11η Σύνοδος Προέδρων Αρχιτεκτονικών Σχολών της Ευρώπης: Από 6 έως 9 Σεπτεμβρίου στο ΚΑΜ

Κανένα σχόλιο

Το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι, Παλιό Λιμάνι Χανίων), στο πλαίσιο του κύκλου «Αρχιτεκτονική και Παιδεία», συν-διοργανώνει με τον Σύνδεσμο Ευρωπαϊκών Αρχιτεκτονικών Σχολών (Ε.Α.Α.Ε.) την 11η Σύνοδο των Προέδρων των Αρχιτεκτονικών Σχολών της Ευρώπης από 6 – 9 Σεπτεμβρίου 2008. Είναι η 11η χρονιά που φιλοξενείται στο ΚΑΜ η σύνοδος. Η Σύνοδος των Προέδρων των Αρχιτεκτονικών Σχολών της Ευρώπης χάρις στην εξαιρετική συνεργασία του Κ.Α.Μ. με τον Σύνδεσμο Ευρωπαϊκών Αρχιτεκτονικών Σχολών (ΕΑΑΕ) και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο των Προέδρων των Αρχιτεκτονικών Σχολών έχει γίνει θεσμός και ήδη πολλά επίσημα έγγραφα της ΕΑΑΕ που προωθούνται στα πανεπιστήμια της Ευρώπης, αλλά και στους υπεύθυνους για την αρχιτεκτονική εκπαίδευση στην Ευρώπη, αναφέρονται στις συνόδους των Χανίων και στις αποφάσεις που πάρθηκαν σ’ αυτές. Στις εργασίες της συνόδου συμμετέχουν οι υπεύθυνοι διαχείρισης ακαδημαϊκών θεμάτων των αρχιτεκτονικών σχολών- Πρυτάνεις, Πρόεδροι, Συντονιστές Ακαδημαϊκών Προγραμμάτων- ή οι εκπρόσωποί τους.

niccolo paganini

"Sponsored links"

Στις τελευταίες συνόδους, εκτός από τους εκπροσώπους του αμερικανικών Πανεπιστημίων που συστηματικά μέχρι τώρα τις παρακολουθούν, συμμετάσχουν εκπρόσωποι από κράτη της Ασίας (Κίνα, Κορέα, Ιαπωνία κτλ) ενώ φέτος θα συμμετάσχουν 25 εκπρόσωποι από 13 χώρες της Λατινικής Αμερικής. Η φετινή σύνοδος τιτλοφορείται «Νέες Ευθύνες για τις Σχολές Αρχιτεκτονικής: Προετοιμάζοντας τους Απόφοιτους Αρχιτεκτονικής για μία Επαγγελματική Σταδιοδρομία με διάρκεια» ενώ θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από τους διακεκριμένους ομιλητές: Mathias Kohler and Fabio Gramazio, Ελβετία, Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου, 20:30, Prof. Juvenal Baracco, Περού, Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου, 17:30,

MVRDV Architects, Ολλανδία, Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου, 17:30.

Στο πλαίσιο της συνόδου θα πραγματοποιηθεί ένα ρεσιτάλ για σόλο βιολί από τον διακεκριμένο βιολιστή Γιώργο Δεμερτζή με έργα του Niccolo Paganini, τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου στις 20:30. Η σύνοδος και οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν στην αγγλική γλώσσα ενώ όλες οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές στο κοινό.

Επιμέλεια: Ντίνος Σπυριδωνίδης & Μαρία Βογιατζάκη, αρχιτέκτονες, επίκουροι καθηγητές Α.Π.Θ.

Υπό την Αιγίδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης – Τμ. Αρχιτεκτόνων και του Πολυτεχνείου Κρήτης – Τμ. Αρχιτεκτόνων.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live