Απόφαση της συνάντησης αγροτουριστικών επιχειρήσεων

Κανένα σχόλιο

Διαμορφώθηκε με συμμετοχική διαδικασία από 56 εκπροσώπους (21 νομοί από την Ελλάδα) στο Βάμο Χανίων, αργά την Τρίτη, 8 Απρ 2008, το καταστατικό του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕΑΓΕ σε ολοήμερες συσκέψεις εκπροσώπων των ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ από την Κεντρική Μακεδονία, από την Δυτική Μακεδονία, από την Ήπειρο, από την Πελοπόννησο, από την Κρήτη και από τα Ιόνια. Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ -Σ.Ε.ΑΓ.Ε. αποτελεί το ανώτατο συντο νιστικ ό όργανο που μπορεί να εκπροσωπεί το σύνολο των ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ της Χώρας. Ανάμεσα στους βασικούς του στόχους είναι η ήπια, βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη της υπαίθρου και σκοποί του θα είναι:

 1. Η συνένωση όλων των ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ σε πανελλαδικό επίπεδο, ο συντονισμός, η καθοδήγηση της δράσης των, η ανάληψη πρωτοβουλιών, η έκφραση, προώθηση και ευόδωση των σκοπών τους.
 2. Η οργάνωση των παραπάνω ΕΝΩΣΕΩΝ ώστε μέσα από τη συνεργασία, αλληλεγγύη, τις κοινές ενέργειες και προσπάθειες να επιδιωχθεί, και προωθηθεί η προστασία, προαγωγή και κατοχύρωση των επαγγελματικών, οικονομικών και κοινωνικών συμφερόντων των μελών και η βελτίωση των όρων εργασίας τους και των συνθηκών ζωής τους.
 3. Η μελέτη και υποβολή προτάσεων στους κρατικούς φορείς τρόπων και μεθόδων για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό όλων των κλάδων της αγροτικής και τουριστικής οικονομίας.
 4. Η μελέτη των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών προβλημάτων που απασχολούν τους επιχειρηματίες αγροτουρισμού και η διατύπωση προτάσεων για την αντιμετώπισή τους.
 5. Η διατύπωση προτάσεων και μέτρων που συμβάλλουν στην ανύψωση του οικονομικού, πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου των επιχειρηματιών αγροτουρισμού που μετέχουν στις ΕΝΩΣΕΙΣ μέλη του, των επιχειρηματιών αγροτουρισμού και γενικότερα των επιχειρηματιών της υπαίθρου.
 6. Η συνεργασία με τους φορείς του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και με Συνεταιριστικές και Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, για την διαμόρφωση προτάσεων επίλυσης των προβλημάτων των επιχειρηματιών αγροτουρισμού.
 7. Η συνεργασία με τις αντίστοιχες οργανώσεις επιχειρηματιών αγροτουρισμού και επιχειρηματιών της υπαίθρου των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

P4080053

"Sponsored links"

Μέλη του Σ.Ε.ΑΓ.Ε. γίνονται όλες οι υπάρχουσες ΕΝΩΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ και όσες ΕΝΩΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ιδρυθούν μελλοντικά σε κάθε περιφέρεια της Ελλάδος, που δέχονται τις διατάξεις του καταστατικού του και τις υποχρεώσεις που πηγάζουν απ’ αυτό. Οι συμμετέχοντες, εκπρόσωποι των ΕΝΩΣΕΩΝ Αγροτουρισμού, επέλεξαν δεκατριμελή προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή στην οποία ανέθεσαν να προβεί στις νόμιμες ενέργειες που απαιτούνται για την αναγνώριση του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδος.

Τα μέλη της δεκατριμελούς προσωρινής διοικούσας Επιτροπής είναι:

 • Δημάτης Αθανάσιος, Ένωση Αγροτουρισμού Κεν.Μακεδονίας
 • Γενικός Γραμματέας Μιχαηλίδης Δημήτριος,Ένωση Αγροτουρισμού Κεν.Μακεδονίας
 • Ταμίας Βασιλείου Θεόδωρος, Ένωση Αγροτουρισμού Δυτ.Μακεδονίας
 • Τόρτοκας Άνθιμος, Ένωση Αγροτουρισμού Δυτ.Μακεδονίας
 • Μαρίνης Σωτήρης, Ένωση Αγροτουρισμού Πελοποννήσου
 • Νίκα Βασιλική, Ένωση Αγροτουρισμού Πελοποννήσου
 • Καραβασίλη Σταυρούλα, Ένωση Αγροτουρισμού Ηπείρου
 • Παπάς Κωνσταντίνος, Ένωση Αγροτουρισμού Ηπείρου
 • Ειδική Γραμματέας Μηλιαράκη Κορίννα, Ένωση Αγροτουρισμού Κρήτης
 • Γούργουρας Αναστάσιος, Ένωση Αγροτουρισμού Κρήτης
 • Πρόεδρος Φραντζεσκάκης Νίκος, Ένωση Αγροτουρισμού Κρήτης
 • Αντιπρόεδρος Μεταξάτος Παναγής, Ένωση Αγροτουρισμού Ιονίων
 • Βλάσσης Κωνσταντίνος, Ένωση Αγροτουρισμού Ιονίων

Τα μελη της διοικούσας επιτροπής συντονίζονται από πενταμελή εκτελεστική γραμματεία που αποτελείται από τον Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο, Γενικό και Ειδικό Γραμματέα και Ταμία.

Οι επιχειρηματίες του Αγροτουρισμού δημιουργούν νέα πραγματικότητα

P4080167Την Πέμπτη 9-4-08 στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων 114 επιχειρηματίες του αγροτουρισμού και άλλοι ενδιαφερόμενοι, με την υποστήριξη της Νομαρχίας Χανίων, της Αναπτυξιακής Χανίων και του Οργανισμού Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης (ΟΑΔΥΚ) συζήτησαν για τις εμπειρίες και τα παραδείγματα ποιοτικών χαρακτηριστικών αγροτουριστικών επιχειρήσεων από την Κύπρο, την Βουλγαρία, Λετονία, Δανία, Ολλανδία, Γαλλία, Ιταλία και βέβαια από την Ελλάδα, από τους νομούς Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Άρτας, Ημαθίας, Σερρών, Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Χαλκιδικής, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας, Κέρκυρας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Κορινθίας, Φθιώτιδας, Ηρακλείου, Ρεθύμνου και βέβαια Χανίων.

Στην ημερίδα παρέστη, μετέφερε τον χαιρετισμό του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης και μίλησε για όλα που έχουν σχέση με τον αγροτουρισμού ο Γενικός Γραμματέας ΥΤΑ κ. Σπύρος Ευσταθόπουλος.

Τους παριστάμενους καλοσώρισε η πρόεδρος της Ένωσης Αγροτυρισμού Κρήτης κα Κορίνα Μηλιαρακη και ο πρόεδρος της Αγροξενία κ. Νίκος Φραντζεσκάκης ενώ χαιρετισμό έστειλαν ο Ευρωβουλευτής κ.Ι.Γκλαβάκης, η Ευρωβουλευτής κ.Μ.Ματσούκα, οι βουλευτές Σκουλάκης Μανώλης, Νικηφοράκης Στυλιανός, Αλαβάνος Αλέκος και Πλακιωτάκης Γιάννης (Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας). Επίσης η τοπική αυτοδιοίκηση έδειξε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της με την παρουσία του αντινομάρχη κ.Σπανουδάκη, και των δημάρχων Βάμου, Ανωγείων, Κολυβαρίων, Ρούβα και Επισκοπής, καθώς και ο πρόεδρος του Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας Δυτικής Κρήτης κ. Α.Λιοδάκης.

Τις εργασίες παρακολούθησε με πολύ προσοχή ο υπεύθυνος των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στο ΥΤΑ κ.Γιάννης Δημητριάδης. Το απόγευμα, στην πολυεθνική συνάντηση προστέθηκε ο κ.Κάρναβος Δημήτρης επικεφαλής της τεθείσας υπό εκκαθάριση εν λειτουργία Αγροτουριστικής ΑΕ και η κ.Μ.Μιντσίδη στέλεχος.

Η πάρα πολύ χρήσιμη ανταλλαγή εμπειριών από την παρουσίαση των Γιάννη Σαριδάκη (ΕΛΟΤ), Αλέκου Τριγγίδη (AgroTourNet), Παναγή Μεταξάτου (Κριτονού), Δημήτρη Αλεξάνδρου (Αλεξάνδρου-Αρναία), Μαρτίν Κολιμπέτ (Λάγιο Γαλλίας), Φιορέλιο Πρίμι (Οι πιο ωραίοι οικισμοί της Ιταλίας), Μάκη Παπούλια (Αρκαδιανή), Δημήτρη Μιχαηλίδη (ΑγροΞένια), Θοδωρή Βασιλείου (Απόσκεπος), Στράτο Μηλιδάκη (Δικτυώσεις-ΟΑΔΥΚ) και Κώστα Βλάσση (Κέρκυρα) ολοκληρώθηκε με τις παρατηρήσεις του Μιχάλη Μιλουδάκη (Χανιώτικα Νέα), της Κυριακίδου Μυρτώς (Λαμία), της κα Σωτηρίου (Αρχιτέκτων), της Καραβασίλη Σταυρούλας (Πάνθωρον) και του Πούλου Πάνου (Ελισσών).

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live