Μετακύλιση τέλους κτηματολογίου από τις τράπεζες προς τους δανειολήπτες

Κανένα σχόλιο

Ερώτηση Μανόλη Στρατάκη προς τον υπουργό Οικονομίας — Ερώτηση στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κατέθεσε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου, Μανόλης Στρατάκης σχετικά με το θέμα της μετακύλισης του τέλους κτηματολογίου για τα προσημειωμένα ακίνητα από τις τράπεζες προς τους δανειολήπτες. Αναλυτικά, στην ερώτησή του αναφέρει:

stratakis Τη δυσαρέσκεια πολλών χιλιάδων δανειοληπτών απέναντι στις τράπεζες αλλά και στην αδυναμία του Υπουργείου να πάρει μέτρα για την προστασία τους, προκαλεί η καταχρηστική και παράνομη πρακτική των τραπεζών να μεταφέρουν στους ίδιους το κόστος για το τέλος Κτηματολογίου. Όπως επισημαίνεται σε δημοσιεύματα του Τύπου, όλες οι τράπεζες, καθώς και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, υποχρεούνται να δηλώσουν στο Κτηματολόγιο τις προσημειώσεις υποθήκης τις οποίες έχουν εγγράψει σε ακίνητα, με σκοπό τη χορήγηση δανείων, και στη συνέχεια να καταβάλουν το αντίστοιχο τέλος.

"Sponsored links"

Το γεγονός όμως ότι μετά την καταβολή αυτή, οι τράπεζες θα μετακυλίσουν το σχετικό κόστος στους δανειολήπτες, των οποίων τα ακίνητα έχουν προσημειωθεί, είναι αναμφισβήτητα παράνομο, ενώ καταγγέλλεται και από την ίδια την «Κτηματολόγιο Α.Ε.», χωρίς ωστόσο να κάνει καμία παρέμβαση. Επειδή είναι άδικο, παράνομο και καταχρηστικό χιλιάδες δανειολήπτες να πληρώσουν διπλό «χαράτσι» στις περιπτώσεις των προσημειωμένων ακινήτων, ανερχόμενο σε πάνω από 35 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με τους υπολογισμούς, τη στιγμή που τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν υποχρέωση να πληρώσουν το τέλος Κτηματολογίου,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:

Εάν προτίθεται, και με ποιο τρόπο, να προστατεύσει τους χιλιάδες δανειολήπτες από την παράνομη και καταχρηστική μετακύλιση στους ίδιους, εκ μέρους των Τραπεζών, του οφειλόμενου τέλους Κτηματολογίου για τα προσημειωμένα ακίνητα.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Κανένα σχόλιο

  1. Κουμουτσος Δημητρης

    ελλαδα αθανατη. Σιγα μην τους κανουν τιποτα. Παλι εμεις θα πληρωσουμε.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live