Δηλώσεις προέδρου ΕΣΕΕ Δημήτρη Αρμενάκη: “οι εμπορικές επιχειρήσεις και όχι μόνον δεν αντέχουν άλλους φόρους”

Κανένα σχόλιο

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Δημήτρης Αρμενάκης ερωτηθείς να σχολιάσει, το θέμα της πρόσθετης φορολογικής επιβάρυνσης των επιχειρήσεων, δήλωσε τα κάτωθι: «Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου έχει κατ’ επανάληψη τονίσει την ανάγκη για δημοσιονομική εξυγίανση στη χώρα και έχει συντελέσει στην προσπάθεια βελτίωσης του συστήματος. Θεωρώ ότι, για να επιτευχθεί ο παραπάνω στόχος, θα πρέπει αφενός μεν να εξορθολογιστούν οι δημόσιες δαπάνες αφετέρου δε να αντιμετωπισθεί η φοροδιαφυγή (όπου αυτή συντελείται), με ταυτόχρονη αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας για διασταυρώσεις δαπανών και εισοδημάτων. Αυτά σε συνδυασμό με την βελτίωση της εμπιστοσύνης μεταξύ φορολογούμενων και φορολογικής αρχής.

armenakis Όμως, τις τελευταίες ημέρες έχει ενταθεί η φημολογία για λήψη φορολογικών μέτρων, που θα αφορούν κατά βάση μικρές επιχειρήσεις. Μέτρα που καμιά σχέση δεν έχουν με τη σημερινή δύσκολη πραγματικότητα, που οι ‘Έλληνες έμποροι βιώνουν και δεν αποδίδουν την απαραίτητη φορολογική – κοινωνική δικαιοσύνη.

"Sponsored links"

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι:

  • Τα αντικειμενικά κριτήρια φορολόγησης των ΜΜΕπιχειρήσεων, που ακούγεται ότι επανέρχονται, εφαρμόστηκαν στο παρελθόν και καταργήθηκαν ως αποτυχημένα.
  • Είναι γνωστό ότι, η φοροδιαφυγή έχε κατά βάση περιοριστεί σε συγκεκριμένες δραστηριότητες – στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνεται το Εμπόριο – όπως άλλωστε αποδεικνύουν τα στοιχεία που τακτικά ανακοινώνει η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Επιπροσθέτως, κατά την συνεδρίαση της 24ης Ιουλίου 2008 (του Εθνικού Συμβουλίου για την Αντιμετώπιση της Φοροδιαφυγής), ζήτησα από την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών λεπτομερή στοιχεία για την φοροδιαφυγή και τα δηλούμενα εισοδήματα, όχι μόνο ποσοτικά αλλά και ποιοτικά, ούτως ώστε να μην δαιμονοποιούνται αβασάνιστα και κατηγορούνται άδικα ολόκληροι κλάδοι της οικονομίας, όπως είναι το Εμπόριο.

  • Οι επιχειρήσεις πληρώνουν φόρο κερδών, που φυσικά στο μεγαλύτερο μέρος τους δεν συμπεριλαμβάνεται στις ατομικές δηλώσεις φόρου εισοδήματος, εξαντλώντας κατά βάση της φοροδοτική τους ικανότητα.
  • Ο πληθωρισμός την περίοδο αυτή, κινείται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα και κάθε αύξηση όχι μόνο του ΦΠΑ, αλλά και κάθε φορολογίας, θα έχει δυσμενέστατες επιπτώσεις στην ήδη προβληματική κατανάλωση και κατά συνέπεια θα επιβαρύνει τη δύσκολη οικονομική θέση των ελληνικών εμπορικών επιχειρήσεων.

Η ΕΣΕΕ, εδώ και αρκετό καιρό, διαβλέποντας τις δυσκολίες στην εκτέλεση του προϋπολογισμού, είχε προτείνει μεταξύ άλλων λύσεων την προαιρετική περαίωση των ανέλεγκτων χρήσεων. Σήμερα καλούμε την Κυβέρνηση να μην προχωρήσει στη λήψη μέτρων που θα οδηγήσουν πολλές επιχειρήσεις σε κλείσιμο δημιουργώντας κοινωνικό πρόβλημα. Επιπλέον δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι, οι εμπορικές επιχειρήσεις και όχι μόνον, δεν αντέχουν άλλους φόρους».

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live