Μια τρύπα στο νερό;

Κανένα σχόλιο

Η ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ αποτελεί το πλέον ευχάριστο και ελπιδοφόρο πολιτικό γεγονός των τελευταίων 30 περίπου ετών στον τόπο μας. Ο κ. Βουλγαράκης ούτε δαίμων είναι ούτε ληστής του δημοσίου χρήματος. Είναι εξαιρετικά προσεκτικός στις οικονομικές του δραστηριότητες, ενεργεί και λειτουργεί νομίμως. Άλλωστε και η φιλοσοφία της επιστολής του προς τον κ. Πρωθυπουργό αποτελεί νομική και πολιτική «νταντέλλα» που δεν επιτρέπει νομικά ή εσωκομματικά μπλεξίματα.

boulgarakis Γιατί, λοιπόν, ευχάριστο και ελπιδοφόρο πολιτικό γεγονός η παραίτηση του κ. Υπουργού; Διότι η παραίτησή του ακολούθησε τις νόμιμες, αλλά Κυνικές δηλώσεις του: «ότι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό». Τι μας πέταξε στα μούτρα ο κ. Ναυτιλιακός; Μας είπε: «Αυτό είναι το Σύστημα και εγώ λειτουργώ μέσα στα πλαίσια αυτού του συστήματος». Πώς όμως συμβαίνει μέσα στα πλαίσια του ίδιου συστήματος άλλοι να σκυλοπεινάνε κι’ εκείνου να παχαίνει ο σβέρκος του;

"Sponsored links"

Η πολιτική πραγματικότητα, η αγανάκτηση όλων μας λοιπόν, πολιτικά τον εξέμεσε, τον ξέρασε δηλαδή, τον απέβαλε δηλαδή, τον ανάγκασε να τρέχει και να μη φτάνει. Και αυτό, ακριβώς είναι το ελπιδοφόρο μήνυμα. Φυσικά, πρωταγωνιστές στην παραίτηση ή καλύτερα στην αποπομπή του υπήρξαν οι πολιτικοί αντίπαλοι της παρούσας Κυβέρνησης. Κι’ εδώ υπάρχει ο μέγας κίνδυνος. Δηλαδή, τον «έφαγαν» για λόγους ηθικής τάξης ή Ενήργησαν νεοΕλληνοπρεπώς;

Τι σημαίνει «νεοΕλληνοπρεπώς»; Σημαίνει, σε «σουτάραμε» από την καρέκλα με πρόσχημα ηθικόν, για να κάτσομε εμείς και να τρώμε πλουσιότερα και «ηθικότερα». Επειδή το νόμιμον – ηθικόν πλαίσιο… εδρεύει σε όλα τα κόμματα και η νοοτροπία Βουλγαράκη είναι διάχυτη, πολύ φοβάμαι ότι αυτό που έγινε αποτελεί μια τρύπα στο νερό. Απλούστατα, ο κ. Βουλγαράκης αποδείχθηκε με τις δηλώσεις του πολιτικός μπουνταλάς, ώστε να πληρώσει γι’ άλλους το θράσος του και γι’ άλλους την ειλικρίνεια του.

ΦΩΤΗΣ

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live