Πώς πρόδωσε τους απαγωγείς ο Σίμος…

Κανένα σχόλιο

Ένα αποκλειστικό ρεπορτάζ για το πρόσωπο – κλειδί που οδήγησε στην εξιχνίαση της απαγωγής του Γ. Μυλωνά. Την πάτησε διότι μοίραζε …άφθονο χρήμα στα Χανιά! — Από τα Χανιά και την τοπική Αστυνομία άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της αποκάλυψης της υπόθεσης “απαγωγή Μυλωνά”… Η τάση του Σίμου να επιδεικνύεται (το εφετζίδικο στυλάκι του όπως λένε όσοι τον γνωρίζουν), πρόδωσε το μυστικό της απαγωγής Μυλωνά. Ο Σίμος είναι ο 40χρονος (γεννημένος το 1968) Ασημάκης Λαζαρίδης που τα τελευταία χρόνια ζούσε με την οικογένεια του στα Χανιά, (Παζινό Ακρωτηρίου), και αποτελεί μέλος της ομάδας ληστών-απαγωγών του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδας Γιώργου Μυλωνά.

clip_image001Ο Σίμος εργαζόταν τα τελευταία 3 χρόνια στην κεντρικότερη καφετέρεια του Ενετικού Λιμανιού του Χανίων, ως βοηθός σερβιτόρου. Εργαζόταν μάλιστα σκληρά και έκανε συχνά διπλοβάρδια. Στις αρχές της φετεινής τουριστικής περιόδου, ο Σίμος Λαζαρίδης άρχισε την καλοκαιρινή του εργασία στην καφετέρεια αλλά εντελώς ξαφνικά στα τέλη Μαϊου εξαφανίστηκε χωρίς να έχει ενημερώσει τους εργοδότες του, χωρίς να έχει πεί το παραμικρό στους συναδέλφους του.

"Sponsored links"

Το κινητό του, στο οποίο τον αναζητούσαν ήταν κλειστό και παρέμενε βουβό για μεγάλο διάστημα. Όπως ξαφνικά εξαφανίστηκε, το ίδιο ξαφνικά αφού συμπληρώθηκαν περίπου 2 μήνες, πριν δέκα πέντε μέρες περίπου, ο Σίμος εμφανίστηκε στο Cafe Remetzo αλλά όχι για να πιάσει δουλειά.

Οι απαντήσεις του σε αυτούς που τον ρωτούσαν που είχε χαθεί δυο μήνες, ήταν δυο διαφορετικές:
Σε αυτούς που δεν εμπιστευόταν έλεγε ότι ήταν στην Γερμανία (εκεί είχε μεγαλώσει) κι ότι θα επιστρέψει ξανά σε λίγες μέρες, σε αυτούς που θεωρούσε πιο έμπιστους του απαντούσε ότι ήταν στην φυλακή και είχε βγεί με άδεια κι ότι θα επέστρεφε εκεί .Γνωστή του μάλιστα, τον συνάντησε λίγες μέρες μετά σε κατάστημα όπου της είπε ότι αγοράζει σεντόνια για να τα πάρει μαζί του στο κελί (ήταν προφητικός όπως φαινεται). Κανέναν δεν έπεισαν οι απαντήσεις του, και τουλάχιστον κάποιοι που τον είχαν ψυχολογήσει σωστά, είπαν ότι ο Σίμος πουλάει παραμύθι και ότι σίγουρα κάποια “λαμογιά” έχει κάνει.

“Ήταν μπλα -μπλάς, παραμυθάς, εφετζής, έλεγε πολλά ψέμματα και φαινόταν να έχει την λαμογιά στο πετσί του, δεν ήταν όμως επικίνδυνος” μου είπε άτομο που εργάστηκαν μαζί και τον γνωρίζει καλά. Ωστόσο σοκαρίστηκε όταν έμαθε για την απαγωγή και τα λύτρα διότι κάτι τέτοιο, όχι, δεν το περίμενε παρά το γεγονός, όπως μου συμπλήρωσε ότι κατάλαβε τις επόμενες μέρες τόσο αυτός όσο και άλλα άτομα που τον ήξεραν, ότι κάπου ήταν μπλεγμένος. Κι αυτό, γιατί ο Σίμος ο “εφετζής” άρχισε να σκορπάει ευρώ. Πολλά ευρώ.

Στο Cafe Remetzo πήγε μία ακόμα φορά, οδηγώντας μάλιστα ενοικιασμένο ακριβό αυτοκίνητο. Δεν ξαναπήγε διότι υποτίθεται θα επέστρεφε στις φυλακές, όπως είχε πεί, και τι δικαιολογία θα προφασιζόταν για την παραμονή του εκτός,επί πολύ; Τις τελευταίες δέκα μέρες, κι επειδή ο κόσμος είναι μικρός και τα Χανιά μικρότερα, τα ίδια άτομα άρχισαν να τον συναντούν σε καλοκαιρινά κλάμπ, κυρίως στην περιοχή του Πλατανιά. Ο φτωχός Σίμος είχε πιά άφθονο χρήμα και το σκορπούσε χωρίς φειδώ. Χαρτονομίσματα των λύτρων άρχισαν να κυκλοφορούν στις τράπεζες των Χανίων, η τοπική Ασφάλεια ενημερώθηκε και με πλήρη μυστικότητα περίμενε να πέσει στην φάκα το ποντίκι. Ποτά, γυναίκες, λουλούδια σαμπάνιες, κεράσματα.

“Στα μπουζούκια ένα βράδυ τα λουλούδια πήγαιναν στο τραπέζι του ντάνες και οι σαμπάνιες κούτες. Σε κλάμπ κοινού γνωστού μας κερνούσε όλες τις παρέες χαλώντας πολλά λεφτά.Όλοι είχαμε παραξενευτεί και ρωτούσαμε ο ένας τον άλλον που τα βρήκε. Την τελευταία φορά στον Πλατανιά, πριν πολύ λίγες μέρες, όταν τον είδαμε με ένα ολοκαίνουργιο μαύρο τζίπ το τελευταίο μοντέλλο Μερσεντες, που δεν είχε πινακίδες, όλοι το σχολιάσαμε αλλά παράλληλα βεβαιωθήκαμε ότι ο Σίμος κάπου έχει μπλέξει” μου είπαν σήμερα γνωστά του παιδιά.

Η ανυπομονησία του Σίμου να προκαλέσει εντύπωση με ακριβά ρούχα, η αγάπη του για νυχτερινή διασκέδαση, η εφετζίδικη ζωή που θέλησε να κάνει με το μερίδιο του από τα λύτρα, τον οδηγούσαν στην “φάκα”. Με την αγορά του πανάκριβου αυτοκινήτου -τζίπ, έπεσε μέσα δυομισυ μήνες μετά την “επιτυχημένη και άψογα οργανωμένη”όπως είχε χαρακτηριστεί, απαγωγή του βιομήχανου Γιώργου Μυλωνά.

Ο Ασημάκης Λαζαρίδης παρέβη προφανώς τον κανόνα που έθεσε ο “επαγγελματίας” Παλαιοκώστας, να μην σκορπίσουν στην αγορά σαν πούπουλα τα ευρώλυτρα… Εδώ, ο απελευθερωτής, με τον μνημειώδη “αεροπορικό”τρόπο , του αδελφού του από τις φυλακές Κορυδαλλού, φέρθηκε σαν ερασιτέχνης επιλέγοντας λάθος συνεργάτη… Τα μαζικά προσημειωμένα χαρτονομίσματα που έφτασαν στην τράπεζα ήταν εύκολο να οδηγήσουν τους άνδρες της Ασφάλειας Χανίων στον κάτοχο τους… Ο Σίμος έσπασε… φαίνεται να αποκάλυψε πρόσωπα και πράγματα…

Με ειδική πτήση, με C 130 για λόγους ασφαλείας, πριν λίγο αναχώρησε από τα Χανιά για την Θεσσαλονίκη όπου θα “συναντηθεί” με τους συνεργάτες του της μεγάλης απαγωγής… Και με τον αρχηγό της ομάδας Βασίλη Παλαιοκώστα …. Ήδη,πρέπει να βρίσκεται στην νύμφη του Βορά… Οι γνωστοί του Σίμου στα Χανιά, δεν θυμούνται να έκανε παρέες με άγνωστα στην πόλη άτομα έτσι ώστε να υποθέσει κάποιος ότι τα μέλη της ομάδας απαγωγής ή ο ίδιος ο Παλαιοκώστας επισκεπτόταν τα Χανιά. Εκείνο που ξέρουν όμως, ε ίναι ότι συχνά έφευγε για τη Βόρεια Ελλάδα λέγοντας τους ότι επισκέπτεται στην Φλώρινα τα δυο ανηλικα παιδιά του (ένα αγοράκι κι ένα κοριτσάκι κατά δήλωση του ίδιου) που ζούσαν με την μητέρα τους(φέρεται να είναι διαζευγμένος). Προφανώς στα ταξίδια του αυτά ,γνωρίστηκε με τα άτομα της ομάδας που απήγαγαν τον βιομήχανο. Στα Χανιά, φέρεται να ήρθε από την Γερμανία πριν τρία ή τέσσερα χρόνια οικογενειακώς,και όπου ζεί με την μητέρα του,τον πατέρα του και την αδελφή του. “Έχει πολύ όμορφα μάτια και είναι πολύ ευγενικός” μου είπαν. Θυμήθηκα τον κύριο και την κυρία Μυλωνά που ευχαριστούσαν τους απαγωγείς για την ευγένεια και την καλοσύνη τους έναντι του ομήρου βιομήχανου…

Πηγή: paramythia.pblogs.gr

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live