20 χρόνια από το θάνατο του Γιάννη Ρίτσου

Κανένα σχόλιο

Έκθεση «25 πορτραίτα του ποιητή» με φωτογραφίες του Κώστα Φινέ λειτουργεί στο ΚΑΜ

Την περασμένη Κυριακή, ημέρα των εγκαινίων έγινε και βραδιά ποίησης.

Η ποίηση του Γιάννη Ρίτσου αναφέρεται πολύ συχνά στα πολύ μικρά πράγματα που πλαισιώνουν τη ζωή μας. Η ύπαιθρος, τα σπίτια που κατοικούσαν αυτή την ύπαιθρο, τα στοιχεία που συγκρατούσαν αυτά τα σπίτια – τα κουφώματα, οι πόρτες, τα έπιπλα – ακόμα και τα υφάσματα και τα μικρά αντικείμενα που τα συμπλήρωναν, όλα αυτά υποβάλλουν το χώρο που γνώρισε ο Ρίτσος στα χρόνια που έζησε.

"Sponsored links"

Αυτή η Ελλάδα είναι παρούσα στην ποίησή του μ’ ένα τρόπο συναρπαστικό, εικονογραφημένο μέσα από τα’ αντικείμενα που αναδύουν τις λησμονημένες αξίες που έφερναν μαζί τους, τις χειρονομίες μιας εποχής που χάθηκε για πάντα. Σκιές που περιπλανώνται στους έρημους κάμπους, ή μέσα στης πόλης τα στενά, γυναίκες και άντρες, μέσα σε εγκαταλειμμένες αυλές που δεν υπάρχουν πια και σε μισοερειπωμένα σπίτια με την ελπίδα και το πείσμα χαραγμένα στα πρόσωπα.

Αυτήν την Ελλάδα, μαζί με τους ανθρώπους που την εκπροσωπούν, μαζί με τα κτίσματα που κατοικούν το χώρο θα αναδείξει το ΚΑΜ, φωτίζοντάς την με ντοκουμέντα της εποχής και με αποσπάσματα από την ποίηση του Γιάννη Ρίτσου. Την Ελλάδα του Γιάννη Ρίτσου.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Ιανουαρίου 2011.

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 10:00 – 14:00 & 18:00 – 21:00, Σαβ./Κυρ. 11:00 – 15:00

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live