Οι βραβεύσεις στο 1ο Διεθνές τουρνουά Σκακιού στην Παλαιόχωρα

Κανένα σχόλιο

Το απόγευμα της Δευτέρας 28 Ιουλίου, έπεσε η αυλαία του 1ου Διεθνούς τουρνουά σκακιού που διοργάνωσαν με επιτυχία από τις 21/7 ο Δήμος Πελεκάνου και η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων στην Παλαιόχωρα και βρήκε νικητή τον Ρώσο Αλεξάντρτ Ραχμάνοβ που ισοβάθμησε με άλλους 8 σκακιστές στην πρώτη θέση. Στην κατάμεστη αίθουσα των Πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Πελεκάνου, έγιναν οι απονομές στους νικητές όλων των κατηγοριών αλλά και ειδικές βραβεύσεις, όπως του Δημάρχου Πελεκάνου Γιώργου Ζουριδάκη από τον πρόεδρο της Σ.Α.Χ. Μανόλη Παπαδογιάννη, του κ. Παπαδογιάννη και του προπονητή της Σ.Α.Χ. Κώστα Τσαρουχά που ήταν η ψυχή του τουρνουά από τον κ. Ζουριδάκη, του Ρώσου Παγκόσμιου πρωταθλητή και εκ των 20 κορυφαίων του κόσμου Ερνέστο Ιναρκίεφ (που είχε δώσει διάλεξη την Τετάρτη για την Ινδική του βασιλιά) από τον κ. Ζουριδάκη και της κ. Ευγενίας Αντωνοβαρδάκη που ήταν συνεχώς στο πλευρό των διοργανωτών βοηθώντας τους σε οτιδήποτε χρειάζονταν, από τον κ. Παπαδογιάννη.

Στην ομιλία του, ο κ. Ζουριδάκης, ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στο τουρνουά, ακόμα εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την Σ.Α.Χ. για την άψογη συνεργασία και προς εκείνους που συντέλεσαν στην επιτυχημένη διοργάνωση. Ευχήθηκε δε στους παραβρισκόμενους «να σας καλωσορίσουμε και του χρόνου εδώ στο 2ο Διεθνές τουρνουά Παλαιόχωρα 2009» Ο κ. Παπαδογιάννης επεσήμανε ότι «πέρυσι τον Αύγουστο ο προπονητής μας Κώστας Τσαρουχάς είχε την επινόηση για το τουρνουά το οποίο πραγματοποιήθηκε με μπροστάρη τον Δήμαρχο. Οι εντυπώσεις που γράφτηκαν στο βιβλίο που ήταν έξω από την αίθουσα από παίκτες και συνοδούς, φανερώνουν την επιτυχία του. Ευχαριστώ θερμά τον Δήμαρχο, τους χορηγούς, τους συνδιοργανωτές Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων, ΤΕΔΚ Ν.Χανίων, Ε.Σ.Σ.Κ., το Δ.Σ. της Σ.Α.Χ., τον Κώστα Τσαρουχά που δούλεψε περισσότερο από όλους μας για το τουρνουά, τους γονείς και τους υπαλλήλους του Δήμου και ορισμένους ανθρώπους που μας αγκάλιασαν σε αυτό το διάστημα που ήμασταν εδώ..»

"Sponsored links"

P1010318 P1010321 P1010327
Οι πρώτοι νικητές με τον Δήμαρχο Πελεκάνου Γιώργο Ζουριδάκη Οι πρώτες νικήτριες με τον πρόεδρο της Σ.Α.Χ. Μανόλη Παπαδογιάννη Οι νικητές – τριες στην κατηγορία κάτω των 18 ετών, με τον πρόεδρο του Ιατρικού Χανίων Δημήτρη Μπασιά
P1010325 P1010328 P1010329
Η απονομή στους σκακιστές που έκαναν νόρμα γκραντ μετρ και διεθνούς μετρ από τον Αντιδήμαρχο Αντώνη Λουράκη Η βράβευση στην κατηγορία κάτω των 16 ετών από τον προπονητή της Σ.Α.Χ. Κώστα Τσαρουχά Η βράβευση στην κατηγορία κάτω των 14 ετών από τον Ρώσο σκακιστή Ερνέστο Ιναρκίεφ
P1010330 P1010331 P1010332
Οι νικητές στην κατηγορία κάτω των 12 ετών με τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Πελεκάνου Αντώνη Μαράκη Οι νικήτριες στην κατηγορία κάτω των 12 ετών με τον πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.ΚΑ.ΣΕ. Γιώργο Περράκη Η βράβευση των αθλητών του Α.Ο. Κύδων από τον Δημοτικό σύμβουλο Θεόδωρο Σκαλιδάκη
P1010333 P1010336 P1010337
Ο κ. Ζουριδάκης βράβευσε τον Ιναρκίεφ Ο κ. Ζουριδάκης βραβεύει τους κ.κ. Παπαδογιάννη και Τσαρουχά Μία σκακιέρα δώρο στην Ευγενία Αντωνοβαρδάκη από τους κ.κ. Τσαρουχά και Παπαδογιάννη

*Βραβεύτηκαν οι πρώτοι στην γενική, στις γυναίκες και στις κατηγορίες κάτω των 18, 16, 14, 12 ετών, όσοι έκαναν νόρμα γκραντ μετρ και διεθνούς μετρ και ο καλύτερος σύλλογος. Ανάμεσα στους βραβευθέντες – θείσες, ήταν οι παρακάτω από Χανιώτικα σωματεία: Κριβορούτσκο (Σ.Α.Χ.) στην γενική, Τόνια Χριστοδουλάκη (Σ.Α.Χ.), Μαρία Φραγκάκη (Κύδων) στα κορίτσια κάτω των 16 ετών, ο Μάνος Καζάκος (Κύδων), ο Νίκος Σανδαλάκης (Κύδων), η Μαρία Δανάη Χναρά (Σ.Α.Χ.), η Έλια Μανιουδάκη στα αγόρια και κορίτσια αντίστοιχα κάτω των 14, ο Παντελής Τζουγανάκης (Κύδων), η Σοφία Μαρκάκη (Σ.Α.Χ. – ΟΤΕ), η Ειρήνη Βρανά (ΟΑΧ) και η Δημοκρατία Χατζηδάκη (Σ.Α.Χ.), επίσης οι Άγγελος Σανδαλάκης, Χρήστος Μπανίκας, Γιώργος Σουλεϊδης, Μάνος Καζάκος που είχαν την καλύτερη ατομική παρουσία από πλευράς Α.Ο. Κύδων που αναδείχθηκε καλύτερος σύλλογος, ενώ ο Σανδαλάκης έκανε επίσης και νόρμα διεθνούς μετρ.

*Οι 225 σκακιστές και σκακίστριες που συμμετείχαν στο τουρνουά προέρχονταν από 23 χώρες: Ελλάδα, Ουκρανία, Ισραήλ, Ρουμανία, Λουξεμβούργο, Δανία, Γερμανία, Ρωσία, Λετονία, Γεωργία, Ινδία, Ιταλία, Ουγγαρία, Σουηδία, ΗΠΑ, Ελβετία, Ολλανδία, Ισπανία, Νορβηγία, Αγγλία, Γαλλία, Σερβία, Μαυροβούνιο.

*Ανάμεσά τους, ήταν 13 GM, 4 γυναίκες GM, 19 IM, 3 γυναίκες IM, 8 FM, 3 γυναίκες FM.

*Ένας σκακιστής τυφλός, ο Μιχάλης Καπνάκης από την Αθήνα και μία σκακίστρια με Ειδικές Ανάγκες, η Δανέζα Κριστίν Γιένσεν, έδωσαν το «παρών» στο τουρνουά.

*Από τα Χανιά πήραν μέρος σκακιστές και σκακίστριες της Σ.Α.Χ., του Κύδωνα, του Ο.Α.Χ., του Α.Σ.Ε. ΟΤΕ, του Α.Ο. Κισάμου, του Ο.Φ.Σ.Χ., επίσης απ’ όλα τα σωματεία της Κρήτης.

*Πολύ καλός στα καθήκοντά του ο – Αγγλομαθής – υπεύθυνος διαιτητής του τουρνουά Σωτήρης Λογοθέτης (σύζυγος της Ελληνίδας πρωταθλήτριας Έλενας Ντέμπο), το ίδιο και διαιτητές οι Μιχάλης Δαρμαράκης, Τόνια Λιοδάκη, Παύλος Κατζουράκης από την Σ.Α.Χ.

*Όλοι οι σκακιστές έπαιξαν από 9 αγώνες ο καθένας, η κλήρωση γινόταν από ηλεκτρονικό υπολογιστή που αναδείκνυε τα ζευγάρια βάσει βαθμοομάδων, δηλαδή οι δυνατοί αναμετριόταν μεταξύ τους.

ΕΝΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τονωτική ένεση για τον τουρισμό και την οικονομία της Παλαιόχωρας, του Δήμου Πελεκάνου και του Νομού Χανίων γενικότερα, ήταν το τουρνουά με τους 225 παίκτες και πάνω από 200 συνοδούς. Η επί 10ήμερο σχεδόν παραμονή τους στην Παλαιόχωρα, μεταφράστηκε σε σημαντικά έσοδα για τις τοπικές επιχειρήσεις που είδαν τον τζίρο τους να αυξάνεται εξ’ αιτίας αυτού του σημαντικού αθλητικού γεγονότος.

"Sponsored links"

Ο αθλητικός τουρισμός σε όλο του το μεγαλείο, σε συνδυασμό με την άψογη φιλοξενία από την Δημοτική αρχή και τον Δήμαρχο Γιώργο Ζουριδάκη, τις επισκέψεις των φιλοξενούμενων σε όλες τις παραλίες και τις φυσικές ομορφιές του Δήμου έως και το μαγευτικό Ελαφονήσι, η παραδοσιακή Κρητική κουζίνα και η ζεστή αγκαλιά των Παλαιοχωριτών, δεν θα ξεχαστούν από Έλληνες και ξένους που θα αποτελέσουν τους καλύτερους πρεσβευτές για την προβολή του τόπου με ό, τι θετικό συνεπάγεται αυτό. Άλλωστε, πριν ακόμα τελειώσει το τουρνουά, πολλοί παίκτες ήθελαν να δηλώσουν συμμετοχή για το 2ο τουρνουά το επόμενο καλοκαίρι.

*Ο Δήμαρχος όχι μόνο συνέβαλε στην ανάληψη και διοργάνωση του τουρνουά, αλλά έκανε ό, τι περνούσε από το χέρι του προκειμένου οι φιλοξενούμενοι να αποκομίσουν τις καλύτερες των εντυπώσεων, μάλιστα την Κυριακή το βράδυ παρέθεσε δείπνο με Κρητικές παραδοσιακές νοστιμιές σε ταβέρνα στο Γραμμένο.

*Αλλά και στην άμεση ενημέρωση των φίλων του σκακιού είχε συμβολή ο Δήμαρχος, παραχωρώντας τα γραφεία και τα κομπιούτερ του Κ.Ε.Π. έτσι ώστε να γράφονται και να φεύγουν πολύ γρήγορα τα e-mail σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο από τον υπεύθυνο τύπου και να ενημερώνεται η ιστοσελίδα της Σ.Α.Χ. www.chaniachess.gr

*Το ξενοδοχείο On the Rocks φιλοξένησε δωρεάν ορισμένα από τα μεγάλα ονόματα της διοργάνωσης, ενώ το ταξιδιωτικό γραφείο E-Motion Travel ανέλαβε τα έξοδα – μαζί με τον Δήμο Πελεκάνου – για την εκδρομή με πλοίο, των παικτών και των συνοδών, στο Ελαφονήσι. Εν τω μεταξύ, η εταιρία τυποποίησης ελαιόλαδου, Τerra Creta Παραδοσιακά Προϊόντα, προσέφερε στους σκακιστές των ξένων χωρών από ένα μπουκάλι με Κρητικό ελαιόλαδο. Επίσης, η εκ των χορηγών του τουρνουά Cosmote δώρισε στους αγωνιζόμενους καπελάκια και μπρελόκ.

*Πέρα από την εκδρομή στο Ελαφονήσι, οι παίκτες και οι συνοδοί είχαν την δυνατότητα να γνωρίσουν και τις παραλίες της με πουλμανάκι του Δήμου.

*Μέγας χορηγός του τουρνουά ήταν η εταιρία Leptos Estates και χορηγοί η Cosmote, το Ιατρικό Χανίων, ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων, το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, η ANEK LINES, η Silk Oil, τα αναψυκτικά Τεμένια, το ΙΝΚΑ, το κατάστημα ηλεκτρικών ειδών Σκορδυλάκης.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live