Θάνατος στην Ελλάδα! Ζήτω το ΚΕΡΔΟΣ!

Κανένα σχόλιο

Του Αντ. Χαρχαλάκη

Με βρήκε στο δόξα πατρί, σαν κοτρώνα, η είδηση των τηλεοπτ. Δελτίων, που τη μεταφέρω στο περίπου εδώ: Οι γυναίκες που προσλαμβάνονται στον ιδιωτικό τομέα, υπογράφουν πως δεν πρόκειται να μείνουν έγκυες. Αν μείνουν θα απολυθούν. Εσχάτως αυτό άρχισε να γίνεται και στο δημόσιο τομέα!!! Θαυμάστε… δημογραφικό μνημόνιο! Θαυμάστε εργασίες επέκτασης του Μεσανατολικού και Ανατολικού νεκροταφείου εκλιπόντων λαών! Δίπλα στα ονόματα των Φοινίκων, των Χετταίων, Χαλδαίων, Ασσυρίων, Σουμερίων, Βαβυλονίων, στοχεύεται να αναγραφεί και το όνομα: ΕΛΛΗΝΕΣ!! Εδώ που τα λέμε, τι… χρειάζεται κι αυτός ο ξεροκέφαλος λαός; Γιατί να κατέχει αυτή τη θαυμάσια λωρίδα γης, που μπορεί να γίνει κοσμοπολίτικο γεωγραφικό στίγμα στον γεωγραφικό Άτλαντα της Παγκοσμιοποίησης; Εν τάξει, τώρα είμαστε «χώρα γερόντων», αλλά πόσο θα διαρκέσει αυτό;

"Sponsored links"

Μέχρι ποτέ το Ελληνικό Κράτος – Κεφάλαιο, θα επιδοτεί (συνταξιοδοτεί) αυτούς τους γέροντες; Και στο κάτω – κάτω, γιατί να γεννιούνται παιδιά, που θα μεγαλώσουν και θα μπουν στην αγορά εργασίας, για να εισρεύσουν πόροι στα ταμεία; Δεν αρκούν οι οικονομικοί μετανάστες, και η «μαύρη εργασία» τους; Αστείον πράγμα… Ας σοβαρευτούμε όμως… Κοντά στα τόσα εθνικά θέματα που αντιμετωπίζουμε ή μας προκαλούν «σύμμαχοι» και «εταίροι», το δημογραφικό δεν είναι εξίσου σοβαρό, αν όχι σοβαρότερο; Εδώ πρόκειται για την ύπαρξη ή το θάνατο της χώρας μας και δεν υπερβάλω καθόλου!

Εδώ πρόκειται για την εκμηδένιση της Ελληνίδας, που πλάστηκε – όπως όλες οι γυναίκες της Γης – για να δοξαστεί με τη μητρότητα! Κι όχι να παραμένει σκεύος ηδονής και πολίτης Β’ κατηγορίας μόνο! Αυτά που ισχύουν στον ιδιωτικό τομέα, δεν θάπρεπε να αντιμετωπίζονται σαν ανθελληνική πρακτική, χάριν του κέρδους, και να γίνει μέριμνα να εκλείψουν, βοηθώντας τις νέες μανάδες να συνδυάζουν εργασία και ανατροφή παιδιών, με κοινωνικής αντίληψης μέτρα; Αλλά φυσικά το αποκορύφωμα είναι αυτό που άρχισε να ισχύει για τις γυναίκες στο Δημόσιο. Ποιος ή ποιοι άρρωστοι και ανθέλληνες εγκέφαλοι το συνέλαβαν; Αυτοί σίγουρα που έφτασαν την οικονομία στο στάδιο του Κρατικο – μονοπωλιακού Καπιταλισμού, κατά τον όρο που διατύπωσε ο Καρλ Μαρξ.

Σημείο αναφοράς το ΚΕΡΔΟΣ! Όλα γιαυτό, και μόνο γιαυτό! Και ταυτόχρονα, τα κροκοδείλια δάκρυα, για την υπογεννητικότητα, τη γήρανση του πληθυσμού, και τόσες άλλες φαρμακερές μαλακίες… Με τα σχολειά να κλείνουν, με την ερήμωση της υπαίθρου (αν και σ’ αυτό το ζήτημα μπαίνουν κι άλλοι λόγοι), με τα παιδιά να λιγοστεύουν απειλητικά, με την «ελεύθερη συμβίωση» που σίγουρα στρέφεται ενάντια στο θεσμό του γάμου, με την εξοντωτική ακρίβεια που αναστέλλει κάθε διάθεση για πολύτεκνες – ή έστω πλήρεις – οικογένειες. Και με το ζήτημα της «ελεύθερης συμβίωσης» δεν εμπλέκω το θέμα των ομοφυλοφίλων, που αποτελούν αρνητικό παράγοντα για το δημογραφικό μας πρόβλημα. Κι όμως λαμβάνεται και γιαυτούς μέριμνα, λόγω που…

Αν μιλήσουμε παραστατικά, μπορούμε να παρομοιάσουμε αυτά που άρχισαν να συμβαίνουν στο Δημόσιο τομέα σχετικά με τις προσλήψεις γυναικών, με βόμβα βραδυφλεγή στα θεμέλια της χώρας και της κοινωνίας μας! Και την αποθέωση του ΚΕΡΔΟΥΣ, σαν ταφόπλακα στον τάφο της, όταν αυτή η βόμβα θα εκραγεί. Θάνατος λοιπόν στην Ελλάδα; Ας αφυπνιστούμε γυναίκες – άντρες για να αποφευχθεί το μοιραίο. Που το βλέπω να δρομολογείται, από σκοτεινές και αδηφάγους κύκλους, χωρίς πατριωτικά και εθνικά αντανακλαστικά. Και μου δημιουργούν τη βάσιμη υποψία που είναι ξενοκίνητοι… Τα χρόνια πούρχονται, και λόγω των απρόβλεπτων διεθνών εξελίξεων, και των ενεργειακών προβλημάτων, αλλά και της δημογραφικής βόμβας, θα είναι κρίσιμα.

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live