Η μεγαλύτερη διασωστική εκπαίδευση της Ευρώπης από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Κανένα σχόλιο

Τη μεγαλύτερη εκπαιδευτική διοργάνωση στην ιστορία του, πραγματοποιεί ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στην χώρα μας, από την 1η Ιουνίου έως την 31η Ιουλίου. Για 60 ημέρες, περισσότεροι από 350 Εθελοντές Διασώστες, Ναυαγοσώστες, Εθελοντές Πρώτων Βοηθειών, Εκτιμητές Επικινδυνότητας Παραλίας και Συνοδοί Διασωστικών Σκύλων, εκπαιδεύονται σε μια μοναδική σε μέγεθος και ποιότητα εκπαίδευση που διοργάνωσε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, στην χώρα μας. Πιο συγκεκριμένα μέσα σε 2 μήνες, πραγματοποιούνται η 2η Διαβαλκανική Εκπαίδευση Διάσωσης και Αντιμετώπισης Καταστροφών, η 6η Πανελλήνια Εκπαίδευση Διάσωσης και Αντιμετώπισης Καταστροφών και η 1η Πανελλήνια Εκπαιδευτική Κατασκήνωση Εφήβων. Όλα αυτά συμβαίνουν στην Πάτρα, στην έδρα της Ομάδας Διάσωσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

DSC03887 350 Εθελοντές Ερυθροσταυρίτες από την Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Κροατία, Μαυροβούνιο, Τουρκία, Ισραήλ, Αίγυπτο, Συρία, Λιβύη, Λίβανο, Κύπρο και Ελλάδα, παρακολουθούν 15νθήμερες επαναλαμβανόμενες εκπαιδεύσεις, με γνωστικά αντικείμενα την Διάσωση, την Ναυαγοσωστική, την Προνοσοκομειακή Υποστήριξη Ζωής, την Διαχείριση Φυσικών και Τεχνολογικών Καταστροφών.

"Sponsored links"

25 διεθνώς καταξιωμένοι Εκπαιδευτές, ανέλαβαν την εκπαίδευση και εξειδίκευση όλων των εκπαιδευομένων Εθελοντών όλων των χωρών που συμμετέχουν, με σκοπό να τους παραδώσουν στις χώρες τους εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους σε σύγχρονα γνωστικά αντικείμενα.

Γάλλοι Ψυχολόγοι, Γερμανοί Διασώστες, Ιταλοί Συνοδοί Διασωστικών Σκύλων, Ιρλανδοί Εκτιμητές Επικινδυνότητας Παραλίας, Ρουμάνοι Διαχειριστές Διασυνοριακών Καταστροφών, Άγγλοι Ναυαγοσώστες και Έλληνες Τεχνικής και Παραϊατρικής Διάσωσης, αποτελούν το μοναδικό εκπαιδευτικό team για την πιο σύγχρονη και πιο οργανωμένη εκπαίδευση που διοργάνωσε ποτέ ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.

DSC03818 Με επένδυση από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό δεκάδων χιλιάδων ευρώ και συγχρηματοδότηση από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, 350 Εθελοντές Ερυθροσταυρίτες από 15 χώρες της Ευρώπης και της Βορείου Αφρικής, κατάφεραν να αναδείξουν την Ελλάδα ως την μοναδική χώρα που έχει τις υποδομές να εξάγει εξειδικευμένη τεχνογνωσία και να πραγματοποιεί διεθνούς επιπέδου εκπαιδεύσεις στην πρόληψη και αντιμετώπιση καταστροφών.

Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά και μοναδικά. Επιπλέον, για πρώτη φορά ο Ερυθρός Σταυρός στην χώρα μας ιδρύει Κυνοφιλική Ομάδα Διάσωσης, αποτελούμενη από έξι Διασωστικά Σκυλιά και ισάριθμους Συνοδούς Διασωστικών Σκύλων.

Όλα τα ανωτέρω εντάσσονται στα πλαίσια της αναβάθμισης των διασωστικών υπηρεσιών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στην Ελλάδα και στον κόσμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των 25 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, είναι ο μοναδικός εθνικός σύλλογος ο οποίος διαθέτει Ομάδα Διάσωσης, η οποία επεμβαίνει παντού.

Επικεφαλής της μεγαλύτερης εκπαιδευτικής διοργάνωσης αυτής, έχουν τεθεί οι κ.κ. THEODOR HERBERT BRAND, Διασώστης – Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών του Γερμανικού Ερυθρού Σταυρού και ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΑΤΟΣ, Διασώστης – Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Εικόνα 018 Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, εδώ και 20 χρόνια εντάσσει τις διασωστικές του δυνάμεις σε κάθε καταστροφή, κάτω από τις εντολές των Πυροσβεστικών Δυνάμεων, συνεπικουρώντας το διασωστικό έργο της πολιτείας, με εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους Εθελοντές.

Μια άλλη καινοτομία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, είναι η δημιουργία εκπαιδευμένων και πιστοποιημένων πολιτών Πολιτικής Προστασίας, ώστε σε περίπτωση κινδύνων και κρίσεων να μπορούν να επεμβαίνουν άμεσα και αποτελεσματικά είτε κάτω από την ομπρέλα του Ερυθρού Σταυρού είτε κάτω από τις εντολές της Πολιτικής Προστασίας.

Είναι τόσο συχνές οι καταστροφές και τα μεγάλα ατυχήματα που πλήττουν την χώρα μας, ώστε υπάρχει μεγάλη ανάγκη σε κάθε αστική ή ημιαστική κοινωνία να υπάρχουν εκπαιδευμένοι πολίτες Πολιτικής Προστασίας που να έχουν βασικές γνώσεις πρώτων βοηθειών και βασικές γνώσεις διάσωσης και αυτοδιάσωσης.

"Sponsored links"

Μέλημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, είναι η όσο το δυνατόν ευρύτερη διάδοση ειδικών γνώσεων και δεξιοτήτων.

DSC03874 Ήδη ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, έχει δεχθεί προτάσεις από την Κύπρο, τη Ρουμανία, τη Σερβία και την Βουλγαρία για να οργανώσει στις χώρες αυτές Ομάδα Διάσωσης στο μοντέλο που υπάρχει στη χώρα μας.

Στις μέρες μας, ο Εθελοντισμός όχι μόνο δεν είναι μια προαιρετική δραστηριότητα των πολιτών αλλά τείνει στο να καθιερωθεί ως μια από τις βασικές ενασχολήσεις του γενικού πληθυσμού, στα πλαίσια της προετοιμασίας για την διαρκή ετοιμότητα και αποτελεσματική αντιμετώπιση των καταστροφών.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, πρωτοπόρος στον Εθελοντισμό και στην Παροχή Βοήθειας, έχει θέσει ως θεμέλιο λίθο των υπηρεσιών του την εκπαίδευση και εξειδίκευση των Εθελοντών του.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live