Η αλληλεγγύη της υποκρισίας

Κανένα σχόλιο

Είναι άξιο απορίας το μέγεθος της ανοχής και τελικά της συνενοχής μιας κοινωνίας που η πολιτική της εξουσία, σκόπιμα καλλιεργεί διαχωρισμούς, διακρίσεις, αποκλεισμούς για να δημιουργεί ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα σε πολίτες της ίδιας κοινωνικής τάξης και έτσι τα πιο συντηρητικά, αντιλαϊκά, νεοφιλελεύθερα μέτρα, να βρίσκουν έδαφος να εγκατασταθούν και τελικά να μονιμοποιηθούν, μια και ο καθένας έχει την αυταπάτη ότι ο διπλανός του είναι σε χειρότερη μοίρα από αυτόν, άρα δε τον αφορά.

Μαρκάκη Ρούσσα Χανιά

"Sponsored links"

Μέλος Κ.Π.Ε. ΣΥΝ

Στο πλαίσιο αυτής της υποκρισίας και του μικρομεγαλισμού, συμβαίνουν γύρω μας, στην καθημερινότητα μας, γεγονότα που θα έπρεπε ως κοινωνία να καταδικάζομε αλλά πολύ περισσότερο να μην επιτρέπομε να συμβαίνουν. Παρόλα αυτά όμως ούτε χαμπάρι δεν παίρνουμε και ταυτόχρονα αναπτύσσουμε απόψεις αδιαφορίας, ρατσιστικές, και ατομικιστικές, που το μόνο που κάνουν είναι να βοηθούν στην κοινωνική ύπνωση και την πολιτική ασυδοσία.

Στα τέλη του περασμένου χρόνου, η πόλη μας είδε να διαδηλώνουν έλληνες και μετανάστες ενάντια στους άγριους ξυλοδαρμούς μεταναστών, άρθρα γράφτηκαν, εκπομπές τηλεοπτικές αναφέρθηκαν για τις συμμορίες, παρεούλες, φασιστικές οργανώσεις ή ότι άλλο μπορεί να πιστεύει ο καθένας. Η ουσία δεν αλλάζει. Οι επιθέσεις συνεχίζονται, οι αδύνατοι (όχι αδύναμοι), μελαμψοί, μοναχικοί μετανάστες είναι ο στόχος, που ούτε ελληνικά δε μιλάνε γιατί έχουν έρθει λίγο καιρό, και βέβαια ο φόβος και η ανασφάλεια έχουν μυρωδιά και τα ρατσιστικά λαγωνικά είναι καλά εκπαιδευμένα.

Φτάνει πια η υποκρισία. Μυρίζει παλιό, σάπιο, μούχλα. Ας ανοίξομε ένα παράθυρο στον κόσμο που θέλομε και ας τον υπερασπιζόμαστε με κάθε τρόπο.

Δε μπορεί η Αιγυπτιακή πρεσβεία να μας ευχαριστεί για τη φιλοξενία που δείξαμε ως πολιτεία στους θαλασσοδαρμένους μετανάστες (καραβιά στο Ελαφονήσι) λες και ερχότανε για διακοπές.

Δε μπορεί τα παιδιά μας να χτυπάνε μετανάστες και εμείς να κοιμόμαστε ήσυχοι επειδή χαρίσαμε τα παλιά μας ρούχα.

Δε μπορεί να είναι ο εχθρός μας ο μεροκαματιάρης μετανάστης και όχι η πολιτική που δημιουργεί τη μετανάστευση.

Επιτέλους ας ανοίξομε ένα παράθυρο να μπει καθαρός και φρέσκος αέρας, απαλλαγμένος από την υποκρισία που καλύπτει την υποτιθέμενη αλληλεγγύη μας στους «ΑΛΛΟΥΣ».

"Sponsored links"

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live