Ο μύθος της «Λερναίας Ύδρας» και οι Νέοι μας

Κανένα σχόλιο

Ο μύθος της «Λερναίας Ύδρας» που μάθαμε – και μάθατε – παιδιά μου, στην Ιστορία, γίνεται ελπιδοφόρα πραγματικότητα στις μέρες μας! Κι εσείς παιδιά μας – ελπίδα και απαντοχή των ενηλίκων και υπερηλίκων αυτής της αγαπημένης αλλά δύσμοιρης χώρας – γίνατε ο συλλογικός Ηρακλής των ημερών μας, που θα κόψι τα κεφάλια του τέρατος! Η λίμνη μέσα στην οποία ζει αυτή η ύδρα, δεν είναι η Λέρνη αλλά μια τεράστια χαβούζα που μολύνει όλη τη χώρα. Κάθε κεφάλι αυτού του τέρατος κι ένα μέρος της εξουσίας που απαξιώνει και εξαθλιώνει τις ψυχές όλων μας. Κι εμάς που φταίμε, γιατί δεν φροντίσαμε να …αποξηράνουμε αυτή τη χαβούζα (οι ηλίθιοι) αλλά κυρίως εσάς! Που δεν φταίτε για τίποτε και σε τίποτε… Και γι’ αυτό δεν θέλετε, επ’ ουδενί, να σας πατήσουν σαν βατράχια στον… «εθνικό μας βάλτο» τα πέλματα αυτής της ύδρας! Και να σας θυματοποιήσουν για τις αμαρτίες και τα συμφέροντα εκείνων που τους επιτρέπουμε (εν ονόματι «πινακίου φακής») να θύουν και απολύουν. Με μεγαλύτερα θύματα εσάς παιδιά μας…

του Α.Χαρχαλάκη

"Sponsored links"

Που δεν μπορείτε πιά να αντέξετε στην ασφυξία που προκαλούν οι δυσοσμίες του βάλτου. Άλλες από το Βατοπέδιο, άλλες από το σκάνδαλο απαξίωσης της προοπτικής σας για μόρφωση και εργασία, άλλες από την αγριότητα της αγοράς, άλλες από τη θηριωδία των χρηματοπιστωτικών κέντρων, άλλες από τη βρώμα των τηλεοπτικών λυμάτων, άλλες από την εκκλησιαστική αηδιαστική υποκρισία και πλεονεξία, άλλες απ’ το δράμα των ψεύτικων ονείρων που πουλάνε οι Ναρκοέμποροι σε υψηλές τιμές, πολλοί από τους οποίους αποτελούν κεφάλι της Λερναίας Ύδρας, άλλες από τον ξεπεσμό των ανθρωπίνων σχέσεων μέσα στον ξεπεσμό των πόλεών μας κι άλλες από το αδιαπέραστο τοίχο που κάποιοι επιμένουν να τον ονομάζουν «Νεανικό ορίζοντα». Και κτισμένο κατά ένα τμήμα του από Ευρωπαίους «μαΐστορες»… που οι πλείστοι από μας τους δεχτήκανε…

Νοιώσατε παιδιά μας πως δεν πάει άλλο, με το τέρας που αναδεύει τη χαβούζα με συνέπεια να μεγαλώνει η δυσοσμία. Και να μολύνεται απ’ αυτήν, όλη η επικράτεια. Που η δυσοσμία αυτή, εκτείνεται και πέρα από τα όρια της επικράτειας, με κίνδυνο να μας χλευάσουν οι πέριξ, ονομάζοντας αυτή τη δυσοσμία… «ελληνικό άρωμα»!!!

Όμως όχι! Κι εμείς που ανεχτήκαμε τόσα χρόνια τη χαβούζα με το πολυκέφαλον τέρας, αλλά περισσότερο εσείς, που δυστυχώς σας την κληρονομήσαμε, λέμε: Φτάνει πιά! Κι όσο περνάει ο ετοιμοθάνατς καιρός, της ΚΡΙΣΗΣ, κι όσο μεγαλώνουν τα αδιέξοδα στις ζωές μας και στις ζωές σας, νάστε σίγουρα παιδιά μας, πως θα σας ακολουθήσουμε. Γιατί ήγγικε ο αδυσώπητος καιρός του ποιήσαι! Φτάνουμε σιγά – σιγά, στα όρια του μη περαιτέρω κι ας το αντιληφθούν κάποιοι που τυρβάζουν περί άλλα, μέσα στο ψευδεπίγραφο μιάς ευημερίας, που δείχνει ανθεκτική και με προδιαγραφές συνέχειας. Τροφοδοτούμενης από αγοραία, καταναλωτικά, πιστωτικά και τηλεοπτικά αθύρματα… Κι από άγνοια της κρισιμότητας των καιρών, που είναι ετοιμοθάνατοι! Ναι το λέω και το πιστεύω παιδιά μου και δεν είμαι ο μόνος!

Το Σύστημα της παγκόσμιας τερατογονίας – που τρέφει και το τέρας της Ελληνικής χαβούζας – δείχνει σημάδια ανεπάρκειας και …βιολογικής κόπωσης: Κρίση χρηματοπιστωτική, κρίση αγορών, κρίση πολιτιστική, κρίση διαπροσωπικών σχέσεων, κρίση γεωπολιτικών ισορροπιών, κρίση αντοχής σε τελική ανάλυση . Και παρ’ όλη του την αντοχή, πρόκειται να «τελευτήσει» είτε από …ευθανασία δηλ. επανάσταση – επανταστάσεις, είτε από το λαϊκό αντίπαλον δέος που έχει αρχίσει να ενεργοποιείται. Και ένα μέρος αυτής της ενεργοποίησης, είστε κι εσείς παιδιά μας! Όσους ανθούς κι αν κόψουν από το περιβόλι της Νιότης σας (Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος – Παπλωματάς, παλιότερα Καλτεζάς) η ανθοφορία της Άνοιξης είναι ήδη γεγονός! Ο καιρός των ερώτων και των ονείρων, χτυπά τις πόρτες μας για να ξυπνήσουμε και να δούμε στη θέση της χαβούζας με το τέρας, μια λίμνη με νούφαρα και παιδιά να παίζουν στις όχθες της! Και ο γύρω κόσμος να ευφραίνεται και να βλέπει τη ζωή του καταξιωμένη, και χωρίς τερατογόνα κατάλοιπα.

Το ξέρω παιδιά μας, πως δεν είναι «περίπατος» ο Ηράκλειος άθλος που καλείστε να επιτελέσετε. Το τέρας αμύνεται, επιμένει, δολοφονεί, όμως «η πτώση του είναι βεβαία. Επί των τειχών άρχισεν ήδη ο θρήνος» (Καβάφης).

Και πρέπει, και επιβάλλεται να πιστέψετε και να πιστέψουμε πως το Αύριο δεν θάναι όπως το Σήμερα. Ανεξαρτήτως των διαψεύσεων των ελπίδων που θρέψαμε αρκετές φορές. Γιατί παιδιά μας ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ! Γιατί η υπομονή του πολίτη, δηλαδή του ΠΟΛΙΤΗ που κατά παράδοσιν τον κατατάσσουν στα περιθωριακά στρώματα, έχει ημερομηνία λήξης! Και γιατί ακόμη, το πλήθος των ΠΟΛΙΤΩΝ που βρίσκονται στο δικό σας ηλικιακό όριο «δεν βολεύονται παρά μόνο στο φώς»! Και απαιτούν κατανόηση των ενηλίκων, αναγνώριση από τα εξουσιαστικά κυκλώματα πως αποτελούν την ελπίδα και την επένδυση για το Μέλλον, αναγνώριση πως δικαιούνται την ειρηνική μετάβαση στο ειρηνικό μέλλον του τόπου και της χώρας μας!!!

Γι’ αυτό συνεχίστε παιδιά μας, περιφρουρώντας τις πορείες σας από τις ποικιλώνυμες δυνάμεις που σας θέλουν να παραμείνετε στο παρελθόν, ένα παρελθόν που δεν προοιωνίζει τίποτε το θετικό, για σας και για τη χώρα που περιμένει την υλοποίηση των στόχων σας!!!

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live