Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των επαφών της περιφέρειας για τις προτεινόμενες θέσεις για την μονάδα της Διαχείρισης των Απορριμμάτων

Κανένα σχόλιο

«Τελειώνουμε την Παρασκευή με την ενημέρωση των βουλευτών τον κύκλο των ενημερωτικών επαφών και ξεκινάμε μια διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες και τους εκπροσώπους τους, η οποία περιλαμβάνει και επισκέψεις σε μονάδες ώστε να έχουν και μια άποψη του τι μέλει γενέσθαι σε αυτήν την περιοχή» δήλωσε χθες μετά τη συνάντηση που είχε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκας με εκπρόσωπους του Ρεθύμνου για τις προτεινόμενες θέσεις για την μονάδα της Διαχείρισης των Απορριμμάτων απο την μελέτη του Πολυτεχνείου

Στη συνάντηση πήραν μέρος ο Νομάρχης Ρεθύμνης, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου μαζί με το τοπικό συμβούλιο και τον όμορο Δήμο Λάμπης, ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ , ο καθηγητής που συνέταξε τη μελέτη και υπηρεσιακοί παράγοντες . Όπως τόνισε ο κ. Τσόκας θα υπάρξει από την πλευρά της Πολιτείας ένας υπολογισμός των επενδύσεων που χρειάζονται σε κάθε περιοχή ώστε να έχουμε και άποψη τι θα φτιάξουμε και πόσο θα μας στοιχίσει καθώς και το σύνολο των ανταποδοτικών οφελών προς τον Δήμο ο οποίος θα φιλοξενήσει την Μονάδα της Διαχείρισης των Απορριμμάτων.

"Sponsored links"

Οι δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας :

Ολοκληρώσαμε τον κύκλο των επαφών που είχαμε με τις προτεινόμενες θέσεις από την μελέτη του Πολυτεχνείου. Είχαμε λοιπόν τον Δήμαρχο Ρεθύμνου μαζί με το τοπικό συμβούλιο και τον όμορο Δήμο Λάμπης, τον Πρόεδρο της ΤΕΔΚ και τον Νομάρχη Ρεθύμνου. Κάναμε λοιπόν μια συζήτηση, έγινε μια ενημέρωση από τον κ. Οικονομόπουλο και συζητήθηκαν διεξοδικά τα ίδια ακριβώς θέματα που συζητήθηκαν με τους άλλους Δήμους.

Να σας θυμίσω ότι αυτό που τονίσαμε είναι πως η διαδικασία δεν ολοκληρώνεται σε μια νύχτα. Τελειώνουμε την Παρασκευή με την ενημέρωση των Βουλευτών τον κύκλο των ενημερωτικών επαφών και ξεκινάμε μία διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες και τους εκπροσώπους τους, η οποία περιλαμβάνει και επισκέψεις σε μονάδες ώστε να έχουν και μια άποψη του τι μέλει γενέσθαι σε αυτήν την περιοχή . Από κει και πέρα θα υπάρξει από την πλευρά της πολιτείας ένας υπολογισμός των επενδύσεων που χρειάζονται σε κάθε περιοχή ώστε να έχουμε και άποψη τι θα φτιάξουμε και πόσο θα μας στοιχίσει καθώς και το σύνολο των ανταποδοτικών οφελών προς τον Δήμο ο οποίος θα φιλοξενήσει την μονάδα Διαχείρισης των Απορριμμάτων.

Ερ. Ισχύει η δήλωση ότι εάν θα εισπράξετε 4 « όχι» θα οδηγηθεί το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ; Εξακολουθεί να ισχύει αυτό και μετά την σημερινή συνάντηση; Διακρίνουμε και μια πικρία και υπάρχουν δυσαρέσκειες από την πλευρά των 4 Δημάρχων ;

Απ. Δεν τίθεται θέμα ούτε διαπροσωπικών σχέσεων ούτε πικρίας. Θεωρώ ότι όλοι οι Δήμαρχοι που εμπλέκονται, ακόμα και αυτοί που δεν εμπλέκονται ή αυτοί που από μόνοι τους αποφασίζουν να εμπλακούν, τηρούν αυτό που είπαμε ομόφωνα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ότι θα σεβαστούμε όλοι τις προτάσεις του Πολυτεχνείου. Το Πολυτεχνείο, να θυμίσω, έκανε ναι τεχνοκρατική προσέγγιση άριστη και με βάση αυτήν πορευόμαστε. Πιστεύω λοιπόν ότι όλοι οι Δήμαρχοι ανεξαιρέτως είναι στο ύψος των περιστάσεων, είναι άνθρωποι θεσμικοί οι οποίοι δεν ρίχνουν λάδι στη φωτιά αλλά αντιθέτως προσπαθούν να ενημερώσουν με μεγάλη σοβαρότητα τις τοπικές κοινωνίες και πιστεύω ότι οι ίδιοι αυτοί είναι οι ηγέτες οι οποίοι θα προχωρήσουν μπροστά. Είναι έμπειροι άνθρωποι, οι περισσότεροι Δήμαρχοι είναι πολλές τετραετίες , εγώ έχω μόνο 4,5 χρόνια εδώ, άλλοι έχουν και 15 και 20 χρόνια κλπ. και είμαι σίγουρος ότι θα τιμήσουν και την θέση την οποία βρίσκονται.

Ερ. Ισχύει η δήλωσή σας για το Περιφερειακό Συμβούλιο;

Απ. Το Περιφερειακό Συμβούλιο πράγματι θα κληθεί εν τέλει να πάρει μια απόφαση και αυτός είναι ο λόγος που και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου θα ενημερωθούν για τις διάφορες μεθόδους.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live