Cine-μαθήματα 2010-2011: Ένας Δεκέμβρης γεμάτος Δράσεις

Κανένα σχόλιο

Ένα Δεκέμβρη πλούσιο σε δράσεις υποδέχονται τα cine-μαθήματα 2010-2011. Έχοντας πλέον 4 χρόνια συνεχούς παρουσίας και παρέμβασης στη χρήση  των οπτικοακουστικών μέσων στην εκπαίδευση τα cine-μαθήματα υποδέχονται τον Δεκέμβρη με μια βεντάλια από δράσεις που περιλαμβάνει προβολές, παραστάσεις, παρουσιάσεις και ένα διήμερο εργαστήρι.

Καταρχήν ένα 7ημερο γεμάτο σινεμά, θέατρο και καραγκιόζη με:

Α. Προβολές των προτεινόμενων στα σχολικά βιβλία του δημοτικού ταινιών «Οποπομόζ» και  «Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Για Παιδιά και Νέους Ολυμπίας και το Νεανικό Πλάνο.

"Sponsored links"

Β. Παράλληλα διοργάνωση παράστασης Καραγκιόζη με τον Νίκο Μπλαζάκη και

Γ. Παρουσίαση της παράστασης  «Ο ΓΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΜΑΘΕ ΣΕ  ΕΝΑΝ  ΓΛΑΡΟ ΝΑ ΠΕΤΑ» σε συνεργασία με το Θέατρο ΟΜΜΑ.   ΜΙΑ   ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ  ΜΕ  ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ  ΚΑΙ ΚΟΥΚΛΕΣ Βασισμένη στην ιστορία του Χιλιανού Συγγραφέα Λουί Σεπουλβέδα

(Τα παραπάνω θα πραγματοποιηθούν 15-21 Δεκεμβρίου σε Οργανωμένες προβολές – παραστάσεις  μόνο για σχολεία στο STER MEGA PLACE στο Βλητέ)

Δ. Επίσης συνεχίζοντας τον 3ο κύκλο σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς διοργανώνουμε το 1o Εργαστήρι για αυτή τη σχολική χρονιά με θέμα «Η δραματοποίηση μαθήματος με τη χρήση των νέων τεχνολογιών» και εισηγήτρια την Κλειώ Φανουράκη Διδάκτωρ του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πατρών στο τομέα του θεάτρου στην εκπαίδευση. (10-11 Δεκεμβρίου)

Cine – μαθήματα

Η ταυτότητα…

Η δράση cine-μαθήματα έχει ως κεντρικό άξονα τον κινηματογράφο αλλά με μια επιδίωξη πολύπλευρης παρέμβασης και κυρίως συνάντησης τόσο με άλλες μορφές τέχνης όσο και με κοινωνικές ομάδες. Καρπός αυτής της προβληματικής ένα πλούσιο σε περιεχόμενο πρόγραμμα δράσης με άξονα την χρήση των οπτικοακουστικών μέσων στο χώρο της εκπαίδευσης.

Ιδέα – Σχεδιασμός – Υλοποίηση : Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης

Συνδιοργάνωση: Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων

"Sponsored links"

Με την Συνεργασία των:

Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Χανίων

Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Χανίων

Την υποστήριξη των:

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Για Παιδιά και Νέους Ολυμπίας Νεανικό Πλάνο

Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Emosion Pictures

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονιίης

safari internet

Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Πάτρας

http://www.pyxida.gr

Πληροφορίες :

Στο τηλέφωνο στο 6974739122 μετά τις 11,30 το πρωί καθημερινά

Αναλυτικη ενημερωση για τις προγραμματισμενες δρασεις του Δεκέμβρη αλλα και γενικοτερα την πορεία της δράσης καταγράφεται στο blog : http://cine-mathimata.blogspot.com αλλά και στο http://issuu.com/pyxida/docs/xristoygenna2010

mail: info@pe-kritis.gr

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live