ΕΟΚ και ΝΑΤΟ….

Κανένα σχόλιο

Έχουν περάσει πολλά- πολλά χρόνια από τότε, που το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, στο ξεκίνημα του, στα βασικά του συνθήματα, είχε και το «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο». Ακόμα και σήμερα οι αντίπαλοι του, δε χάνουν ευκαιρία, – μέσα και έξω από τη Βουλή- να το κατηγορούν για το υπερβολικό, το τραβηγμένο σύνθημα. Και είναι αλήθεια: Είναι αλήθεια, πως μόνο η διορατικότητα ενός Αντρέα Παπανδρέου, θα δικαιολογούσε ένα τόσο προωθημένο- για την εποχή- σύνθημα. Και τούτο γιατί η ανάσα των μεγάλων οραματιστών, της μετέπειτα ευρωπαϊκής Ένωσης, επλανάτο ακόμη νωπή πάνω από την Ευρώπη. Αλλά και γιατί και οι διάδοχοι των μεγάλων αντρών, ήταν σχεδόν ισάξιοι των προκατόχων τους.

Τα χρόνια όμως περάσανε. Σήμερα ποιος πολίτης της γηραιάς ηπείρου, έχει και την παραμικρή αμφιβολία, πως οι σημερινοί πολιτικοί νάνοι της Ευρώπης, δεν έχουν μετατρέψει την Ευρώπη σ’ ένα προτεκτοράτο, της λεγόμενης Υπερδύναμης; Μια «Υπερδύναμη» που η δύναμή της στηρίζεται σε γυάλινα πόδια, και στην ανικανότητα και στην βούληση ευρωπαίων ασπόνδυλων πολιτικών; Ποιος αμφιβάλλει σήμερα πως Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ δεν αποτελούν ένα και το αυτό πράγμα; Ποιος αμφιβάλει σήμερα πως Ευρωπαϊκή Ένωση, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών και ΝΑΤΟ δεν αποτελούν το ίδιο ανελέητο και εγκληματικό συνδικάτο; Και μάλιστα να κατευθύνονται – οι παραπάνω οργανισμοί- από μια αδύναμη «υπερδύναμη» με τα δόντια και τους όνυχες έτοιμα, να κατασπαράξουν κάθε λαό και κάθε προσωπικότητα που θα τολμήσει να μπει εμπόδιο στα εγκληματικά της σχέδια;

"Sponsored links"

Το αν, στα μεγαλύτερα διαστήματα του βίου του, στον ΟΗΕ, προΐσταται έγχρωμος αυτό αποτελεί στάχτη στα μάτια των λαών και αυτό φαίνεται από την στάση του στις δύσκολες καταστάσεις που το αφεντικό δημιουργεί στον πλανήτη και που ο οργανισμός θα έπρεπε με την παρουσία του να δείξει το ανθρώπινο του πρόσωπο. Αυτό όμως που αποτελεί πρόκληση, και σκάνδαλο πρώτου μεγέθους, και που κανένας, μα κανένας, ούτε στην Ευρώπη, ούτε στην Ελλάδα δεν βγάζει άχνα, είναι το γεγονός πως για να αποκτήσει μια χώρα, την ιδιότητα του μέλους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει απαραίτητα να προσκομίσει δικαιολογητικά πως ήδη έχει προσχωρήσει στο κλαμπ του ΝΑΤΟ.

Τόση είναι η ανεξαρτησία, τόση η αυτονομία της Ευρώπης που κατάντησαν οι Νάνοι πολιτικοί της, που για να γίνει μια Χώρα μέλος της Ένωσης, πρέπει να δηλώσει επισήμως, τοποτηρητής, επίσημος σπιούνος, του υπερατλαντικού «μεγάλου» αφεντικού. Έτσι κατάντησαν οι νάνοι πολιτικοί της Ευρώπης την ιστορία της την κουλτούρα της τον πολιτισμό της. Να σέρνεται στα πόδια του αιμοσταγούς, ανηστόριτου καουμπόι. Για δέστε τι κάνει τις ημέρες αυτές για αν εγγράψει στις τάξεις του ΝΑΤΟ τα σαλαμοποιημένα- από τον ίδιο,- κρατίδια των Βαλκανίων… Και μην ξεχνάμε πως η σαλαμοποίηση τους , έγινε, με την ανοχή, την συνενοχή και συμμετοχή των Ευρωπαίων νάνων τοποτηρητών.

Υ.Γ. Το χαστούκι που ο καουμπόι έφαγε τις ημέρες αυτές στην Ευρώπη, θα το σχολιάσουμε στο επόμενο.

Κώστας Π. Μανιάς

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live