Κέντρο φιλοξενίας ηλικιωμένων ή κολαστήριο; 20% το ποσοστό θανάτων ανά έτος σε γηροκομεία, 120% το ποσοστο θανάτων στο Γηροκομείο Χανίων

Κανένα σχόλιο

Πανελλήνιο είναι το ενδιαφέρον με την υπόθεση των 68 νεκρών σε γηροκομείο στα Χανιά.

Η δημοσιογράφος του Mega Ευαγγελία Μαρινάκη βρίσκεται στα Χανιά και στο ρεπορτάζ της αναφέρεται σε καταγγελίες τόσο από πρώην εργαζομένους του γηροκομείου όσο και από συγγενείς ηλικιωμένων που απεβίωσαν που εφόσον επιβεβαιωθούν δε θα μιλάμε για κέντρο φιλοξενίας ηλικιωμένων αλλά για κολαστήριο.

Χαρακτηριστικό είναι και το εξής απόσπασμα του ρεπορτάζ:

"Sponsored links"

“Σκέφτονται κάποιοι ότι πρόκειται για ηλικιωμένους. Μήπως ο αριθμός αυτός των 68 νεκρών είναι φυσιολογικός; Μου είπαν από άλλα γηροκομεία στο Ηράκλειο παρόμοιας δυναμικής κρεβατιών, κατά μέσο όρο οι άνθρωποι που καταλήγουν εντός των γηροκομείων είναι περίπου το 20% ετησίως. Η δυναμικότητα του γηροκομείου στα Χανιά είναι 47 κρεβάτια. Οι πληροφορίες που έχουμε εμείς είναι ότι αυτή τη στιγμή στο Γηροκομείο υπάρχουν 56 τρόφιμοι.”

Ο Νίκος Ευαγγελάτος σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη πληροφορία είπε:

“Άρα, σε 1 χρόνο έχουν πεθάνει όλοι οι τρόφιμοι και όχι το 20%.”

Για να συμπληρώσει η Ευαγγελία Μαρινάκη:

“120% βγαίνει το ποσοστό”.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live