ΟΧΙ του Υπ. Εσωτερικών στη χρηματοδότηση της αποκατάστασης των ζημιών από τη θεομηνία στη Γαύδο

Κανένα σχόλιο

Απάντηση Νάκου σε Μ. Σκουλάκη — Αρνητική ήταν η απάντηση του αρμόδιου υφυπουργού Εσωτερικών κ. Νάκου στο αίτημα που είχε υποβάλλει ο Βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ, Μ. Σκουλάκης – με σχετική αναφορά του στη Βουλή των Ελλήνων – για «χρηματοδότηση της αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν στο οδικό δίκτυο και άλλες υποδομές της νήσου Γαύδου από τη θεομηνία της 5ης Απριλίου 2009 και οι οποίες υπολογίζονται στο ποσό των 500.000 €».

Ειδικότερα, όπως τονίζεται στην απάντηση του αρμόδιου Υφυπουργού «το Υπ. Εσωτερικών δεν έχει τη δυνατότητα χρηματοδότησης των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού σε περίπτωση εκτεταμένων ζημιών από θεομηνίες. Τα ποσά που διατίθενται από προγράμματα που διαχειρίζεται το Υπουργείο, είναι περιορισμένα και ικανά να καλύψουν μικρής έκτασης ζημιές από έκτακτες ανάγκες στους Δήμους».

"Sponsored links"

Παράλληλα ο κ. Νάκος σημειώνει ότι «η υλοποίηση έργων πρόληψης ή και αποκατάστασης ζημιών από θεομηνίες (έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, κατασκευής ή/και αποκατάστασης υποδομών οδοποιίας, εγγείων βελτιώσεων κ.α.) είναι επιλέξιμη στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ» του ΥΠ.ΕΣ.» ενώ προσθέτει πως «με δεδομένο ότι το Πρόγραμμα διανύει το τελευταίο έτος του πενταετούς χρονικού προγραμματισμού του και ότι ο προϋπολογισμός συμβασιοποιημένων έργων της Κοινότητας Γαύδου ανέρχεται στο ποσό των 330.919,85 €, η τελευταία μπορεί, εντός της δικαιούμενης κατανομής της και σύμφωνα και προτεραιότητες της, να εξετάσει την κατάλληλη τροποποίηση του προγράμματος της για την αντιμετώπιση και των υπό ερώτηση δαπανών».

Τέλος, στην απάντηση επισημαίνεται πως «στο πλαίσιο της κατανομής των πιστώσεων της ΣΑΤΑ έτους 2008 στους ΟΤΑ της Χώρας, για την υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων, στις οποίες εμπίπτουν και τα πάσης φύσεως έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και αποκατάστασης ζημιών από θεομηνίες, η Κοινότητα Γαύδου χρηματοδοτήθηκε με το ποσό 33.910,00 € (!!!), ενώ στο πλαίσιο της κατανομής της πρώτης δόσης των σχετικών πιστώσεων έτους 2009 χρηματοδοτήθηκε με το ποσό των 8.263,75 €..

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live