Σε ώρα Εθνικού χάους με Κυβέρνηση λαϊκής αποδοκιμασίας

Κανένα σχόλιο

Σε ώρα Εθνικού χάους με Κυβέρνηση λαϊκής αποδοκιμασίας και με νέο πυροβολισμό που αναστατώνει …. συνεχίζεται η αγωνιστικότητα των νέων αλλά και των εργαζομένων σε όλη την Ελλάδα. Η χώρα ουσιαστικά είναι παράλυτη και ακυβέρνητη με αμέτρητα πτώματα ελπίδων να έχουν γεμίσει τους δρόμους της Ελληνικής πρωτεύουσας, της συμπρωτεύουσας, αλλά και όλων των μεγάλων Ελληνικών πόλεων καθώς και των μικρών συνακόλουθα όλων των επαρχιακών αγροτικών περιοχών της χώρας.

Στη θέα όλων των αμέτρητων πτωμάτων των ελπίδων (αλλά και των όποιων βεβαιοτήτων) του Ελληνικού λαού εφορμούν μαυροκόρακες να τις διαγουμίσουν… Έτσι, γεμάτη η χώρα από μαύρα κοράκια που πετούν πάνω από τις ψόφιες ελληνικές προσδοκίες να τις κατασπαράξουν….. Για να μείνουμε χωρίς ζωντανές ελπίδες μπροστά στο σήμερα και το αύριο, τα όποια παρουσιάζονται σκότη, όσο κι αν οι διάφοροι φορείς των κρατικών και θεσμικών εξουσιών προσπαθούν να τα παρουσιάσουν φωτισμένα με ψευδαισθήσεις αισιοδοξίας.

"Sponsored links"

Αγώνας κατά ψευδαισθήσεων

Απέναντι σ’ αυτές τις ψευδαισθήσεις αντιπαρατάσσονται όλοι όσοι νοιώθουν την ευθύνη της αγωνιστικότητας και κυρίως οι νέοι που συνεχίζουν τον αγώνα τους, κατά της ολοένα και περισσότερο επιβαλλόμενης πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής εκμετάλλευσης, η οποία συνεχίζει να εφαρμόζει τις αντιλαϊκές πολιτικές της ακόμα και ως παροχές, προς πληγέντες και αναξιοπαθούντες. Χαρακτηριστικά, στην ηλεκτρονική έκδοση της «NEΑ ON LINE» (ημερομηνία 13/12/2008) παρουσιάστηκε ένα ιδιαίτερης σημασίας κείμενο – συνέντευξη του Ζίγκμουντ Μπάουμαν που είναι ένας από τους κορυφαίους κοινωνιολόγους της εποχής μας.

Έτοιμη πυριτιδαποθήκη να εκραγεί

Ο τίτλος της συνέντευξης ήταν «ΟΙ ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΟΜΗΝΥΟΥΝ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΡΗΞΗ». Σ’ αυτό το κείμενο, προλογικά ο Μπάουμαν επισήμανε ό,τι: «Οι αναταραχές στην Ελλάδα δεν είναι παρά προμήνυμα κοινωνικών εξεγέρσεων που έρχονται και θα ενταθούν όσο οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης θα γίνονται πιο αισθητές».

Για να τονίσει με έμφαση: «Όλοι καθόμαστε σε μια πυριτιδαποθήκη έτοιμη να εκραγεί. Μόνο που δεν ξέρουμε που και πότε θα σημειωθεί η επόμενη έκρηξη»..

Για αυτές όμως τις κοινωνικές εξεγέρσεις, που αναφέρει στο κείμενό του ότι έρχονται, ο διάσημος αυτός κοινωνιολόγος, εμείς εδώ από τη σελίδα των ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΏΝ, επισημαίνουμε εδώ και δύο χρόνια την απόλυτη ανάγκη για μια πολιτική και κοινωνική αγωνιστικότητα των πολιτών, για να πιεσθούν και οι δικές μας εξουσιαστικές δομές να αλλάξουν τις πολιτικές της αντικοινωνικής και εκμεταλλευτικής εξουσιαστικότητας, που είναι κυρίαρχη στη χώρα – με δικομματική εναλλαγή και συνευθύνη ιδιαίτερα μετά το 1996 ως σήμερα. Με συνέπεια να έχει δημιουργηθεί η επώαση της κοινωνικής ελληνικής εξέγερσης η οποία ξέσπασε άγρια, μέσα στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης που δημιουργήθηκε στην Αμερική και εξαπλώθηκε στην Ευρώπη, στον κόσμο και στην χώρα μας.

Η εξέγερση των εργαζομένων και των μαθητών

Μια εξέγερση που έγινε από τους εργαζόμενους, που χρόνια και χρόνια υφίστανται τις βαριές συνέπειες του εκμεταλλευτικού φορομπηχτικού κράτους, το οποίο είναι προσδεμένο στο άρμα του καπιταλιστικού, αντικοινωνικού συστήματος της καταπίεσης, της ανελευθερίας, της εκμετάλλευσης, το οποίο, επιπρόσθετα έχει αναγάγει σε σύστημα πολιτικής λειτουργίας και κομματικής μεθοδολογίας τη διαπλοκή, τα σκάνδαλα, την ανηθικότητα. Με παράλληλη συνέχιση της ενίσχυσης της Τραπεζικής εκμετάλλευσης και συγκάλυψη όλων των διαπλεκομένων και ανήθικων πολιτικών, όπως γίνεται τώρα, με την ουσιαστική ατιμωρησία των υπεύθυνων υπουργών κ.λ.π. στην απαράδεκτη (εκκλησιαστικά και πολιτικά) υπόθεση του Βατοπεδίου.

Έτσι, φθάσαμε στην παγκόσμια και την ελληνική οικονομική και κοινωνική κρίση μέσα από τους λαβύρινθους της εξαπάτησης, της διαπλοκής της πολιτικής ανηθικότητας και της οικονομικής υπερεκμετάλλευσης ψάχνοντας τώρα να βρούμε τις γενεσιουργές ρίζες του τραγικού ελληνικού, ευρωπαϊκού και διεθνούς αδιεξόδου μας. Όμως, στην συνέντευξη που προαναφέραμε, ο Μπάουμαν, σημειώνει (για ρίζες του κακού που συντρίψανε όλα τα ανθρώπινα όνειρα) τα εξής σημαντικά:

"Sponsored links"

Το πρόβλημα συνεχίζεται με την εκμετάλλευση

«… Οι ρίζες του προβλήματος βρίσκονται στον τρόπο ζωής μας και τα αίτια της δυστυχίας δεν μπορούν να απαλειφθούν αναδιαρθρώνοντας τις κεφαλαιακές δομές των Τραπεζών, όπως προτείνουν οι πολιτικές ελίτ. Για να προτείνουν και να παίρνουν οι πολιτικοί μέτρα αποζημίωσης των πλουσίων επειδή χάνουν τα υπέρογκα εισοδήματα τους κι αυτό με χρήματα που θα βγάλουν από τη φορολόγηση των πολιτών».

Όμως, τώρα, αυτά τα έσοδα μειώνονται… το Δημόσιο χρέος μας αυξάνεται, σύμφωνα με προβλέψεις της Moody’s και της City Group που βλέπουν χειροτέρευση της ελληνικής οικονομίας το 2009, επιβράδυνση και δραματική ανεργία. Ήδη η ίδια εθνική Στατιστική υπηρεσία, ανακοίνωσε προχθές αύξηση της ανεργίας. Ενώ, ο πρόεδρος Βιομηχάνων Βόρειας Ελλάδας προειδοποίησε για μεγάλες αυξήσεις ανεργίας, πάνω από 20% στη Βόρεια Ελλάδα.

Μπροστά το ΠΑΣΟΚ και ο Συνασπισμός…

Όλη αυτή η κατάσταση άλλαξε τα πολιτικά δεδομένα. Με διαφορά το ΠΑΣΟΚ από τη Νέα Δημοκρατία 6,5% μονάδων. Και με άνοδο, του Συνασπισμού στο 12,5% Για να μιλούμε τώρα για Κυβέρνηση μειοψηφίας με διαφορά 2 (και μόνο) βουλευτών που κάθε στιγμή είναι δυνατόν να ρίξουν την κυβέρνηση Καραμανλή. Η οποία, τώρα, για να σωθεί, θολώνοντας τα νερά, προσπαθεί να ανασχηματισθεί (αν προλάβει)

Θα προλάβει ο Καραμανλής να ανασχηματισθεί;

Και λέμε αν προλάβει, γιατί αυτή τη στιγμή με το νέο πυροβολισμό κατά μαθητή – που τραυματίστηκε έξω από σχολείο στο Χαϊδάρι – δημιουργείται ακόμα πιο εγκληματική κατάσταση στην Ελλάδα, η οποία δεν μπορούμε να ξέρουμε από ποιους γίνεται, εσωτερική αποσταθεροποίηση πως αυτή θα εξελιχθεί και πως θα ελεχθεί για να μην δημιουργηθεί ένα νέο ελληνικό χάος το οποίο ήταν, προφανές, αλλά οι πολιτικοί και οι θεσμικοί μας φορείς, ιδιαίτερα δε οι κυβερνώντες, δεν το ομολογούν, με συνεχή παραπλάνηση των πολιτών.

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live