Μανώλης Σκουλάκης για τη Μάχη της Κρήτης: «Λιγότερες εκδηλώσεις, λιγότερα στεφάνια και συμμετοχή περισσότερων πολιτών»

Κανένα σχόλιο

Την «ανάγκη αναβάθμισης των εκδηλώσεων της Μάχης της Κρήτης έτσι ώστε να συμμετέχει σε αυτές το σύνολο της τοπικής κοινωνίας και ιδιαίτερα η νεολαία» επισήμανε την Δευτέρα το βράδυ από τα Χανιά, ο Βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ, Μ. Σκουλάκης. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Σκουλάκης «η Μάχη της Κρήτης δεν αποτελεί υπόθεση μόνο κάποιων, περιφερόμενων από χωριό σε χωριό και από δήμο σε δήμο, που καταθέτουν στεφάνια, ορισμένων βετεράνων που – δυστυχώς – κάθε χρόνο όλο και λιγοστεύουν ή κάποιων αντιπροσωπειών των συμμαχικών δυνάμεων. Αποτελεί υπόθεση όλων των πολιτών, όλης της κοινωνίας» ενώ προσέθεσε πως «χρειάζονται λιγότερες εκδηλώσεις, λιγότερα στεφάνια και περισσότεροι άνθρωποι να συμμετέχουν σε αυτές τις εκδηλώσεις και ιδιαίτερα οι νέοι, οι οποίοι απέχουν».

Αναλυτικότερα, ο κ. Σκουλάκης σημείωσε τα εξής:

"Sponsored links"

«Πέρα από το ότι είναι απαραίτητο να ολοκληρωθεί το μνημειακό συγκρότημα που θα αναβαθμίσει γενικότερα τη Μάχη της Κρήτης, νομίζω ότι από σήμερα (σ.σ. χθες) όλοι οι θεσμικοί του νομού, Νομάρχης, Δήμαρχοι, Πρόεδρος της ΤΕΔΚ, εκπρόσωποι στο Κοινοβούλιο και οι εκπρόσωποι των φορέων και των αντιστασιακών οργανώσεων πρέπει να καθίσουμε να συζητήσουμε για το πως θα αναβαθμίσουμε το επίπεδο των εκδηλώσεων και πως θα μεταδώσουμε σε όλη τη κοινωνία το νόημα της μάχης της Κρήτης.

Κατά την άποψη μου χρειάζονται λιγότερες εκδηλώσεις, λιγότερα στεφάνια και περισσότεροι πολίτες να συμμετέχουν σε αυτές τις εκδηλώσεις και ιδιαίτερα οι νέοι, οι οποίοι απέχουν.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η μάχη της Κρήτης δεν αποτελεί υπόθεση μόνο κάποιων, περιφερόμενων από χωριό σε χωριό και από δήμο σε δήμο, που καταθέτουν στεφάνια, ορισμένων βετεράνων που – δυστυχώς – κάθε χρόνο όλο και λιγοστεύουν ή κάποιων αντιπροσωπειών των συμμαχικών δυνάμεων.

Αποτελεί υπόθεση όλων των πολιτών, όλης της κοινωνίας.

Στο πλαίσιο αυτό πρέπει να βρούμε τρόπο να κρατήσουμε ζωντανό και να περάσουμε το μήνυμα της μάχης της Κρήτης, του μεγάλου αυτού ιστορικού γεγονότος, στους πολίτες και προπάντων στη νεολαία μας. Αυτό πρέπει να ξεκινήσει ήδη από σήμερα, επόμενη μέρα της λήξης των εκδηλώσεων της μάχης της Κρήτης για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε καλύτερα στις επόμενες εκδηλώσεις».

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live