Ενώσεις αστυνομικών υπαλλήλων νομών Κρήτης και Κυκλάδων για την άνανδρη επίθεση κατά αστυνομικών στις Μαλάδες

Κανένα σχόλιο

Οι Ενώσεις Αστυνομικών της Κρήτης ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ την άνανδρη δολοφονική επίθεση εναντίον τριών σκληρά εργαζόμενων Αστυνομικών, από Έμπορο Θανάτου. Μιας επίθεσης που στρέφεται και κατά της κοινωνίας. Η απόπειρα δολοφονίας εναντίον των Αστυνομικών, αφορά όλη την Κοινωνία καθώς είναι ένα έγκλημα που αποδεικνύει την έλλειψη ευθύνης του παραβάτη για την ατομική ακεραιότητα του αστυνομικού και την θεμελιώδη δομή της δημοκρατικής κοινωνίας.

Ως Συνδικαλιστικές Ενώσεις, Δημόσια εδώ και χρόνια μιλήσαμε με έμφαση, για τις μεγάλες τομές που πρέπει να γίνουν για τον εκσυγχρονισμό της Αστυνομίας και για την καθιέρωση διαφανών διαδικασιών, ώστε η Πολιτεία να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες, για ένα ασφαλή σχεδιασμό και μία ικανή Διοίκηση των Αστυνομικών Επιχειρήσεων.

"Sponsored links"

Επισημάναμε ότι η διασφάλιση των Αστυνομικών πρέπει να είναι η κύρια προτεραιότητα που πρέπει να πραγματοποιηθεί όχι με προχειροδουλειές και περιστασιακές δραστηριότητες. Επισημάναμε ότι οι επιθέσεις κατά των Αστυνομικών είτε έχουν είτε δεν έχουν θύματα, πρέπει να καταγράφονται και να αναλύονται επιστημονικά και να ενσωματώνονται στην Αστυνομική εκπαίδευση.

Επισημάναμε τις μπερδεμένες δομές, την κακή επικοινωνία ανάμεσα στις αρμόδιες Υπηρεσίες που λειτουργούν ανταγωνιστικά, την κακή προετοιμασία των επιχειρήσεων και τον θεσμικό ανταγωνισμό που καταλήγει στον τραυματισμό των Αστυνομικών. Επισημάναμε και αναρωτιόμασταν «ως πότε άραγε η ευαισθησία, το φιλότιμο κάποιων ρομαντικών «αλτρουιστών» συναδέλφων μας, που δίνουν πολλά, πάνω από τις ανθρώπινες δυνατότητες και πέρα από τα δικαιώματά τους θα αποτελούν τον μοναδικό κινητήριο «μοχλό»;

Επισημάναμε ότι η Διοίκηση δεν μπορεί να λειτουργήσει μέσα από ένα κλειστό οχυρό αλλά μέσα στην ανοικτή Δημοκρατική κοινωνία με συνθήκες διαφάνειας και συνεργασίας με τους Πολίτες. Επισημάναμε ότι δεν βλέπουμε Αξιωματικούς πρόθυμους να προτάξουν τα στήθη τους την ώρα της μάχης αλλά απεναντίας να είναι εγκλωβισμένοι, θεατές – κριτές στα αστυνομικά συμβάντα και να τρέχουν μόνον για λόγους σκοπιμότητας.

Δυστυχώς αν και χτύπησε πολύ δυνατά το καμπανάκι με την απόπειρα δολοφονίας του Ειδικού Φρουρού ΛΑΖΑΡΙΔΗ ουδέν έγινε.

Η απαξίωση της Αστυνομίας συνεχίζεται, επικρατεί το συγκεντρωτικό – στρατιωτικό σύστημα διοίκησης και η βιομηχανία έκδοσης διαταγών – αποφάσεων, που συνεχίζεται να λαμβάνονται, κάτω από την πίεση των γεγονότων και πάντα από πάνω προς τα κάτω. Οι ευθύνες πρέπει να αποδίνονται όπου αναλογούν ακόμα και στα υψηλότερα κλιμάκια, που σήμερα δεν γίνεται. Στις κρίσιμες δε καταστάσεις όταν πρέπει να αναληφθούν οι ευθύνες αναζητούνται εξιλαστήρια θύματα στα κατώτερα κλιμάκια της ιεραρχίας.

Ουδέν έγινε παρά τις δεσμεύσεις της Πολιτικής Ηγεσίας για το αναγνωρισμένο και υπαρκτό πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στο σύνολο των Υπηρεσιών, για τις ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή και τα μέσα, για την διόγκωση της γραφειοκρατίας και την ατιμωρησία.

Ως Συνδικαλιστικές Ενώσεις δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε στις πολυδιαφημισμένες κινήσεις εντυπωσιασμού της Πολιτικής Ηγεσίας. Οφείλουμε να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα των μελών μας, να γεφυρώσουμε χάσματα παρελθόντος και να συνεχίσουμε να ανοίγουμε νέες σελίδες στις σχέσεις κοινωνίας και αστυνομίας.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για ν’ αντιληφθεί η Πολιτική Ηγεσία ότι οφείλει να εκπονήσει συγκεκριμένο σχέδιο αναγέννησης και αναβάθμισης της Αστυνομίας στην Κρήτη, από μηδενική βάση, με όραμα μέλλοντος που θα αντέχει στον χρόνο και θα επιφέρει όλες εκείνες τις απαιτούμενες αλλαγές που επιτάσσουν οι καιροί.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να καταλάβουν επιτέλους οι διοικούντες ότι η διοίκησή τους, με την μορφή που έχει και τις πρακτικές που ακολουθεί, προκαλεί σκεπτικισμό και ανασφάλεια όχι μόνον στους αστυνομικούς αλλά και στον ίδιο τον πολίτη που είναι αποδέκτης των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

"Sponsored links"

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για ριζική αλλαγή φιλοσοφίας που θα δώσει νέα δυναμική και πνοή, που θα αναστήσει ότι νεκρό υπάρχει σήμερα, που θα σπάσει το φράγμα της μετριότητας, της καχεξίας, της δυσπραγίας και της αρτηριοσκλήρωσης.

Για τους λόγους αυτούς ΟΜΟΦΩΝΑ, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, εκδηλώνοντας υπό την αιγίδα του δευτεροβάθμιου οργάνου μας την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Την πραγματοποίηση ΣΙΩΠΗΛΗΣ Ένστολης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, ως άλλωστε ΣΙΩΠΗΛΗ ήταν και είναι η Πολιτική και Φυσική μας Ηγεσία στα αιτήματά μας, την ΔΕΥΤΕΡΑ 7 Ιουλίου 2008 και ώρα 11.00 έξω από το Κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου από τα εκλεγμένα μέλη των Ενώσεων (Δ.Σ. – Ε.Ε. – Αντιπρόσωποι).
Να κληθούν για να επιδοθεί Ψήφισμα διαμαρτυρίας στον χώρο της συγκέντρωσης και περί 12.00

 • Ο κ. Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης
 • Στην κ. Νομάρχη Ηρακλείου
 • Στους εκλεγμένους εκπροσώπους του Νομού μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο
 • Στους εκπροσώπους της Νήσου Κρήτης των Πολιτικών Κομμάτων
 • Στον κ. Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή της Περιφέρειας Κρήτης κ. ΦΡΑΓΚο, ως εκπρόσωπο της Φυσικής Ηγεσίας
 • Στους Αστυνομικούς Διευθυντές των Νομών της Κρήτης
 • Να προσκαλέσουμε – προκαλέσουμε τον Υπουργό Εσωτερικών κ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ, τον Υφυπουργό αρμόδιο για την Δημόσια Τάξη κ. ΧΗΝΟΦΩΤΗ και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο κ. ΤΣΙΑΤΟΥΡΑ, να επισκεφτούν τους τραυματισθέντες Συναδέλφους μας στο Νοσοκομείο και να επιδώσουμε σε αυτούς κατά την επίσκεψή τους το Ψήφισμα Διαμαρτυρίας.
 • Να υποβάλλουμε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, για το όλο περιστατικό, στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Κρήτης ζητώντας την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, πράγμα που θα πράττουμε και σε κάθε νέο περιστατικό
 • Να απαιτήσουμε την καλύτερη ιατρική φροντίδα με μέριμνα του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας στους τρεις τραυματισθέντες συναδέλφους μας
 • Να απαιτήσουμε την κάλυψη όλων των εξόδων από τα ασφαλιστικά ταμεία ή άλλα ταμεία της ΕΛ.ΑΣ των τριών τραυματισθέντων συναδέλφων μας. ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΕΡΑΝΟΙ. Η ΕΛ.ΑΣ οφείλει να προσέχει τα παιδιά της.
 • Να εξετάσουμε και σε βάθος χρόνου την εκδήλωση άλλων μορεφών εκδηλώσεων διαμαρτυρίας από τα μέλη των Ενώσεών μας.

Προσκαλούμε το Δ.Σ. και τους Αντιπροσώπους της Ένωσης Αξιωματικών Περιφέρειας Κρήτης να πλαισιώσουν την προσπάθειά μας. Ο αγώνας είναι κοινός.
Στηρίζουμε τους συναδέλφους μας που με οδηγό την συνείδησή τους αλλά και το Υπηρεσιακό καθήκον τους, κατήγγειλαν Πολιτικές Παρεμβάσεις στο έργο τους και δηλώνουμε ότι θα συμπαρασταθούμε μέχρι το τέλος.

Καλούμε τους Συναδέλφους μας μαζικά να πλαισιώσουν τις προσπάθειες όλων μας, γιατί δικαιούνται να έχουν όλα τα μέσα, την μέγιστη προστασία και διαρκή επαγγελματική επιμόρφωση.

ΕΧΟΥΜΕ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Ζαχαρίας ΚΟΥΤΑΝΤΟΣ

ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Αντώνης ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ

ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Γιάννης ΚΟΥΝΔΟΥΡΑΚΗΣ

ΧΑΝΙΩΝ

Γεώργιος ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΥΔΑΚΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Αδαμάντιος ΤΖΙΡΑΚΗΣ

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live