Απλούστευση της διαδικασίας επιχορήγησης νέων ελευθέρων επαγγελματιών από τον ΟΑΕΔ

Κανένα σχόλιο

Στο πλαίσιο της πολιτικής για την απλούστευση διοικητικών διαδικασιών ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Ζώης, υπέγραψε και προώθησε προς υπογραφή στo συναρμόδιo Υπουργείo Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας απόφαση απλούστευσης της διαδικασίας επιχορήγησης Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΝΕΕ) από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). Πιο συγκεκριμένα, η Κοινή Υπουργική Απόφαση προβλέπει:

Α) Την κατάργηση:

"Sponsored links"

logo3 Του αντιγράφου Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή άλλου αντίστοιχου εγγράφου που πιστοποιεί την ταυτότητα του ενδιαφερόμενου. Η διαπίστωση της ταυτοπροσωπίας θα γίνεται με την απλή επίδειξη του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.

Β) Την υποχρεωτική αναζήτηση από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ:

  1. Του Δελτίου Ανεργίας.
  2. Της βεβαίωσης ολοκλήρωσης της διαδικασίας εξατομικευμένης παρέμβασης.

Γ) Την υποβολή μόνο στο τρίτο στάδιο (πρώτος επιτόπιος έλεγχος) των παρακάτω δικαιολογητικών:

  1. Δήλωσης αριθμού τραπεζικού λογαριασμού,
  2. Βεβαίωσης έναρξης επιτηδεύματος από την αρμόδια κατά τόπο Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (ΔΟΥ),
  3. Υπεύθυνης δήλωσης ομογενούς ή υπηκόου χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ή νόμιμα έχει απαλλαγεί από αυτές, ή δεν έχει υποχρέωση εκπλήρωσης στρατιωτικής θητείας.

Σε δήλωσή του ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Ζώης, αναφέρει: «Η κατεύθυνση είναι σαφής όπως σαφής είναι και η αποφασιστικότητά μας. Έχουμε υποχρέωση να προσφέρουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες προς τον πολίτη με ταχύτητα, ποιότητα και αποτελεσματικότητα. Βασικός άξονας της δουλειάς μας η μείωση της γραφειοκρατίας μέσω της απλούστευσης διαδικασιών με στόχο την καλύτερη και γρηγορότερη εξυπηρέτηση των πολιτών».

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live