16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

“Προσωπικές διαφορές” με τρεις καθηγητές βλέπει πίσω από την επίθεση το θύμα του ξυλοδαρμού – Καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ την επίθεση στην ΑΣΟΕΕ

Ημερομηνία:

Επίθεση από ομάδα αγνώστων σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης σε βάρος καθηγητή, στην ΑΣΟΕΕ. Περίπου 10 άτομα, εισέβαλαν σε αμφιθέατρο και τον ξυλοκόπησαν.

Το περιστατικό έγινε παρουσία φοιτητών που παρακολουθούσαν την παράδοση μαθήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες ο καθηγητής νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει κάποια επίσημη καταγγελία για το συμβάν, ωστόσο το θύμα φέρεται να απέδωσε την επίθεση σε “προσωπικές διαφορές”, καθώς τόνισε ότι πίσω από αυτήν κρύβονται τρεις καθηγητές, με τους οποίους βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη.

«Η επίθεση κουκουλοφόρων τραμπούκων στην ΑΣΟΕΕ εναντίον καθηγητή και φοιτητών καταδικάζεται αυτονόητα από κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό πολίτη», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ντροπιαστική αυτή ενέργεια έχει ως στόχο τον ίδιο τον χώρο του πανεπιστημίου και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών που αυτονόητα θα πρέπει να γίνεται σεβαστή από όλους. Οι κουκουλοφόροι τραμπούκοι δυσφημούν για ακόμη μία φορά το φοιτητικό κίνημα, με το οποίο όχι μόνο δεν έχουν καμία σχέση, αλλά και βρίσκονται σε ευθεία ιδεολογική, πολιτική και ηθική αντιπαράθεση.

»Ακόμα η επίθεση στην ΑΣΟΕΕ στρώνει το έδαφος στην κυβέρνηση για περαιτέρω αντιδραστικές αποφάσεις που αφορούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Καλούμε κάθε δημοκρατική πολιτική δύναμη στην απερίφραστη καταδίκη του περιστατικού», καταλήγει η Κουμουνδούρου.

news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ