεδο Μαρκοπούλου είναι για να προστατεύουν τον χώρο από τους πολίτες των χανίων.

Τόσο το Υπουργείο Άμυνας όσο και η Δημοτική μας Αρχή θα πάρουν όμως και πάλι τις ηχηρές απαντήσεις τους από τους χιλιάδες των Χανιωτών στις 17 του Μάη έξω από την πύλη του στρατοπέδου, στην δεύτερη γιορτή-διεκδίκησης.

Πρωτοβουλία Χανιωτών

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live