Οι ΗΠΑ απειλούν την Ρωσσία

Κανένα σχόλιο

Ο πρόεδρος Τ. Μπους έκανε δηλώσεις εναντίον της Ρωσίας και υπέρ της Γεωργίας την οποία προσπαθεί μαζί με την Ουκρανία να εντάξει στην ατλαντική συμμαχία του ΝΑΤΟ υπό την αρχηγία των ΗΠΑ. Απείλησε ο Μπους την Ρωσία ότι θα εισηγηθεί να αποβληθεί από τους G8 και τον παγκόσμιο οργανισμό εμπορίου διότι όπως είπε: «δεν σέβεται την ελευθερία και την ανεξαρτησία των κρατών ούτε τις αρχές του διθνούς δικαίου». Η Νότια Οσετία και η Αμπχαζία είναι περιοχές οι οποίες έχουν κηρύξει αυτονομία, ενώ στην Οσετία υπάρχουν Ρώσοι και Γεωργιανοί κυανόκρανοι.

Γράφει ο Μανούσος Γ. Δασκαλάκης

"Sponsored links"

bush_via_the_daily_mirror Η Γεωργία θεωρεί τις περιοχές αυτές δικές της και έσπασε τις συμφωνίες που είχε υπογράψει με τις Ρώσσικες αρχές πιστεύοντας ότι οι Αμερικανοί θα τους συνδράμουν. Η Αμερική όμως μπλεγμένοι, στον πόλεμο του ΙΡΑΚ και στο Αφγανιστάν δεν επιθυμούσε νέο μέτωπο. Η Πολωνία, η Ουκρανία και οι Βαλτικές χώρες καταπιεσμένες χρόνια από την ΕΣΣΔ προσέτρεξαν για ηθική κυρίως συμπαράσταση προς τον Μιχαήλ Σακασβίλι διασπώντας το ευρωπαϊκό μέτωπο που εξαρτάται ενεργειακά από την Ρωσία και δεν επιθυμεί όξυνση των σχέσεων μαζί της.

Φαντάζουν αστείες οι δηλώσεις του Τζωρτζ Μπους που είναι εκλεγμένος με νοθεία και ο οποίος ενέπλεξε την χώρα του στον πόλεμο στο ΙΡΑΚ, να μιλάει: «για ελευθερία και ανεξαρτησία των κρατών και παραβίαση των διεθνών κανόνων». Φαίνεται ότι οι ΗΠΑ σεβάστηκαν πολύ τους διεθνείς κανόνες όταν δολοφόνησαν 70.000 αμάχους στην Χιροσίμα στις 6 – 8 1945 και κατέστρεψαν για χρόνια τις ζωές στις πόλεις αυτές. Ή όταν δολοφόνησαν χιλιάδες στο Βιετνάμ ή όταν έριξαν στην Χιλή τον σοσιαλιστή πρόεδρο Αλιέντε το ’73. Ή όταν μαζί με ορισμένους άφρονες Ευρωπαίους ηγέτες βομβάρδισαν την Σερβία και διάλυσαν την Γιουγκοσλαβία σε 7 μικρά κράτη προτεκτοράτα. Ο απερχόμενος πρόεδρος Μπους εκφράστηκε με την γνωστή διγλωσσία των μεγάλων χωρών που κυρίαρχο δόγμα τους είναι το διαίρει και βασίλευε.

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live