Ερώτηση Μ. Στρατάκη: Αποδεκατισμός πολλών Τεχνολογικών Ιδρυμάτων της περιφέρειας

Κανένα σχόλιο

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, Μανόλης Στρατάκης προς τον υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετική με το καίριο θέμα του αποδεκατισμού πολλών τεχνολογικών ιδρυμάτων της περιφέρειας. Αναλυτικά, στην ερώτησή του αναφέρει: Με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα Ανώτατα και Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας, των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα συνεχή χρονιά ο αποδεκατισμός πολλών Τεχνολογικών Ιδρυμάτων της περιφέρειας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα του Υπουργείο, 18.435 θέσεις θα μείνουν κενές, εκ των οποίων 17.518 αφορούν ΤΕΙ και κυρίως της περιφέρειας, ενώ πέντε από αυτά δεν θα έχουν φέτος ούτε ένα εισακτέο μαθητή. Επειδή όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά επιδεινώνεται χρόνο με το χρόνο η αποδόμηση των ΤΕΙ της περιφέρειας με τις όποιες αρνητικές συνέπειες για την ίδια την εκπαίδευση αλλά και την ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας.

"Sponsored links"

Επειδή και στο ακμάζον ΤΕΙ Κρήτης άρχισαν να παρατηρούνται παρόμοια φαινόμενα. Επειδή τα προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης εντείνονται και είναι ευθύνη της Κυβέρνησης να εξασφαλίζει ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση για όλους, καθώς και να δημιουργεί τα εχέγγυα για επαγγελματική αποκατάσταση στο μέλλον,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργήσει η ίδια η Κυβέρνηση με τις αποφάσεις της, για τον αποδεκατισμό πολλών ΤΕΙ, κυρίως της περιφέρειας, λόγω των χιλιάδων κενών θέσεων που δημιουργούνται, με αποτέλεσμα τον εξαναγκασμό των μαθητών να στραφούν στα ιδιωτικά κολέγια για την μόρφωση και την επαγγελματική τους κατάρτιση.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live