Ούτε ένα ευρώ στο παζάρι της αξιοπρέπειάς μας

Κανένα σχόλιο

Με αφορμή το φαινόμενο διακίνησης τυφλεμπορικών εντύπων που έχει παρουσιαστεί έντονα στο Νομό Χανίων τις τελευταίες ημέρες, το να πουλούν δηλαδή κάποιοι πόρτα-πόρτα διαφόρων ειδών περιοδικά ζητώντας χρήματα δήθεν υπέρ των τυφλών, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής: Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών, ιδρυτικό μέλος της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών και σωματείο – μέλος της Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας ένωσης Τυφλών, όπως και η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών, ο μοναδικός επίσημος, δευτεροβάθμιος εταίρος της πολιτείας σε θέματα τυφλότητας και μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.Με.Α.) δεν έχουν και δε θα μπορούσαν να έχουν καμία σχέση με τις ληστρικές πρακτικές κάποιων, που στο όνομα των φορέων αυτών θησαυρίζουν εκμεταλλευόμενοι την ευαισθησία και την κοινωνική αλληλεγγύη κάθε απλού πολίτη.

Στη σημερινή, δύσκολη εποχή της ακρίβειας και της έλλειψης κρατικής αρωγής και πρόνοιας, οι χιλιάδες Ελληνίδες και Έλληνες τυφλοί-μέλη μας, πορεύονται με τα ιδανικά, το ήθος και την αξιοπρέπειά τους, ζητώντας από την πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και να ανταποκριθεί με πράξεις επαρκώς στις ανάγκες τους. Σε καμία περίπτωση, ως φορείς-επίσημοι εκφραστές των τυφλών στη χώρα μας, δε θα δεχόμασταν να καλύψει καθένας και καθεμία από εσάς τα κενά της κοινωνικής πολιτικής του κράτους από το υστέρημά του, γι’ αυτό και όσοι χρησιμοποιώντας και το όνομα των φορέων μας μαζεύουν χρήματα κάνοντας περιουσίες, είναι απλά εκμεταλλευτές και συκοφάντες.

"Sponsored links"

Οι –λίγοι- αυτοί άνθρωποι που πωλούν τα αμφιβόλου κύρους έντυπά τους με αντάλλαγμα «ό,τι έχετε ευχαρίστηση», δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να καταρρακώνουν την αξιοπρέπειά μας και με διάφορα κόλπα νομιμότητας, π.χ. πλαστογραφώντας αποδείξεις να πλουτίζουν επαιτώντας, πράξη που διώκεται και από τον Ελληνικό Ποινικό Κώδικα. Πρόκειται για επαγγελματίες εμπόρους της τυφλότητας, που οργανωμένοι σε συλλόγους – σφραγίδες κερδοσκοπούν σε βάρος της αναπηρίας μας, είναι όμως – και πρέπει να είναι – καταδικασμένοι,  στη συνείδηση των αναπήρων και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας.

Απαιτούμε από την πολιτεία να δηλώσει επιτέλους παρούσα στον επίσημο αγώνα των ατόμων με προβλήματα όρασης έναντι όλων αυτών που με τις πράξεις τους ντροπιάζουν γενικότερα το αναπηρικό κίνημα. Ζητάμε από τις διωκτικές αρχές να κάνουν αποτελεσματικά τη δουλειά τους και από τη δικαιοσύνη να απαγορεύσει με νόμο τη συλλογική επαιτεία, ώστε να μπει φρένο στη διαρκή αυτή παρανομία. Παρακαλούμε τους Χανιώτες και τις Χανιώτισσες, να μη δώσουν ποτέ ξανά ούτε ένα ευρώ σε όσους παίζουν ασυνείδητα με την τιμή και την υπόληψή μας.

Καλούμε όσες και όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα όρασης και κατοικούν στον Νομό Χανίων, να επικοινωνήσουν με το μέλος του Συνδέσμου μας και υπεύθυνο για τη σύσταση του Συλλόγου Τυφλών Δυτικής Κρήτης, κ. Μανώλη Σπανουδάκη, στα τηλέφωνα 28210-92616 και 6946860907 και να ενταχθούν έτσι ενεργά στον καθημερινό, συνεχή αγώνα μας για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής κάθε ατόμου με αναπηρία. Με τη συμμετοχή σας στο σωματείο τυφλών του νομού, ενώνετε τη φωνή σας με τη φωνή μας κόντρα σε κάθε προσπάθεια εκμετάλλευσης της αναπηρίας μας, ενάντια σε κάθε απουσία προνοιακής πολιτικής και κρατικής μέριμνας.

Σήμερα που οι ανάγκες παλλαπλασιάζονται με γοργούς ρυθμούς και η αντιμετώπισή τους μοιάζει ολοένα και περισσότερο με άπιαστο όνειρο, γινόμαστε μέσω της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών και των σωματίων – μελών της ανά την Ελλάδα ένα σώμα, μια γροθιά, ζητώντας λύσεις εδώ και τώρα σε κάθε πρόβλημά μας. Τα άτομα με προβλήματα όρασης δεν επαιτούν, απαιτούν ισότητα, σεβασμό και ισότιμη συμμετοχή στην πολιτική, οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή. 

Αυγουλάς Ευάγγελος
Υπεύθυνος επικοινωνίας και ενημέρωσης της επιτροπής νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live