21.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Κατανομή ποσοτήτων αναφοράς αγελαδινού γάλακτος από το εθνικό απόθεμα για το γαλακτοκομικό έτος 2011/2012

Ημερομηνία:

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερικής Ενότητας Χανίων, ενημερώνει τους αγελαδοτρόφους της, ότι , σύμφωνα με την απόφαση ,  (αριθ. Πρωτ. 201899/14-12-2011) του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κατανέμονται ποσότητες αναφοράς αγελαδινού γάλακτος, από το εθνικό απόθεμα για το γαλακτοκομικό έτος 2011-2012, στους γεωργούς, φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή ομάδα φυσικών ή νομικών προσώπων, των οποίων η εκμετάλλευση βρίσκεται στην Ελληνική Επικράτεια , που παράγουν και εμπορεύονται αγελαδινό γάλα ή και γαλακτοκομικά προϊόντα από αγελαδινό γάλα ή προετοιμάζονται να το πράξουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα στις παρακάτω κατηγορίες εν δυνάμει δικαιούχων :       
Α) Eνεργοί παραγωγοί αγελαδινού γάλακτος, οι οποίοι κατά την προηγούμενη γαλακτοκομική περίοδο 2010/2011 υπερέβησαν την ατομική τους ποσόστωση λαμβανομένων υπόψη των περιπτώσεων ανωτέρας βίας ή και εξαιρετικών περιστάσεων δεόντως αιτιολογημένων.
Β)  Γεωργοί που υπέβαλαν  μέχρι 31-12-2011 αίτημα ένταξης στα αντίστοιχα προγράμματα εφαρμογής του Καν.(ΕΚ) 1698/05 ή του ν. 3299/04 περί ¨ κινήτρων ιδιωτικών επενδύσεων για την οικονομική ανάπτυξη και περιφερειακή σύγκλιση ¨ , εφόσον πληρούν και της λοιπές προϋποθέσεις ένταξης στο σχετικό πρόγραμμα.
Γ) Γεωργοί, νεοεισερχόμενοι στον τομέα της αγελαδινής. γαλακτοπαραγωγής, που δεν υπάγονται στην παραπάνω κατηγορία Β, μετά από πιστοποίηση από τον Ελληνικό  Γεωργικό Οργανισμό- ΔΗΜΗΤΡΑ¨ (ΕΓΟΔ) ύπαρξης της εκμετάλλευσης τους και εφόσον αυτή δεν προέρχεται από διαχωρισμό κοινής εκμετάλλευσης.
Προκειμένου να χορηγηθεί ατομική ποσότητα αναφοράς στις παραπάνω κατηγορίες εν δυνάμει δικαιούχων, οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν αίτηση- δήλωση, κατά περίπτωση, με βεβαίωση της αρμόδιας για την αξιολόγηση του επενδυτικού  σχεδίου αρχής. Οι αιτήσεις των δικαιούχων υποβάλλονται προς τον ΕΓΟΔ μέχρι 31-1-2012, είτε κατευθείαν , είτε μέσω των περιφερειακών υπηρεσιών εποπτείας γάλακτος του ΕΓΟΔ, είτε μέσω των Δ/νσεων Αγροτικής Ανάπτυξης των περιφερειών  και λαμβάνουν αριθμό πρωτοκόλλου, από την αρχή στην οποία κατατίθενται.
Υποδείγματα αιτήσεων και βεβαιώσεων διατίθενται από την Υπηρεσία μας. Επίσης αντίγραφο του ΦΕΚ 2891/Β΄/20-12-2011  έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και στο σημείο http://www.minagric.gr/greek/2.8.6.html.
Είμαστε στην διάθεσή σας για κάθε επιπρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με τιμές στα Χανιά η Ολυμπιακή Φλόγα | Φωτορεπορτάζ

Οι Χανιώτες συγκεντρώθηκαν στη συμβολή της Σκαλίδη με τη...

Απογευματινά χειρουργεία: 30 Ιατρικοί Σύλλογοι μεταξύ αυτών και οι 4 της Κρήτης στο ΣτΕ για την ακύρωσή τους

Προσφυγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου και της κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) για...

Ο Κασσελάκης έθεσε τον Παπανώτα εκτός ευρωψηφοδελτίου

O Στέφανος Κασσελάκης εξαίρεσε την Πέμπτη τον Δημήτρη Παπανώτα...