Ερώτηση Μ. Σκουλάκη στη Βουλή για την ανάκληση της άδειας λειτουργίας του Εθν. Σκοπευτηρίου Χανίων και την ανάγκη 24ωρης φύλαξης του

Κανένα σχόλιο

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Πολιτισμού και Οικονομικών κατέθεσε χθες στη Βουλή, ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Χανίων κ. Μ. Σκουλάκης για το θέμα της ανάκλησης της άδειας λειτουργίας του Εθν. Σκοπευτηρίου Χανίων, που έλαβε χώρα με πρόσφατη απόφαση (24 Ιουλίου) του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης και για την ανάγκη 24ωρης φύλαξης της αθλητικής εγκατάστασης του νομού μας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει ο κ. Σκουλάκης «με την υπ. αριθμ. 7692/24-7-08 απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης ανακλήθηκε η υπ. αριθμ. 3646/2-5-08 προηγούμενη απόφαση του περί χορήγησης άδειας λειτουργίας στην αθλητική εγκατάσταση του Εθνικού Σκοπευτηρίου Χανίων που βρίσκεται στη περιοχή Καμπάνι του Δήμου Ακρωτηρίου, με το αιτιολογικό της μη εκπλήρωσης του οριζόμενου στο άρθρο 7 παρ. 2 της 19180/26-4-2006 ΚΥΑ όρου φύλαξης του καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου από φύλακα»

"Sponsored links"

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο εν λόγω άρθρο «Τα σκοπευτήρια που λειτουργούν σε μη κατοικημένες περιοχές υποχρεούνται επιπλέον να διαθέτουν φύλακα καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου».

Ωστόσο, όπως σημειώνει ο κ. Σκουλάκης, «από την ημερομηνία ισχύς της 19180/26-4-2006 ΚΥΑ το Εθνικό Σκοπευτήριο Χανίων ΔΕΝ έχει χρηματοδοτηθεί για πρόσληψη φυλάκων» ενώ συμπληρώνει πως «η κλοπή των όπλων που έγινε από το Εθνικό Σκοπευτήριο Χανίων, στις αρχές Δεκεμβρίου του 2007 – και η οποία πρόσφατα εξιχνιάστηκε – οφείλεται εν πολλοίς και στη μη εφαρμογή της ΚΥΑ για 24ωρη φύλαξη της εγκατάστασης».

Ως εκ τούτου, ο κ. Σκουλάκης καλεί τους συναρμόδιους υπουργούς να προχωρήσουν στην άμεση πρόσληψη του απαιτούμενου αριθμού μόνιμων φυλάκων ή εφόσον κάτι τέτοιο δεν είναι άμεσα εφικτό να προβούν στην ανάθεση του έργου της φύλαξης του Εθνικού Σκοπευτηρίου Χανίων σε εταιρεία φύλαξης, ώστε αυτό να φυλάσσεται καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου και να ικανοποιηθούν έτσι οι προϋποθέσεις που προβλέπει η σχετική ΚΥΑ αναφορικά με την άδεια λειτουργίας αυτού.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live