Η ΑΧΕΠΑ και το ύπατο συνέδριο της

Κανένα σχόλιο

Φέτος το 86ο Ύπατο Συνέδριο της ΑΧΕΠΑ (ΑΗEPA) έγινε στην Αθήνα από τις 30 Ιουνίου μέχρι τις 6 Ιουλίου 2008 με την Αιγίδα του Υπ. Εθνικής Οικονομίας και τη στήριξη των Υπουργείων Τουρισμού, Πολιτισμού και Ανάπτυξης, καθώς και του Δήμου Αθηναίων. Η τελετή έναρξης του Συνεδρίου έγινε στο Κολλέγιο Αθηνών στις 30 Ιουνίου με Γενικό Συντονιστή Συνεδρίου τον κ. Ανάστο Δημητρόπουλο, Συντονιστή Παγκόσμιων Δικτύων ΑHEPA και πρόεδρο ΑΗEPA «PERICLES”. Το θέμα της στρογγυλής τράπεζας της ημέρας έναρξης ήταν «Ο Ρόλος του Ελληνισμού στον 21ο Αιώνα σε πολιτικό, οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο» και ομιλητές ήσαν ο Ύπατος Πρόεδρος της ΑΗEPA κ. Ike Gulas, ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης κ.α. Στη συνέχεια βραβεύτηκαν οι Β. Παπαθανασίου ως αυθεντία της ηλεκτρονικής μουσικής, Γ. Μαρκόπουλος ως ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες, Γ. Αλογοσκούφης ως ένας από τους πιο διακεκριμένους οικονομολόγους και ο Φιλέλληνας επιστήμονας Robert L. PFALTZGRAFF, JR

Του Α. Κρασανάκη

"Sponsored links"

Οι εργασίες του συνέδριου διεξάχθηκαν στο Ζάππειο Μέγαρο και περιλάμβαναν πολλά και διάφορα θέματα. Εκεί μίλησαν πάμπολλες από τις σημερινές προσωπικότητες της Ελλάδας, όπως: ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, η Υπουργός Απασχόλησης Φ. Πάλλη Πετραλιά, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος και πάρα πολλοί άλλοι.

clip_image002Σ’ αυτό το πολύ σημαντικό συνέδριο είχε την τιμή να συμμετάσχει και ο Κρασανάκης Αδαμάντιος (Μάκης), προϊστάμενος και πρόεδρος των Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού (& Πολιτευτής ΠΑΣΟΚ του Ν. Λασιθίου). Συμμετείχε στο πανελ στρογγυλής τράπεζας με θέμα «Κλασσικές αξίες και διαπολιτισμική εκπαίδευση» με συντονιστή τον κ. Γιαννη Λυριτζή, καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Συμμετείχαν και οι: Θ. Αναγνωστόπουλος (Διευθυντής Ιδρύματος «Θησαυρός Ελληνικής Γλώσσας», Χρ. Οικονομόπουλος (Πρόεδρος «Ελλ. Ονοματολογικής Εταιρείας», Σαράντος Καργάκος (ιστορικός και συγγραφέας) κ.α. Το θέμα της ομιλίας του κ. Κρασανάκη Αδαμάντιου ήταν «Οι λόγοι για τους οποίους η Ελληνική Γλώσσα αξίζει να γίνει και πάλι διεθνής και η επίσημη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Σημειώνεται ότι η ΑΗΕΠΑ, η American Hellenic Educational Progressive Association (= Η Αμερικανο-Ελληνική Εκπαιδευτική Προοδευτική Ένωση), είναι η μεγαλύτερη και αρχαιότερη ελληνο-αμερικάνικη οργάνωση, αν και το πεδίο εφαρμογής είναι διεθνές με κεφάλαια στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, την Ελλάδα και την Κύπρο. Υπάρχει και αντίστοιχη ΑΧΕΠΑ στην Αυστραλία και Ασία. Η AΗEPA ιδρύθηκε στις 26 Ιουλίου 1922 σε απάντηση των δεινών της μισαλλοδοξίας και του ρατσισμού που εμφανίστηκε στις αρχές του 2ο αι. στην αμερικάνικη κοινωνία. Βοήθησε επίσης στην Αμερική Έλληνες μετανάστες να αφομοιωθούν στην κοινωνία. Αν και η πλειοψηφία των μελών απαρτίζεται από Αμερικανούς ελληνικής καταγωγής, αίτηση για συμμετοχή είναι ανοικτή σε οποιοδήποτε που πιστεύει στην αποστολή της οργάνωσης.

Η αποστολή της ΑΧΕΠΑ σήμερα είναι να προωθήσει τον ελληνισμό, την Εκπαίδευση, τη Φιλανθρωπία, την Αστική Ευθύνη, την Οικογένεια και την Ατομική Αριστείας. Στην οικογένεια της AHEPA ανήκουν πολλά σωματεία, όπως: AHEPA PERICLES, AHEPA HELLAS, ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΗΣ ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ κ.α. «Οι Κόρες της Πηνελόπης» (The daughters of Penelope affiliate) είναι η πρώτη ελληνο-αμερικάνικη οργάνωση γυναικών στις Ηνωμένες Πολιτείες (ιδρύθηκε στις 16/11/1929 και ένας από τους σκοπούς της είναι η προστασία των κακοποιημένων γυναικών και παιδιών. «Oι γιοι του Περικλή» (The sons of Pericle) είναι το νεανικό τμήμα (Junior) της AHEPA.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live