Όχι στην Ευρώπη των Μονοπωλίων

Κανένα σχόλιο

Πότε επιτέλους θα ξανακουστεί το μυριόστομο σύνθημα, που δονούσε τον αέρα πριν χρόνια, από τις προοδευτικές δυνάμεις – μέσα σ’ αυτές και ο γράφων – γιατί είχαν τη γνώση και τη σοφία να βλέπουν πως μια τέτοια συμμετοχή σήμαινε: Ναι στην Ευρώπη των Μονοπωλίων, Ναι στο ρίξιμο του ελληνικού λαού στο «λάκο των λεόντων». Ναι στην χρεωκοπία σε βάθος χρόνου…

Του Α. Χαρχαλάκη

Κι από τότε όλοι οι ανενημέρωτοι, οι χαζοχαρούμενοι, οι μπουκωμένοι με τα τηλεοπτικά άχθρα, όλοι οι κολλητοί των κομμάτων εξουσίας, μας χλευάζανε! Και πίστεψαν πως πράγματι θα «φάμε με χρυσά κουτάλια» και πως μπαίνουμε «σε μια αγορά 240 εκατομμυρίων»!!

"Sponsored links"

Ομοτράπεζοι των ισχυρών της ηπείρου, με ίσης ποσότητα και αξίας ψήφους με αυτούς! Εμείς οι Μπαλκάνιοι που όμως είχαμε και (έχουμε) την πετριά πως «ο ελληνικός πολιτισμός είναι στη βάση του πανευρωπαϊκού»! Που έχει στο παθητικό του όμως τα μεγαλύτερα εγκλήματα της ιστορίας, αποκιοκρατικής και εσω-ευρωπαϊκής απάνθρωπης κερδοφορίας!

Όμως την… ενταξιακή ελληνική Άνοιξη, και τα χρόνια της υποβόσκουσας κρίσης, που την καταπνίγανε οι ντόπιοι κεφαλαιοκράτες, με το να χαρίζουν στους έλληνες ιθαγενείς… γυάλινες χάντρες και καθρεπτάκια, τα διαδέχτηκε, γι’ αυτούς τους ιθαγενείς, το φθινόπωρο! Ένα φθινόπωρο με βροχές και χιόνια κατακλυσμιαία… Και που να μπουν οι ιθαγενείς για να μη γίνουν… μούσκεμα; Πουθενά στέγη, ούτε στον εθνικό χώρο, ούτε στα ευρωενωσίτικα παλάτσα! Κι ο επικεφαλής των ιθαγενών, ο φύλαρχος Γιωργιο Παπάν, εις μάτην εκλιπαρεί τους «εταίρους» για μια στέγη, για μια ομπρέλα έστω… Έτσι που τα κάνατε φάτε τα! Αυτή ουσιαστικά είναι η απάντηση! Όμως σκέφτηκαν βαθύτερα τα ευρωπαϊκά… αποκούμπια της πάλαι ψωροκώσταινας:

Τώρα πούχουν το ζόρι, αυτοί οι ανόητοι και υπερφίαλοι Μπαλκάνιοι, πρέπει να… βγάλουν τα οικονομικά και κάθε άλλης μορφής, κονσόρτσιουμ μας, τα δικά μας τα παιδιά, το κάτι τι τους… Κι έτσι κλείσανε το μάτι σ’ αυτά τα κονσόρτσιουμ, (τους κερδοσκόπους δηλ.) και τους ψιθύρισαν στο αυτί: ελληνική γαία περί μειχθήτω… Κι άρχισαν να καταφθάνουν οι… εγγυητές του «Συμφώνου Σταθερότητας» (ο νέος ΔΟΕ) για να δουν αν και πόσο θ’ αντέξουν ακόμη στη «λόρδα» αυτοί οι δύσμοιροι ιθαγενείς εκεί κάτω στη νότια βαλκανική εσχατιά…

Για «μάνεϋ» ούτε λόγος, αλλά στο κάτω – κάτω, αν επιμένει ο φύλαρχος και το «συμβούλιο της φυλής» ας τους πετάξουμε, έτσι σαν ένα ξεροκόματο, εκείνα τα σπρέιντ, φυσικά με τη διαφορά του επιτοκίου δανεισμού ημών, των Γερμανών, αλλά με πολλαπλάσια ποσοστά! Κι όσο για την πολεμική μας βιομηχανία, καλόν θα είναι να τους πασάρουμε κάμποσες φρεγάτες και άλλα φονικά παλιοσίδερα, όπως προτείνει ο αδελφός εν Γιαχβέ Σαρκοζί… Βεβαίως έχουμε επιβάλλει άτυπα την παξ Γιουρόπα, αλλά το Αιγαίο και οι διαφορές όσον αφορά τη συνδιαχείριση του από Ρωμηούς και Τούρκους, λειτουργεί σαν κράχτης για τα προϊόντα μας!

Όμως ας σοβαρευτούμε… Η Ευρ. Ένωση, αποδείχνεται κάθε μέρα και περισσότερο, πως δεν έχει μέλλον! Φυσικό δεν είναι, αφού πρόκειται για Ευρώπη των μονοπωλίων;

Που για να ξέρουμε, παρά τη συμμαχία εν όπλοις, οι ΗΠΑ… προσεύχονται στο Μαμωνά (θεό του χρήματος) συνεχώς, να επισπευθεί η διάλυση της ΕΕ συμπαρομαρτούντων προς αυτό, των «εταίρων» (μας) εγγλέζων, αλλά και άλλων που δρουν εν κρυπτώ μέσα στην ίδια την ένωση. Και η υποτίμηση του ΕΥΡΩ προς όφελος του δολαρίου, επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές: Είναι γεγονός πως όσον αφορά το Ευρώ, κάποιες χώρες θα εκδιωχθούν από την Ευρωζώνη (Ελλάδα, μόνο;) ενώ κάποιες άλλες ενδέχεται να επιστρέψουν στα εθνικά τους νομίσματα. Σε μια σφυγμομέτρηση πρόσφατη, στην Ολλανδία, (σε δείγμα 5.300) το 90% επιθυμεί την αποχώρηση από την ζώνη του Ευρώ και την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα (φιορίνι).

Το ίδιο πάνω – κάτω ποσοστό και στη Γερμανία. Όσον αφορά τη δεύτερη, προ ετών – όταν το Ευρώ θριάμβευε και κόντεψε να γίνει διεθνώς αποταμιευτικό νόμισμα – έγινε μια μίνι αναθεώρηση του Γερμανικού Συντάγματος, με κύρια επιδίωξη να μπει (και μπήκε) μία παράγραφος σ’ αυτό. Σας τη μεταφέρω κατά λέξιν: «Αν η Γερμανία κρίνει πως το νέο νόμισμα (δηλ. το ευρώ σημ.δική μου) δεν έχει το χρώμα, το άρωμα και την ανταλλακτική αξία του μάρκου, επιφυλάσσει στον εαυτό της το δικαίωμα να επιστρέψει σ’ αυτό».

Όταν, πιθανόν, αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για το Ευρώ, τι θα κάνει η Ελλάδα, αν δεν την προλάβουν και την εκδιώξουν από την Ευρωζώνη; Είναι ένα ερώτημα που σίγουρα τρομάζει πολλούς και έχοντες και μη έχοντες! Όσο για τους δεύτερους, αυτοί οι ταλαίπωροι θεωρούν ακόμα και στις μέρες μας, πως τα οφέλη είναι πολύ περισσότερα από τα αρνητικά! Ακριβώς γιατί μένουν απληροφόρητοι και δια ζώσης από τους πολιτικούς και πολιτικάντες, αλλά και από τους τηλεπαραθυράτους! Είναι κι αυτό ένα δείγμα πολιτικού κατινισμού, αλλά και λογιωτατισμού που μας ανάγει την αλήστου μνήμης εποχή της Ψωροκώσταινας…

Προσωπικά, είμαι υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωζώνη – παρά τα… επίθετα που φοβάμαι πως θα με λούσουν διάφοροι – και επιστροφής στην αείμνηστη δραχμούλα μας! Ας είναι πληθωρική εν μέρει, όμως αυτό το φοβερό χάσμα της ισοτιμίας ΕΥΡΩ – ΔΡΑΧΜΗΣ, θα γίνει παρελθόν και τα λαϊκά στρώματα θα μπορούν να καταναλώνουν! Για όσο δεν θα γίνεται αυτό, θα πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο.

"Sponsored links"

Τότε μόνο θα μπορέσουμε να ασκήσουμε πράγματι εθνική πολιτική, σ’ όλους τους τομείς και κατ’ εξοχήν στον Αγροτικό, που είναι ο νευραλγικότερος για μια χώρα σαν τη δική μας.

«Μα χρωστάμε πολλά, σε πακέτα και άλλα» μου ανέτεινε προχθές ένας συνομιλητής μου. Κι εμάς μας χρωστούν πολλά! του απάντησα. Πέραν της συμμετοχής μας στον Ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, βάλε στο ζύγι την απώλεια εσόδων των αγροτών μας, με τις εξευτελιστικές τιμές των προϊόντων τους, αλλά και το αζήτητο των προϊόντων τους, που συχνά τα «τρώει» το χώμα!

Κακά τα ψέμματα, κάθε αποποίηση της έννοιας έθνος και χώρα, δεν περπατάει στον ιστορικό χρόνο, ανεξαρτήτως γεωπολιτικών και οικονομικών αυτοσχεδιασμών! Κι όποιος το ισχυριστεί αυτό, επ’ ευκαιρία της ύπαρξης της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, σε βάθος χρόνου θα διαψευστεί! Γιατί είναι πολλαπλώς διαφορετική η κουλτούρα, η γλώσσα, η Θρησκεία, το επίπεδο ανάπτυξης και άλλα διάφορα, μεταξύ των λαών που συγκροτούν τις οποιεσδήποτε ολοκληρώσεις!

Στην περίπτωσή μας, ισχύει κυρίως η διαφορά επιπέδου ανάπτυξης της οικονομίας και σαφώς των παραγωγικών δυνάμεων. Που όσον αφορά το πρώτο, είναι θέμα καθαρώς συναλλαγματικής επάρκειας και όσον αφορά το δεύτερο είναι δεμένο άρρηκτα με την παραγωγή εθνικού προϊόντος, αρκετού για εσωτερική χρήση αλλά και για διοχέτευση στις διεθνείς αγορές…

Πάνω σ’ αυτά τα αρνητικά ποντάρουν οι διεθνείς κερδοσκόποι, που πέρα από τη ζητιανιά μας επενδύουν και στην εθνική μας κυριαρχία…

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live