Πλούσιοι με την επανάσταση

Κανένα σχόλιο

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που κατατίθενται στη βουλή για το πόθεν έσχες των πολιτικών ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ είναι ένας πλούσιος πολιτικός με άφθονα περιουσιακά στοιχεία και εισοδήματα τόσο δικά του από κληρονομιά όσο και της συζύγου του. Εξαιτίας του γεγονότος αυτού από λαϊκιστές και λαϊκίζοντες αλλά και με αγαθή προαίρεση ανθρώπους τίθεται το ερώτημα; «Μα αυτός δεν είναι αριστερός; Πλούσιος και αριστερός; Αυτός μας κοροϊδεύει παριστάνοντας δήθεν τον αριστερό.»

Γράφει ο Μανούσος Γ. Δασκαλάκης

"Sponsored links"

facealavanos Ίσως και να είναι εύλογο το ερώτημα διότι δεν είναι κάτι το συνηθισμένο ένας αστός όχι μόνο να τάσσεται αλλά και να δίνει μάχες και να αγωνίζεται σε συμμαχία με την εργατική τάξη και τα κοινωνικά κινήματα. Δεν επιθυμώ να αναλάβω την δημόσια υπεράσπιση του Αλέκου Αλαβάνου τον οποίο δεν γνωρίζω προσωπικά. Η στάση ζωής τους όμως και η δημόσια πορεία του πρώτα στο ΚΚΕ και μετέπειτα στον Συνασπισμό είναι έντιμη και αταλάντευτη και όχι καιροσκοπική για κάποια οικονομικά ή πολιτικά οφέλη.

Με την τελευταία μάλιστα πράξη του να αγωνιστεί για την εκλογική άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ και μετέπειτα να παραχωρήσει κατόπιν εγκρίσεως των οργάνων του κόμματος τη θέση του σε έναν πολιτικό της νέας γενιάς, τον Αλέξη Τσίπρα, αν και ο ίδιος είναι ακόμη νέος και μάχιμος, κέρδισε την συμπάθεια του εκλογικού σώματος ανεξάρτητα πολιτικών πεποιηθήσεων. Με την ευκαιρία αυτή να υπενθυμίσω ότι ο δόκτωρ Καρλ Μαρξ ήταν γιος αστού δικηγόρου, κι ο Φρίντριχ Έγκελς γερμανός βιομήχανος.

Ο διάσημος Ενέστο Γκεβάρα, ο αντάρτης Τσε, που σκοτώθηκε πολεμώντας στα βουνά της Βολιβίας, ήταν γιατρός και υπουργός, όπως επίσης εύπορος και σπουδασμένος σε αυστηρό καθολικό κολέγιο είναι ο σύντροφος του Τσε που ζει ακόμη, ο Κομαντάτε Φιντέλ Κάστρο. Να μην αναφέρω δύο τρία ονόματα Χανιωτών αριστερών οι οποίοι θα μπορούσαν να ζήσουν άνετη ζωή κι όμως προτίμησαν τον δρόμο του αγώνα για ένα δίκαιο κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Και το πλήρωσαν με φυλακές και πολύχρονες εξορίες. Θα αναφέρω τον γιατρό Κώστα Χιωτάκη, και τον δικηγόρο Βαγγέλη Χατζηαγγελή, από τους πολαιότερους αλλά και τον πρόσφατα χαμένο γιατρός, αλτρουιστή και αγωνιστή της Αριστεράς ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΗΦΟΡΑΚΗ. Για το όραμα της Αριστεράς σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο αγωνίστηκε η αφρόκρεμα της παγκόσμιας διανόησης.

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Κανένα σχόλιο

  1. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΟΥΣΕΛΗΣ

    ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΡΘΡΟ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΑΓΓΥΛΩΣΕΙΣ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΥΣ

  2. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΟΥΣΕΛΗΣ

    ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΡΘΡΟ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΑΓΓΥΛΩΣΕΙΣ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΥΣ

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις