Ερώτηση Στρατάκη στη Βουλή για την χορήγηση εθνικών ενισχύσεων στους κτηνοτρόφους

Κανένα σχόλιο

Ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου, Μανόλης Στρατάκης, αναφορικά με το θέμα της χορήγησης εθνικής ενισχύσεως στους κτηνοτρόφους. Αναλυτικά, στην ερώτησή του αναφέρει: Ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας, ο οποίος συστήθηκε πρόσφατα από την τριτοβάθμια αγροτοσυνεταιριστική οργάνωση της χώρας την ΠΑΣΕΓΕΣ και Ενώσεις αγροτικών συνεταιρισμών, ζητά τη χορήγηση εθνικών ενισχύσεων για τους κτηνοτρόφους, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ραγδαία αύξηση του κόστους παραγωγής εξαιτίας της ανόδου των διεθνών τιμών των ζωοτροφών.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου, η χορήγηση εθνικών ενισχύσεων στους κτηνοτρόφους, αφορά 50 ευρώ ανά αιγοπρόβατο και 300 ευρώ ανά αγελάδα και χοιρομητέρα. Επειδή στόχος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας είναι να αντιμετωπιστούν τα συσσωρευμένα προβλήματα του κτηνοτροφικού κλάδου και να δημιουργηθεί νέα δυναμική στην ελληνική κτηνοτροφία, με τη θέσπιση κινήτρων για την παραγωγή ελληνικών ζωοτροφών (πρωτεϊνούχα φυτά κ.λ.π) και τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου των παράνομων «ελληνοποιήσεων» γάλακτος και κρέατος κ.λ.π.

"Sponsored links"

Επειδή οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης βιώνουν όλο και περισσότερο τις αρνητικές συνέπειες της αδυναμίας της Κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα προβλήματα ενός σημαντικού παραγωγικού κλάδου της ελληνικής οικονομίας, όπως είναι η κτηνοτροφία,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί:

1) Εάν προτίθενται να προβούν στη χορήγηση εθνικών ενισχύσεων στους κτηνοτρόφους (50 ευρώ ανά αιγοπρόβατο και 300 ανά αγελάδα και χοιρομητέρα), όπως ζητάει ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ραγδαία αύξηση του κόστους παραγωγής.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live