Σύνοδος Πρόεδρων Ερευνητικών Κέντρων στο ΙΤΕ

Κανένα σχόλιο

Η Σύνοδος των Προέδρων των Ερευνητικών Κέντρων της χώρας συνήλθε στις 30 & 31 /7/2008 στο Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ), στο Ηράκλειο της Κρήτης, με την παρουσία του Υφυπουργού του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Σταύρου Καλαφάτη, του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας καθηγητή κ. Φίλιππου Τσαλίδη, καθώς και του απελθόντος Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας καθηγητή κ. Ιωάννη Τσουκαλά, προς τιμήν του οποίου παρετέθη πανηγυρικό δείπνο. Ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρήστος Φώλιας διεμήνυσε τους χαιρετισμούς καθώς και τις ευχές του για την επιτυχία της Συνόδου των Προέδρων.

Ο Πρόεδρος της Συνόδου καθηγητής κ. Κώστας Κυπαρισσίδης και οι άλλοι Πρόεδροι των Ερευνητικών Κέντρων ενημέρωσαν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης για το σημαντικότατο έργο που επιτελείται στα Ερευνητικά Κέντρα, το οποίο αποσκοπεί στη γενικότερη ανάπτυξη της χώρας, καθώς και τα διάφορα προβλήματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν, ώστε το έργο τους να καταστεί αποτελεσματικότερο και χρησιμότερο. Ο κ. Καλαφάτης ευχαρίστησε τα μέλη της Συνόδου για τη χρήσιμη ανταλλαγή σκέψεων και απόψεων και ζήτησε η Σύνοδος να λειτουργήσει ως Δεξαμενή Ιδεών και προτάσεων (Think-Tank) στους τομείς της αρμοδιότητάς του, αλλά και γενικότερα.

"Sponsored links"

Ο κ. Τσαλίδης κατέγραψε προβλήματα και έδωσε άμεσες απαντήσεις σε ερωτήματα και λύσεις σε όσα προβλήματα μπορούσαν να λυθούν επί τόπου. Τα μέλη της Συνόδου ευχαρίστησαν τους κ.κ. Καλαφάτη και Τσαλίδη τόσο για την παρουσία τους όσο και για το πρακτικό ενδιαφέρον τους για τα Ερευνητικά Κέντρα, τους Ερευνητές και το ανθρώπινο δυναμικό του Ερευνητικού Ιστού της χώρας.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live