Απόφαση Γενικής Συνέλευσης Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών ν. Χανίων

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών ν. Χανίων πραγματοποίησε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 21/09/2011, ώρα 7:30 μ.μ. στο 16ο ΔΣ Σχολείο Χανίων και πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:

Α) Η ΓΣ μέμφεται το ΔΣ της ΔΟΕ γιατί σε κρίσιμες ώρες για το σύνολο του κόσμου της μισθωτής εργασίας και όλη την κοινωνία επιμένει στην τακτική των 24ωρων κλαδικών απεργιών που είναι κατώτερες των περιστάσεων και εξαντλούν τη δυναμική μας χωρίς να κλιμακώνουν τον αγώνα και να συντονίζουν με άλλους κλάδους τη δράση.

Β) Καλεί τη συνέλευση των προέδρων και το ΔΣ της ΔΟΕ να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να μετατραπούν οι διάσπαρτες προστάσεις αγώνα σε τριήμερη γενική πανεργατική απεργία (π.χ. 3-4-5 Οκτωβρίου) με Γενικές Συνελεύσεις των σωματείων την τελευταία μέρα της απεργίας για να συζητηθεί η προοπτική του αγώνα.

Γ) Αποφασίζει τη δημιουργία στα πλαίσια του Συλλόγου Επιτροπής Αγώνα που θα συντονίσει και θα οργανώσει μαζί με το ΔΣ τις απεργίες και κάθε μορφής αγώνες του επόμενου διαστήματος. Καλούμε κάθε Σύλλογο Διδασκόντων σχολείου να ορίσει εκπρόσωπο ή εκπροσώπους για την Επιτροπή αυτή Η πρώτη συνάντηση της επιτροπής θα γίνει την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011, ώρα 7:30 μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου.

Δ) Τα νέα χαράτσια (έκτακτη εισφορά στα εισοδήματα και στα ακίνητα κ.ά.) που αποφάσισε η κυβέρνηση σε συνδυασμό με την υποβάθμιση των εισοδημάτων μας αποτελούν αβάσταχτο βάρος για τους εργαζόμενους. Οι συνάδελφοι απλώς αδυνατούν να τα πληρώσουν. Καλούμε κάθε συνάδελφο να μην πληρώσει τα χαράτσια και τη ΔΟΕ να πάρει πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση και να καλύψει συνδικαλιστικά και πολιτικά τους συναδέλφους που θα αρνηθούν να πληρώσουν αυτά τα χαράτσια. Καλούμε όλους τους φορείς εργαζομένων σε σύσκεψη για τα χαράτσια τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011, ώρα 7:30 μ.μ. Αποφασίζουμε να οργανώσουμε από κοινού με τους άλλους φορείς ειδική κινητοποίηση διαμαρτυρίας για το θέμα αυτό.

Ε) Ο Σύλλογος θα μετέχει μαζί με άλλους εργαζόμενους (παράλληλα με τις απεργίες) σε κινητοποιήσεις κάθε είδους (απογευματινά συλλαλητήρια, παραστάσεις διαμαρτυρίας, στάσεις εργασίας κ.ά) για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της τρόικας και της κυβέρνησης. Οι εργαζόμενοι δε χρωστάνε. Να πληρώσουν οι τράπεζες και το κεφάλαιο, Να διαγραφεί το χρέος.

ΣΤ) Διαπιστώθηκε η ανάγκη δημιουργίας ενός παρατηρητηρίου αντιδεοντολογικών συμπεριφορών στο χώρο της εκπαίδευσης. Η οριστική πρόταση θα διαμορφωθεί από το ΔΣ και θα κατατεθεί στην Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου.

Χανιά, 21-09-2011

Για τη ΓΣ

Ο Πρόεδρος: Ποντικάκης Φώτης
Ο  Γενικός Γραμματέας: Σακελλαρίδης Αθανάσιος

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Κατάμεστο το Επιμελητήριο στην έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας Πολάκη – Παρουσίασε πρόγραμμα 6 πυλώνων | Φωτός

Την προεκλογική εκστρατεία του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε από τα Χανιά ο Παύλος…

4 hours ago

“Οι Απαράδεκτοι”… Υποστηρίζουν τη Διαμαντοπούλου | Φωτός

Ένα διαφορετικό βίντεο προεκλογικής εκστρατείας για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, δημοσίευσε στο Twitter η υποψήφια πρόεδρος του κόμματος, Άννα…

7 hours ago

Τώρα αμερικάνοι συνταξιούχοι και στο Κουμ – Καπί;

Υπάρχει μία τάση τα τελευταία χρόνια που διαρκώς γίνεται πιο ισχυρή. Είναι η τάση ανθρώπων…

7 hours ago

Ο Παύλος Πολάκης ξεκινά σήμερα από τα Χανιά την προεκλογική του εκστρατεία για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Την πρώτη του συγκέντρωση ως υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγγειλε την Τρίτη ο Παύλος Πολάκης. Ο βουλευτής…

9 hours ago

Συνεχίζεται το άγριο «κράξιμο» στους Γλύξμπουργκ που στον προγάμο τους χόρευαν τη «Δραπετσωνα» της φτωχολογιάς

Δεν έχει τέλος το άγριο «κράξιμο» στους Γλύξμπουργκ. Τα social media έχουν πάρει φωτιά με χρήστες…

9 hours ago

Σε κλίμα συγκίνησης τα εγκαίνια του μνημείου για τα θύματα των εργατικών δυστυχημάτων στον Κρουσώνα

Ένα όραμα των συνδικαλιστών της Κρήτης και Ρόδου έγινε πράξη σήμερα Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στην…

10 hours ago

This website uses cookies.