Η ΔΕΔΙΣΑ για τον αποκλεισμό του Εργοστασίου Μηχανικής Διαλογής και Κομποστοποίησης

Κανένα σχόλιο

Σε σχέση με δηλώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, με αφορμή τον αποκλεισμό του Εργοστασίου Μηχανικής Διαλογής και Κομποστοποίησης και του Χώρου Υγειονομικής Ταφής της ΔΕΔΙΣΑ, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ακρωτηρίου παραθέτουμε τα παρακάτω στοιχεία ως απάντηση.

  • Μέχρι σήμερα καμία Νομαρχιακή, Περιφερειακή η Εθνική ελεγκτική αρχή δεν έχει πιστοποιήσει προβλήματα που να προκαλούν ζημιά στο περιβάλλον, παρά τους συνεχείς και επαναλαμβανόμενους ελέγχους που έχουν διενεργηθεί.
  • Το Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης έχει ζητήσει από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και το Πολυτεχνείο Κρήτης το οποίο έχει ορίσει μία ομάδα επιστημόνων, και αντίστοιχων εργαστηρίων, του τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος να παρακολουθεί και να ελέγχει τους περιβαλλοντικούς όρους της εγκατάστασης με δημόσια παρουσίαση των αποτελεσμάτων.
  • Η Εγκατάσταση μετά από ιδιαίτερα χρονοβόρες διαδικασίες ετών και εξαντλητικούς ελέγχους διαθέτει άδεια λειτουργίας από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων.
  • Τέλος σας παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας, σχετικά με τα αποτελέσματα της λειτουργίας της Εγκατάστασης ότι από την άνοιξη του 2005 μέχρι σήμερα έχουν ανακτηθεί περίπου 30 χιλιάδες τόνοι ανακυκλώσιμων (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο σίδηρος, γυαλί) που έχουν ανακυκλωθεί και 35 χιλιάδες τόνοι οργανικών υλικών (υπολείμματα τροφών) παρατείνοντας τον χρόνο ζωής του ΧΥΤ κατά ένα χρόνο.

Η επίκληση του Δήμου Ακρωτηρίου ότι μπορεί να υπάρξει και καλύτερη διαχείριση είναι απόλυτα αποδεκτή και αποτελεί πρακτικά και τον δικό μας στόχο, εάν όμως υπάρχει η πληροφορία ότι κάπου στην Ελλάδα πραγματοποιείται καλύτερη διαχείριση από αυτήν της ΔΕΔΙΣΑ, επιθυμούμε να μάθουμε που είναι, ώστε να αξιοποιήσουμε την εμπειρία τους.

"Sponsored links"

Με τιμή

ΓΙΑ ΤΗ Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live